Časté marodění dětí a práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
My se s manželem střídáme na OČR. Pokud to jde, je jeden z nás doma pouze první max tři dny, kdy se dítě vylíže z nejhoršího a je stabilizované, a pak ho odvážíme k babičce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj mám takový dotaz, od září mě končí rodičovská dovolená a nastoupím do práce(budu hledat) děti půjdou do školky, posledně když starší začal chodit tak chodil týden a pak hned marodil na 14 dní a dýl, protože to chytla mladší a byl z toho měsíc domato jsem neřešila, ale ted od září to začne zas, marodit určitě budou, snad míň, jsou starší, ale otázka zní co na to budou říkat v práci že na týden či 14 dní vypadnu? myslíte že mě pak vyhodí když se to bude opakovat? měla jste některá tuto zkušenost? vyhodili Vás z práce?
u nás si bere paragraf jen chlap.. protože proč bych si měla já ohrozit práci, když on má stabilní zaměstnání. Navíc jsem se bála marození a kluk je v pohodě, marodil jen 2× 9 dní
teď se nám to hloupě sešlo, jsem na paragrafu já, ale to už mám po zkušebce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hledala bych práci, kterou jde dělat alespoň částečně jako homeoffice… Představ si, že máš firmu, co bys dělala s někým, kdo by byl každou chvíli 14 dní až měsíc doma a ostatní za něj museli makat?
Myslíš, že takového zaměstnance někdo potřebuje?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bibie píše:
Me smlouvu neprodlouzili, a to jsem byla doma jen tyden v mesici
Kolegyne radsi platila chuvu aby si udrzela zamestnani, a to zadnou karieru nedela! Proste odevzdala co vydelala ale mohla vydelat i dalsi mesic.
NO, upřímně, mě tedy týden v měsíci přijde hodně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, kde budeš pracovat. Pokud to bude někde, kde je buď možnost home office nebo není zas takový problém, když tam pár dní nejsi a je tam chápavé vedení, tak to třeba problém nebude. Ale ve většině případů to průšvih je, proč taky zaměstnávat někoho, kdo v práci spíš není než je. Já to beru spíš z hlediska bezdětných, před rokem jsem v práci měla kolegyni, která průměrně tam 2 - 3 týdny v měsíci chyběla a i když je to hnusné napsat, tak jsem ráda, že ji vyhodili, protože ono mít většinu měsíce dvojnásobek práce kvůli tomu, že musí zaskakovat za ostatní taky není zrovna ideální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 tak to upřímně závidím. Syn je doma už od začátku února, má druhá antibiotika, nejprve zánět průdušek, 4 dny po dobrání angína, takže další ATB, která dobere teď v neděli. Takže nejprve OČR já, pak manžel, teď hlídá babička. Jen se modlím, aby to nechytla starší dcera a nejeli jsme druhé kolo s ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janik101 Tak my máme teď vlastně poprvé něco vážnějšího - dotáhli si ze školky spálovou angínu, resp. ten starší, mladší je sice doma, ale už mohu tvrdit, že to nechytla, inkubačka myslím včera uplynula.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že je to začarovaný kruh - rodiče dávají běžně do školek nedoléčené děti, ještě chrchlající, smrkající a tak se to tam vesele roznáší, chytnou to další a další, jen velmi odolní jedinci odolávají. Já se nedivím, rodiče musejí chodit do práce a tak nemají čas být tak dlouho (vč. pořádné rekonvalescence) s dítětem doma a ne každý má babičku nebo ochotnou babičku nebo dědu, ale jen tím prostě konstatuju fakt, že to je problém a školky plné napůl nemocných dětí, které kolem sebe nakazí druhé..
Dcera také hodně marodí, ale poslední dva měsíce myslím, že jí výborně pomáhá eleutherococc. extrakt - za dva měsíce nemarodila a něco na ní sice lezlo, ale rychle odeznělo. Budu to ještě pozorovat dál. Trpěla taky hodně na ouška, ORL nám poradila už při prvních příznacích rýmy nasadit Sinupret kapky, zabrání to zánětu uší. Taky dávám vit. C a fermentovaný rybí olej teď v zimě. Tak snad to bude dobré..Jsem sice doma, ale i tak jsou ty soustavné nemoci hrozně zatěžující. Chytne to pak mladší roční, špatně pije z prsa, pořád odsávám apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj mám takový dotaz, od září mě končí rodičovská dovolená a nastoupím do práce(budu hledat) děti půjdou do školky, posledně když starší začal chodit tak chodil týden a pak hned marodil na 14 dní a dýl, protože to chytla mladší a byl z toho měsíc domato jsem neřešila, ale ted od září to začne zas, marodit určitě budou, snad míň, jsou starší, ale otázka zní co na to budou říkat v práci že na týden či 14 dní vypadnu? myslíte že mě pak vyhodí když se to bude opakovat? měla jste některá tuto zkušenost? vyhodili Vás z práce?
záleží hodně na zaměstnavateli a na tom jakou funkci budeš zastávat…ale představ si že ty by jsi měla firmu a platila za zaměstnankyni která do práce víc nechodí než chodí…si odpověz sama zda by jsi si raději nenašla někoho jineho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem na tom podobne- nastupuji uz ted na jare do prace, prave kvuli nemocem jen na polovicni uvazek a uz se desim…manzel je kvuli praci doma jen o vikendu, syn zacal chodit do skolky od ledna a byl tam cca 2 tydny, starsi syn byl nemocny 2 roky nez si na skolku zvykl- vzdy ve skolce par dni a 3 tydny doma/ale on je extrem/…jezdime do lazni, maji leky na imunitu, navstevujeme alergologa atd… babicky moc hlidaci nejsou, zatim doufam, ze to dopoledne prip. zvladnou a doufam, ze s jarem to bude lepsi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit