Zánět spojivek - infekční?

Anonymní
18.12.23 20:45

Zánět spojivek - infekční?

Ahoj, nevite nekdo, jestli a jak dlouho je infekcni zanet spojivek? Ma to tchan, muz se tam zitra ma na otocku stavit a samozrejme o vanocich, asi 26. tam budeme cela rodina… Mame dve deti (5let, 4mesicni mimi), tak potrebuju vedet. Nerada bych, aby se neco doneslo domu… Dekuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
359
18.12.23 20:54

Infekční je po celou dobu onemocnění, tudíž tak 2 týdny od začátku projevu nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102742
18.12.23 21:06

@Evickamicka Ti nevím, nikdy jsem ho neléčila déle jak týden :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102742
18.12.23 21:08

A jinak ano, infekční to je, ale od dospělého, který si umí mýt ruce a ví, že si nemá hrabat na oči a ošmatlávat vše okolo, to zas ostatní tak jednoduše okolí nechytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.23 21:19

@j.a.n.i1 Nojo dospely, ale dite ma navsteve u babi a dedy osmatlava naopak uplne vse a jelikoz oni tam jsou doma, tak predpokladam, ze tchan doma normalne funguje, takze co s tim… Jinak by me samozrejme potesilo, kdyby ta nemoc trvala jen tyden… 8o

• Citovat
  • Upravit
4313
18.12.23 21:28

A léčí to nějak? U dětí to bývá tak, že po nasazení antibiotických očních kapek potíže ustupují rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19244
18.12.23 21:30
@Anonymní píše:
Ahoj, nevite nekdo, jestli a jak dlouho je infekcni zanet spojivek? Ma to tchan, muz se tam zitra ma na otocku stavit a samozrejme o vanocich, asi 26. tam budeme cela rodina… Mame dve deti (5let, 4mesicni mimi), tak potrebuju vedet. Nerada bych, aby se neco doneslo domu… Dekuji!

Je dokonce vysoce infekcni u děti. Jinak atb se dávají 5-7 dni. Aktuálně dobira dítě kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102742
18.12.23 21:32

Myšleno tak, že si bude sahat do očí a vzápětí na něco a na to v krátkém časovém sledu bude sahat dítě. Jinak tedy ode mě ho nikdy děti doma nechytily, ale třeba je jasný, že mrně do školky s tím nepošleš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4313
18.12.23 21:35

A infekční to sice je, ale vzduchem to podle mě nelétá. Při dodržování základních hygienických návyků (čehož samozřejmě malé děti schopné nejsou) se dá nákaze v klidu zabránit. Já se tedy ani od dětí nikdy nenakazila, i když jsem jim ty oči vytírala a kapala do nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19244
18.12.23 21:39

Jinak 18m to od 5,5 nechytla a to se po sobě furt plazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
19.12.23 03:56

Antibiotika se předepisují na bakteriální zánět spojivek. Ale infekční, taky virový, se léčí jinak a je fakt nakažlivý jako běžné virové nemoci! Šíří se to kapénkama, tak pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.12.23 14:35

Jo je to infekční, já jsem to chytila od dětí. Ty to donesly ze školky. Ale měla jsem to tak max 3 dny. Děti měli na to kapičky do očí a za pár dnů byli ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí