Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chlapeček se mi pořád budí i v noci po třech hodinách (krmíme Nutrilonem, přidáváme Nutriton). Pije 7-8× denně 130 ml. Myslím, že je to tím, že je ještě maličký, je mu teprve 10 týdnů, prosím, napište mi, že bude brzy spát déle, mám černé kruhy pod očima a padám na tvář, děkuju:))))
To je ale naprosto běžné
8měsíční se mi budí po hodině dvou (je teda kojená)
Zatim vydrz, casem se to natahne v noci samo.
ma fakt v noci hlad? nestaci treba dudlik a pochovat nebo dat napit trochu vody?
@Ali-Ali jojo, je to hlad, budí se tak po dvou a půl hodinách, to ještě uhraju hlazením a dudlíkem, pak už je to jasné:). Ale je fakt, že je to asi úplně normální, já jsem asi taková citlivka, no..:)))
@Ostružka
nejsi sama kdo z toho neni „nadsen“, neboj
mi se prvni dite budilo v noci na jidlo jen prvnich 6-8 tydnu a prisla jsem si jak zombie…
ale, jak zacne davat prikrmy a vecer kasi, tak se vic ustali vyraznejsi denni rezim a melo by to byt lepsi i s tou noci. mi se dodneska budi mladsi (14m) na piti v 11 vecer, ale to je v pohode, hlavne, ze pak spi do 7 ![]()
@Ostružka píše:
Ahoj, chlapeček se mi pořád budí i v noci po třech hodinách (krmíme Nutrilonem, přidáváme Nutriton). Pije 7-8× denně 130 ml. Myslím, že je to tím, že je ještě maličký, je mu teprve 10 týdnů, prosím, napište mi, že bude brzy spát déle, mám černé kruhy pod očima a padám na tvář, děkuju:))))
Co zkusit navýšit dávku Nutrilonu. Mám stejně starou holčičku a krmíme dávkou 150 až 166ml.
@Claire00 kolikrát za 24 hodin krmíte? Taky jsem uvažovala, že zvýším dávku. Celkově za den vypije hodně a trochu blinká, tak zatím dávám častěji a 130, ale asi začnu dávat večer víc…
@wonder woman píše:
To je ale naprosto běžné8měsíční se mi budí po hodině dvou (je teda kojená)
Mne se stejně budí jedenácti měsíční kojena
![]()
@wonder woman Ju, to je ![]()
Ale já už to neresim. Do puberty ji to snad přejde
![]()
@jezzz kolik hodin denně tak spíš a jak se s tím vypořádáváš? Já dávám v noci tak 4 hodiny spánku a přes den už není čas, jen výjimečně. Budu si muset nějak zvyknout, předpokládám…
Syn se mi taky budil na um po trech hodinach, od tri mesicu pak uz jen jednou za noc a od pul roku spinka celou noc
.
Tak mě se budí i tříleťák
na mlíko do těch necelých 2 let (1× v noci) a měl fakt hlad, sem tam si prospal celou noc (vyjímečně) a i teď se v noci vzbudí (1-2×), kolikrát ani nic nechce a vstává v 5h. Do toho se střídá s bráškou, ten vstává 1-2×. No, raději bych @Ostružka počítala s tím, že se ještě dlouho nevyspíš
Ale u nás je to asi vyjímka, v okolí spí děti líp, i když do těch 18M se i hodně kamarádkám děti budily..a to dokonce i po hodině a půl až dvou. Jinak zkusit dát veče víc mlíka by mohlo být řešení..