Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:Šla bych na urologii
Ahoj, prosím o rady zda jste se s tím některá setkala. Často chodím na záchod a mám divný tlak v břiše, hlavně večer, když si jdu lehnout mám takový zvlástní tlak v břiše - dokonce mi i vadí když mě přítel obejme a položí mi na břicho ruku,…a než jdu spát jdu ještě klidně i 2× na záchod a hned co vstanu tak letím taky. Přes den to taková není, myslím tím ten tlak, ten nepociťuji, ale jinak chodím hodněkrát denně, vypiju skleničku vody a už musím letět, proto mám i dost problém s pitným režimem, jelikož něco vypiju tak už letím, i když třeba vyčůrám malinko, mám před tím pocit jakobych měla v močáku tak 2 litry, ale při čůrání nic nebolí nepálí, jen mám pocit jakobych se nevyčůrala “do prázdna”. Myslím že to je od té doby, co jsem protrpěla několik zánětů močáku, cca od 18-20 let jsem jich měla možná 6. Ale teď (je mi 23) už jsem se s tím naučila od tich 20 “pracovat” a zachrání mě vždy lichořeřišnice, za ty tři roky mě to potkalo už jen jednou, takže to podchytím a nerozjede se to. Doktorce jsem to už asi před rokem říkala, že mam furt pocit na čůrání, dala mi prášky (už nevim co to bylo - vytáhla to ze šuplíku bez krabičky) brala jsem to asi 1-2týdny, pak to bylo chvilku lepší ale je to zas na novo. Četla jsem na netu i špatný styl života jako třeba - kouření - nekouřím, alkohol - piju vyjímečně, obezita - mám normální postavu tlustá se tedy necítím atd atd… 😏 Myslíte že se to dá nějak zlepšit po domácku a nebo mám místo gyndy (kde mi stejne nepomohla) zajít třeba na urologii? Taky docela trpím na výtoky, zda to s tím nemá něco společného
Ale mám strach že zas do mě nacpou prášky a pak zas nic
Jestli to nebude tím, že nepiješ. Mám přesně tyhle pocity, když piju málo. Mám pocit, že se potřebuju, a pak skoro nic. Zkus pít víc, klidně po douškách.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o rady zda jste se s tím některá setkala. Často chodím na záchod a mám divný tlak v břiše, hlavně večer, když si jdu lehnout mám takový zvlástní tlak v břiše - dokonce mi i vadí když mě přítel obejme a položí mi na břicho ruku,…a než jdu spát jdu ještě klidně i 2× na záchod a hned co vstanu tak letím taky. Přes den to taková není, myslím tím ten tlak, ten nepociťuji, ale jinak chodím hodněkrát denně, vypiju skleničku vody a už musím letět, proto mám i dost problém s pitným režimem, jelikož něco vypiju tak už letím, i když třeba vyčůrám malinko, mám před tím pocit jakobych měla v močáku tak 2 litry, ale při čůrání nic nebolí nepálí, jen mám pocit jakobych se nevyčůrala “do prázdna”. Myslím že to je od té doby, co jsem protrpěla několik zánětů močáku, cca od 18-20 let jsem jich měla možná 6. Ale teď (je mi 23) už jsem se s tím naučila od tich 20 “pracovat” a zachrání mě vždy lichořeřišnice, za ty tři roky mě to potkalo už jen jednou, takže to podchytím a nerozjede se to. Doktorce jsem to už asi před rokem říkala, že mam furt pocit na čůrání, dala mi prášky (už nevim co to bylo - vytáhla to ze šuplíku bez krabičky) brala jsem to asi 1-2týdny, pak to bylo chvilku lepší ale je to zas na novo. Četla jsem na netu i špatný styl života jako třeba - kouření - nekouřím, alkohol - piju vyjímečně, obezita - mám normální postavu tlustá se tedy necítím atd atd… 😏 Myslíte že se to dá nějak zlepšit po domácku a nebo mám místo gyndy (kde mi stejne nepomohla) zajít třeba na urologii? Taky docela trpím na výtoky, zda to s tím nemá něco společného
Mam to podobne.. na urologii mi nic nenasli.. mam to vzdy horsi kolem ovulace a ms, takze to asi bude i souviset s hormonama jo a taky mi to zhorsuje stres.. ale jinak uz to beru tak, ze hold chodim casto no.. tu urologii klidne zkus, at mas klid.
Tak Presne takhle to mam teď já a tak mi to nervuje, ze se bojim ze mi něco je a bojim se až pit. Nápiju se a letim.
Ahoj, prosím o rady zda jste se s tím některá setkala. Často chodím na záchod a mám divný tlak v břiše, hlavně večer, když si jdu lehnout mám takový zvlástní tlak v břiše - dokonce mi i vadí když mě přítel obejme a položí mi na břicho ruku,…a než jdu spát jdu ještě klidně i 2× na záchod a hned co vstanu tak letím taky. Přes den to taková není, myslím tím ten tlak, ten nepociťuji, ale jinak chodím hodněkrát denně, vypiju skleničku vody a už musím letět, proto mám i dost problém s pitným režimem, jelikož něco vypiju tak už letím, i když třeba vyčůrám malinko, mám před tím pocit jakobych měla v močáku tak 2 litry, ale při čůrání nic nebolí nepálí, jen mám pocit jakobych se nevyčůrala “do prázdna”. Myslím že to je od té doby, co jsem protrpěla několik zánětů močáku, cca od 18-20 let jsem jich měla možná 6. Ale teď (je mi 23) už jsem se s tím naučila od tich 20 “pracovat” a zachrání mě vždy lichořeřišnice, za ty tři roky mě to potkalo už jen jednou, takže to podchytím a nerozjede se to. Doktorce jsem to už asi před rokem říkala, že mam furt pocit na čůrání, dala mi prášky (už nevim co to bylo - vytáhla to ze šuplíku bez krabičky
) brala jsem to asi 1-2týdny, pak to bylo chvilku lepší ale je to zas na novo. Četla jsem na netu i špatný styl života jako třeba - kouření - nekouřím, alkohol - piju vyjímečně, obezita - mám normální postavu tlustá se tedy necítím atd atd… 😏 Myslíte že se to dá nějak zlepšit po domácku a nebo mám místo gyndy (kde mi stejne nepomohla) zajít třeba na urologii? Taky docela trpím na výtoky, zda to s tím nemá něco společného