Kdy snižovat horečku u dospělých?

4624
24.1.15 17:36

Kdy snižovat horečku u dospělých

Holky, máte nějakou hranici a proč? Ani nepamatuji, kdy jsem měla naposledy horečku a už to leze zase nahoru. Už jsem si jednou dala 2× paralen, ale pořád váhám, jaká to že teplota je dospělému organismu prospěšná? U dětí dle naší dr a obecného názoru 35,8. A co dospělí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
24.1.15 17:38

Prasek si beru zcela podle subjektivniho pocitu mizerie, cilene na horecku jsem nebrala ani nepamatuju. Ale ona kolem tech 39,5 ci vic by me zacla bolet hlava, takze bych pak neco zobla na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
24.1.15 17:41

Jestli tě nic nebolí, tak zkus vydržet do 39. Ale někdy treští hlava, tak se to nedá.
Přeji brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
24.1.15 17:41

Usilovně jsem srážela, když jsem měla 39,9 a pak ještě stoupala. Po 40,2 mi píchali nějakou injekci u doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
24.1.15 17:43

Holky děkuji. Mám teda šílené svalové a kosterní bolestí a opravdu děsněj kašel. Tak si právě říkám, že kvůli tomu kašli by bylo dobré vydržet. Jen nevím do kolika.

@Mirabe1ka No tak u 40tky teploty se nedivím. To už je u dospělého opravdu darda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.1.15 17:49

Já si teď za poslední dny prodělala 2 onemocnení s horečkou, a musela jsem už při 38, jelikož jsem u toho měla neskutečně hnusnou zimnici, že to nešlo, byla jsem tu nabalená v mikině a pod dekou, tady 25st, a stejně jsem cvakala zubama. a bylo mi hrozně zle. ale když mi je jinak jakž takž dobře, tak si neberu ani při 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
24.1.15 17:52

Všeobecně se snažím do sebe prášky necpat dokud není nejhůř. Takže podle pocitu, samotnou teplotou se moc neřídím. Když si můžu dopřát klid a nepotřebuju nutně fungovat, tak nechám tělo poprat se s tím samo, nějak se mi ty prášky poslední dobou příčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
24.1.15 18:16

Ahoj, já měla minulý týden horečku po 13 letech. Měla jsem zimnici, svalové a kloubní bolesti a třeštila mě hlava. Snažila jsem se vydržet, co to šlo. Naštěstí si manžel mohl vzít na jeden den dovolenou, aby obstaral staršího ( odvedl do školy ) a postaral se o mladší. Přes den jsem měla 39,5 a nic si nebrala, na noc jsem si vzala nurofen. Trvalo to dva dny. Ať je brzy lépe :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
24.1.15 18:22

Od noci mam kolem 39. Zatim nesrazim ale bolesti kloubu a hlavy jsou silene. Chci vydrzet co nejdele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.1.15 18:25

Ani nevím, kdy naposled jsem si měřila teplotu (asi někdy v nemocnic, ale to už je pár let zpátky). Řídím se pocitem, jak mi je a snažím se prášky zbytečně nebrat. Takže teĎ před Vánoci jsem měla jeden ibalgin po hodně dlouhý době. Jinak se to radši snažím vyležet. Ale tentokrát to nešlo, tak jsem si takhle pomohla a nemoc se pak strašně dlouho vlekla.

• Citovat
  • Upravit
17629
24.1.15 18:29

Horečky vítám a nesrážím. s každou další bez léků je mi líp a líp. Naposledy mi bylo vyloženě krásně, takovej extatickej stav. Ale samozřejmě zalezu do postele a léčím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
24.1.15 18:34

Holky jste zlatíčka. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
24.1.15 20:25
@LadyLada píše:
Holky děkuji. Mám teda šílené svalové a kosterní bolestí a opravdu děsněj kašel. Tak si právě říkám, že kvůli tomu kašli by bylo dobré vydržet. Jen nevím do kolika.@Mirabe1ka No tak u 40tky teploty se nedivím. To už je u dospělého opravdu darda.

No to už jsem se normálně klepala, nemohla jsem se postavit, neudržela jsem skleničku v ruce. A nejvíc mě rozsekala sestřička u doktora, prej „Vy vypadáte dneska dobře, sluší Vám to“ :D :D Tak jsem jí řekla, že jsem si kvůli ní umyla hlavu a byl klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
25.1.15 08:53

Pokud by se nedařila snížit, pořádně se nahřej pod peřinou a rychle do studené sprchy. Tímto se dá uzdravit do druhého dne, pokud to uděláš nekolikrát za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
25.1.15 11:15

@Mirabe1ka To věřím. Je to vážně hrozně moc. Tě chtěla sestra potěšit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí