Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lístečka ČID se získat dá, ale léčím se s migrénou asi od 12 - ti let, byla jsem určitě víckrát než 15× hospitalizovaná na neurologii, ale většinou se mi potíže po nemocnici do měsíce vrátily. Takže podle doktora byly důležité všechny lékařské zprávy, včetně záznamů hospitalizací, které doktor k žádosti přiložil. A při posuzování je důležité, jak tvá nemoc omezuje zrovna tvoji profesi. Já jsem učitelka, takže tam byla očividná spojitost.
Chodím k dr. Davidu Doležilovi, ordinaci má v Praze a v Říčanech. Ale nemá smlouvu s pojišťovnami, takže všechno platím.
@Lístečka píše:
To jsem nevěděla, že na migrenu lze dostat ČID. K jakému neurologické chodíš?
také jsem měla ID na migrény a to plný ne jen ČID, pak se mě přidaly další zdravotní komplikace a ID mě zůstal.
@sloninka píše:
@Lístečka ČID se získat dá, ale léčím se s migrénou asi od 12 - ti let, byla jsem určitě víckrát než 15× hospitalizovaná na neurologii, ale většinou se mi potíže po nemocnici do měsíce vrátily. Takže podle doktora byly důležité všechny lékařské zprávy, včetně záznamů hospitalizací, které doktor k žádosti přiložil. A při posuzování je důležité, jak tvá nemoc omezuje zrovna tvoji profesi. Já jsem učitelka, takže tam byla očividná spojitost.
Chodím k dr. Davidu Doležilovi, ordinaci má v Praze a v Říčanech. Ale nemá smlouvu s pojišťovnami, takže všechno platím.
Díky z info, migrena je s.ina. Do Prahy to mám daleko, ale děkuji za kontakt. Kdyby tak byl nekdo takový v Olomouci, okolí, třeba v Brně.
@sloninka a mohu se zeptat, ke komu chodis? Manzel me taky zene do ČID, ale myslela jsem, že to na migrenu neuznaji
@sloninka jo, uz ctu. Tak k tomu jsem chodila take a za me velka nespokojenst ![]()
@LadyTommy píše:
@sloninka jo, uz ctu. Tak k tomu jsem chodila take a za me velka nespokojenst
Je pravda, že pan doktor buď někomu sedí nebo naprosto naopak, nic mezi. Na některé lidi působí arogantně, ale já, po letitých zkušenostech, jsem spokojená.
Ahojte, trpím na migrény každý týden a tlumím to paralenem. Jenže nevím, jestli mi časté užívání paralenu nemůže uškodit? Nevím si už rady.
@Anonymní píše:
Ahojte, trpím na migrény každý týden a tlumím to paralenem. Jenže nevím, jestli mi časté užívání paralenu nemůže uškodit? Nevím si už rady.
Pokud Ti zabírají paraleny buď ráda, mě zabírají pouze čípky na předpis obyčejné léky bez předpisu nikoli jediné co mi pomůže trochu utlumit tlak v hlavě a přežít v práci je rozpustný Brufedol..
Ale teď v těhotenství jsem neměla jednu jedinou migrénu pouze na uuuuuplnem začátku když jsem ještě ani nevěděla že jsem trhu jsem měla migrénu skoro tři dny a nezabral mi ani čípek musela jsem to vydržet ![]()
Migrény mohou mít spoustu příčin. Léky nejsou řešením, samozřejmě chápu, že jsi ráda, že Ti něco zabírá, ale hledej příčinu. Vím o čem mluvím! Trpěla jsem na migrény spousty let a v posledních letech jsem měla i tři do týdne, už jsem jen přežívala, bylo to peklo, měla jsem sice léky přímo od neurologa na migrény - ty když jsem nevzala ve správný čas, tak už nezabraly, nicméně jsem věděla, že tohle není žádné řešení. Zkrátím to - začala jsem si psát deník migrenika a po několika měsících zjistila, že mi nedělají dobře mléčné výrobky a později jsem si nechala dělat i test na lepek, vyšla z toho celiakie, ihned jsem přešla na obě diety a migrény postupně vymizely. Ale těch příčin může být celá hafa, k tomu zjištění je super vést si ten deník.
Nejsem lékař, ale co vím, tak léky typu ibalgin, tak do 15-ti tabletek za měsíc. A bacha na denní dávkování.
Jsem také jedna z těch, co by dala cokoliv, kdyby se našel lék, co zabírá…
Indometacin, sumatriptan, to jsou léky na migrenu, komu zabere paralen, ibalgin, tak ten ještě opravdovou migrenu neviděl ani z rychlíku.
Na migrenu jsou nevhodné mléčné výrobky-zakysané sýry-niva, tvargle, obsahují dráždící látky, pak veškeré uzeniny, alkohol, zvláště červené víno. čokoláda, dokonce i čerstvé celozrnné pečivo, veškeré změny počasí, přemíra spánku i nedostatek, dlouhá pauza v jídle, nervové vypětí. prospívá nenervovat se, ryby jsou balzám, někomu káva dráždí jinému dělá dobře. je dobré pít magnezii. celkově je dobré dodávat hořčík ve velkém. kapky kopretina řimbaba od grešíka jako prevence.
@mirecekblbecek píše:
Indometacin, sumatriptan, to jsou léky na migrenu, komu zabere paralen, ibalgin, tak ten ještě opravdovou migrenu neviděl ani z rychlíku.
přesně tyhle jsem brala - indometacinové 100vkové čípky a sumatriptan, ale jak jsem psala někdy vůbec nezabíraly.
@mirecekblbecek s oběma příspěvky musím jedině souhlasit!! Nemůžu víno ani hodně čokolády - kostička dvě nevadí ale sníst celou jako manžel umřu..
Zkus kraniosakrální terapii, pomohla mi, můžu dát kontakt na paní…jsem už 6 let bez migrén…