Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je tomu tyden co jsme s manzelem meli nechraneny styk.Dnes beham cely den porad na malou.Je mozne, ze bych byla tehotna a tak brzy mela priznak?
Možný to je, já to tak měla 3×. Anebo jsi nastydla. Vydrž, brzy uvidíš, jestli budeš potřebovat ATB nebo těh. průkazku ![]()
Já si taky myslela, že to bude zánět močáku, a byly z toho // ![]()
Častější čůraní je V POZDĚJŠÍM TĚHOTENSTVÍ - kolem 30. týdne a víc kdy dítě fyzicky tlačí na močový měchýř který nemá dost místa a je menší = z toho ta potřeba častějšího močení.
jiný důvod to nemá, ale pokud máš chuť na citrusy tak jsi tutově těhotná ![]()
@Aletheia sakra, dala jsem se na kiwi
a na wc chodím častějc, páč mám furt žízeň ![]()
@kocicacicek
a ještě něco se změnilo? zatím si tedy myslím že jsi těhotná.
@kocicacicek
Zánět močáku by podle mě byl dřív jak za týden. Po týdnu to u mě už 3× byla první známka těhotenství.
@Aletheia píše: Častější čůraní je V POZDĚJŠÍM TĚHOTENSTVÍ - kolem 30. týdne a víc kdy dítě fyzicky tlačí na močový měchýř který nemá dost místa a je menší = z toho ta potřeba častějšího močení.
To mi dává smysl, ale u mě to fakt bylo 3× už po týdnu, důvod mi teda jasný není ![]()
@Aletheia Může být i na začátku, já to tak měla. Jako příčina se mi celkem logické zdá, cituji: V raných fázích těhotenství je zvýšená potřeba jít na malou způsobena nejčastěji zvýšením krevního objemu, potřebného pro těhotenství. Zvýšené množství krve je pak filtrováno a vylučováno ledvinami.
Ale pokud by to měl být jediný příznak, tak bych to tipovala na jinou příčinu. Udělej si test.
@Aletheia píše: Častější čůraní je V POZDĚJŠÍM TĚHOTENSTVÍ - kolem 30. týdne a víc kdy dítě fyzicky tlačí na močový měchýř který nemá dost místa a je menší = z toho ta potřeba častějšího močení.jiný důvod to nemá, ale pokud máš chuť na citrusy tak jsi tutově těhotná
upřesnila bych to pomeranče a mandarinky to je tutovka
No vidíš to.. a já od té doby co jsem těhotná nechodím na záchod skoro vůbec
(ba ne, teď už začínám občas lítat- takže jdu čůrat i šestkrát za den
).. jo, jsem divná
![]()
@Kelsey Hele vy si z toho děláte srandu, ale já si udělala test na základě toho, že jsem najednou měla nezvyklou chuť na mandarinky a musela jsem si je i přes lenost jít koupit.
Když jsem si k tomu dala dohromady to močení, prsa, náladičky,…, už bylo skoro zbytečné za ten test utrácet. ![]()