Střídání prsu

79
1.3.15 03:47

stridani prsu

Ahoj holky, mam takovy problemek. mam doma 21dni stare mimco a kojime. Doktor rikal ze behem kojeni mam stridat prsa, ale problem je ze kdyz maleho kojim tak u toho usina a kdyz ho treba po 5-10 min soupnu k druhenu prsu tak uz nechce. Nenyslim si, ze za tu chvilku je dost najezeny a pak se mi budi po pul hodce hodce zas na krmeni..mate nejake tipy co s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26249
1.3.15 04:02

@nezdula mne taky spinkal, regulerne do 3.mesice…a to jsem mohla simrat, lechtat, budit…jak jsem ho odpojila, tak rev. Prvnich par tydnu jsem kojila i hodinu, parkrat dokonce 1,5h. Prsa jsem behem kojeni stridala nekolikrat. Hruza. Jak ja zavidela tem, ktere kojily jen par minut

No a tipy: budit, lechtat, v porodnici radily otirat celo mokrou plinou. A detska rikala, at krmim max pul hodiny a pak konec…ale to se u nas nedalo, do chvilky byl samozrejme rev hlady. A posledni tip, vydrz…Ja ve zlepseni nedoufala a prislo!

A hlavne, nemas vahu, abys vedela, kolik vypije na ten prvni zatah? Jasi pokazde vazila, ale mbe pil malo, treba 20ml+10,+10…takhle po troskach jsem kojila, pak uz se to zlepsilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
1.3.15 10:03

Já jsem nikdy prsa nestřídala, prostě jsem dala jedno a při dalším kojení druhé a hotovo. Střídat během kojení by byl u nás též neustálý problém.
Kojím čtvrté dítě a všechny jsem odkojila takto. Takže být tebou, na střídání se vykvajznu a kojím pohodlně jen z jednoho a příště z druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.3.15 10:17

@nezdula Důležité je, aby dítě jedlo a příbíralo. Jestli to bude skrz kojení z jednoho nebo z obou prsou během jednoho krmení, jestli bude jíst co hodinu nebo co tři je vcelku šumák.
Tvoje dítě má věk akorát tak na první růstový spurt, což může vysvětlovat to časté kojení, taky může mít malý žaludek (některé děti prostě jedí menší porce, ale často) nebo ještě nemá tolik síly vysosat si větší dávku najednou.
Takže bych se nestresila a kojila tak, jak to vám vyhovuje. radu dr. můžeš vzít jako doporučení, nicméně kolik ten pan doktor v reálu odkojil dětí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
1.3.15 10:53
@nezdula píše:
Ahoj holky, mam takovy problemek. mam doma 21dni stare mimco a kojime. Doktor rikal ze behem kojeni mam stridat prsa, ale problem je ze kdyz maleho kojim tak u toho usina a kdyz ho treba po 5-10 min soupnu k druhenu prsu tak uz nechce. Nenyslim si, ze za tu chvilku je dost najezeny a pak se mi budi po pul hodce hodce zas na krmeni..mate nejake tipy co s tim?

Já bych ho nechala vyhládnout, tzn. uspat a nechat spát 2,5 a 3 hodiny. Naučí se, že se musí najíst. Potom ti bude sát z obou a nebude usínat. Kojím taky tak. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
1.3.15 11:06

Holky dik za rady..jestr se zeptam jak nechavate prcky si odrihnout? ja ho davam na rameno, ale nekde sem cetla ze to neni dobre na pater, tak jsem z toho trochu zmatena..na tygrika mi to nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26249
1.3.15 14:13

@nezdula ja na rameno. V tygrikovi zvracel. Na to rameno to delam hodne tak, ze se opru, dam na sebe - neni vylozene svisle, ale trochu lezi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.3.15 14:35

@nezdula netuším, proč máš střídat prsa - nikdy jsem to nedělala. Jedno krmení, jedno prso. Pokud mrně přibírá, vůbec bych to dál neřešila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.3.15 16:04

Me taky mala usinala, tak sem ji nechala jen u jednoho a dalsi kojeni jsem dala druhe.sice doporucujou davat obe, ale ja v tom zadny problem nenasla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.3.15 17:04

