Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím,
ráda bych se zeptala na jednu věc. Není to nijak akutní, ale kdyby náhodou někdo zažil něco podobného…
Zhruba jednou za půl roku se mi z ničeho nic objeví taková zvláštní bolest kůže. Těžko se to popisuje, nejvíc bych to asi přirovnala k pocitu jako po spálení od sluníčka. Kůže je velmi citlivá i na opravdu lehký dotek. Objevuje se to na úplně náhodných místech, nejčastěji třeba na vnitřní straně stehna, nebo těsně nad zadkem, někdy se ale táhne klidně až od paty, často přes třísla až ke stydkým pyskům, nebo je naopak třeba nad loktem či celé paži, na boku…je to opravdu různé. Vždy je to poměrně rozsáhlá plocha. Na kůži však nejsou patrné ani sebemenší viditelné náznaky poškození. Žádné zarudnutí, vyrážka, vůbec nic. Nemá to žádnou zřejmou příčinu, nepředchází tomu fyzická aktivita, nenosím těsně oblečení, vůbec to nebolí jako svalová bolest.
Zpravidla to takto bolí jeden den. Druhý den se pak přemístí na jiná náhodná místa na těle, a třetí den úplně zmizí.
Absolutně mě nenapadá co by to mohlo být, ani na internetu jsem nenašla nic co by odpovídalo a jak jsem psala, těžko se to popisuje. Nasetkal se tu někdo s něčím takovým? Výrazně omezující to sice není, ale hodně nepříjemné ano.
Děkuji za případné rady ![]()
To vypadá jako neuropatie ![]()
Asi Ti moc nepomůžu, mně se dělo to, že asi tak (odhadem) plocha 8×8 cm v oblasti lopatky několik měsíců pálila jak ty píšeš - jakoby lehce spálená od slunce, jako když má člověk kůži zarudlou. Na kůži nikde nic. Byla jsem na neurologii a lékařka řekla, že tam mám stažený sval a ten dráždí nerv. Postupně se to však zhoršilo a v té kůži jsem cítila místo pálení svědění a štípání. Po rozmasirovani mi to vždy na nějakou dobu zmizí.
Takže možná neurologie by mohla být Tvá cesta (samozřejmě napřed praktik - ale ten nemusi vědět).
@Leliana44 píše: Více
Můžu se zeptat, jak to dopadlo? Mám něco podobného, jen to trvá déle než pár dnů.