Ahoj.
Chci se zeptat, zda vám taky někomu dětská doktorka říká, aby se zkracovalo kojení? Malýmu je 6týdnů a dr. nám furt vyčítá, že má vyboulené bříško a ať zkracuju kojení na 15min z jednoho prsu na jedno kojení. Jenže mu to nikdy nestačilo, ani i když jsem ho nechala dýl a nasytil se až po několika minutách i z druhého prsu. Ale přece ho nebudu trápit hlady jen proto, že naše dr sama vypadá jak z hladomorny. Navíc je to asi 3dny co se malej ne a ne zasytit..V noci mi spal i 5 někdy 6 hod a teď vyžaduje čim dál víc a častěji. Jednu noc jsme dokonce jedli co hodinu, až jsem ráno ze zoufalství zkusila dát BEBU a vyžahl skoro 90ml a v tu ránu přestal řvát a usnul. Myslíte, že by to mohl být ten spurt, když teď vyžaduje o tolik častější kojení? Bojim se, že malej přibere nějak hodně a zase budu poslouchat připomínky na jeho vyboulený bříško atd. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.3.15 20:11

@Keylla Ne, do takových věcí mi naštěstí nekecala, jí stačilo, že dítě přibírá.
Nacpané pupky mají po jídle všechna mimina, to není vůbec žádné měřítko. Měřítkem je váhový přírůstek a u kojeného dítěte bych se nebála, ani kdyby přibíralo víc jak 250g za týden v tomhle věku.
Hlavně pokud začneš nějak experimentovat s kojením (uměle zasahovat do intervalů atd.), tak riskuješ, že si nabouráš přirozený režim poptávky/nabídky a pak taky kojení může jít do kopru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
2.3.15 21:28

Holky jeste dotaz..zkousela sem kojit v leze a bojim se abych maleho neudusila kdyz je tak pricuclej k prsu.muzu mit ruku pod hlavou? podle obrazku bych mela mit maleho hlavicku v ohbi, ale to mi prijde strasne neprirozena poloha..jak to delate vy??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
8.3.15 06:57

Svistice Kdyz on je malej neustale hladovej. Chce jist po hodine, nekdy ani ne. Vyjimka je v noci, kdy se budi po delsich intervalech. Ale nikdy takhle hladovej nebyl. Spal klidne i 5hodin. A i kdyz ma po tak kratkym case po kojeni zase hlad a ja uz jsem vycerpana, tak ho dokrmim bebou a to vyzahne treba dalsi 60ku..zkousela jsem po 4hod nekojeni odstrikat a neudelal se skoro zadnej skraloub :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.3.15 08:47

@Keylla V 6 týdnech bývá růstový spurt a to je poměrně běžné, že se dítě kojí třeba co hodinu. Tím že je tak často na prsu, dostane tělo pokyn, že má začít vyrábět víc mlíka - po pár dnech, max. týdnu by se měla zase dostat nabídka s poptávkou do rovnováhy. Já zažila spurtů asi 5 a přes den jsem kojila co 45-60 min nejdýl (pokud nespal), do 2 dnů se to zase srovnalo.
Ty děti se prostě mění-to že jeden den spí v kuse 5 hodin neznamená, že za týden nebo za měsíc se Ti ze zcela normálních příčin (zuby, moc zážitků, atd) nebude budit třeba 3× za noc.
Věř si, že svoje dítě ukojíš. jakmile nasadíš flašku, zasáhneš do toho přirozenýho cyklu. Množství odsátého mlíka nevypovídá nic o dostatku/nedostatku mlíka pro dítě - některé ženy prostě na odsavačku nereagují takovou produkcí, jakou reagují na sání vlastního dítěte (vím o čem píšu, malému jsem odsávala kvůli práci a najednou jsem většinou nevytáhla víc jak 40-60 z obou prsou dohromady, v době, kdy dítěti byl půl rok a pil okolo 80 ml na jedno krmení).
Ty čtyři hodiny nekojení jsou přes noc, kdy spí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.3.15 21:59

Dobrý večer, maminky. Mám dotaz. Můj prcek (3měsíce) už spinká celou noc a já mívám ráno prsa jak kámen. Tak jsem začala, než jdu spát, odsávat dávku, kterou by si vytáhl prcek, ale pokaždé mám strach, že se vzbudí a já mu budu muset nabídnout prso druhé, které jsem mu dávala jako poslední a tudíž ještě asi nebude tolik nalité. Jak byste to řešili, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová