Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@my.issha neřešila, kdyby bylo nejhůř a to co tam je mu nestačilo, tak ho dokrmíš tím odsátým, nevidím problém ![]()
@my.issha Pokud bude mít dítě hlad, nakojíš z obou prsou. Jinak pokud bych neodsávala záměrně do zásoby, tak bych odsála jen do úlevy prsou, ne celou dávku.
@geilens Hodná, děkuju. Hold nechám mlíčko přes noc v lednici, kdyby náhodou a ráno dám zamrazit ![]()
@my.issha já to takhle jednu dobu dělala, večer jsem odsála a nechala to v lednici do dalšího odsávání, těch 24h cca a když kdykoliv cokoliv (potřebovala sem nečekaně odejít nebo tak) byla jedna dávka pro sichr nachystaná. Jak jsem udělala další skleničku tak jsem tu první šoupla do mrazu ![]()
Já právě většinou odsávám, dokud je co… někdy 70ml, někdy 100ml. Což taky nechápu. Je pravda, že dítě vytáhne víc než odsávačka?
@geilens jj, takhle je to super. Mrňous prospí celou noc(musím zaklepat
) a já občas mlíčko daruji neteři, protože švagřice s kojením sekla a teď lituje
@my.issha Jé to spaní ti závidím. Ta moje 8m můra od 4 měsíců vstává max. po dvou hodinách a ne a ne pochopit že má zase usnout a nebudit maminku
![]()
@geilens hihi děkuju
Snad mu to vydrží. Už takhle chrní cca 14dní
tak snad nestrádá…
@my.issha píše:
Já právě většinou odsávám, dokud je co… někdy 70ml, někdy 100ml. Což taky nechápu. Je pravda, že dítě vytáhne víc než odsávačka?
Jj to je pravda, ale dokud budeš odsávat „do prázdna“ tak se ti bude tvořit pořád stejně mléka, takže je fakt lepší trošku to zbrzdit. Někde sem četla, že ten tvořící proces začíná když odsaješ víc jak 60 ml. Tak zkus odsát třeba 50 a postupně tím tu laktaci snížit
@geilens píše:
Jj to je pravda, ale dokud budeš odsávat „do prázdna“ tak se ti bude tvořit pořád stejně mléka, takže je fakt lepší trošku to zbrzdit. Někde sem četla, že ten tvořící proces začíná když odsaješ víc jak 60 ml. Tak zkus odsát třeba 50 a postupně tím tu laktaci snížit
prosím ještě jednou pro debily
nějak nechápu. já nechci snižovat laktaci ![]()
@my.issha stávalo se mi to taky, prsa jsem měla na prasknutí, když si malá protahovala intervaly nočního spaní, já jsem byla na odsávání líná, ono tedy stimulací prsou odsavackou si asi úplně nepomůžeš, osobně jsem jen odstříkala rukou do mírné úlevy, kdyz uz to neslo a v noci spala s rucnikem a prsnima vložkama a asi do pěti dnů se laktace sama upravila ![]()
Já už reagují na diskuzi
a zapomněla jsem reakci na tvůj původní dotaz, mi doktor na podobnou otázku řekl, ze prso není zásobárna, ale výrobna a během kojení se mléko tvoří a tudíž by mělo stačit i to zdánlivě prazdnejsi prso.
@Janha píše:
@my.issha stávalo se mi to taky, prsa jsem měla na prasknutí, když si malá protahovala intervaly nočního spaní, já jsem byla na odsávání líná, ono tedy stimulací prsou odsavackou si asi úplně nepomůžeš, osobně jsem jen odstříkala rukou do mírné úlevy, kdyz uz to neslo a v noci spala s rucnikem a prsnima vložkama a asi do pěti dnů se laktace sama upravila
Já už reagují na diskuzia zapomněla jsem reakci na tvůj původní dotaz, mi doktor na podobnou otázku řekl, ze prso není zásobárna, ale výrobna a během kojení se mléko tvoří a tudíž by mělo stačit i to zdánlivě prazdnejsi prso.
to jsem potřebovala „slyšet“
![]()
@my.issha Prostě, aby tě nebolely ráno prsa a abys nemusela odsávat před spaním tak neodsávej všechno, ale třeba jen 50 ml, a ta laktace se upraví tak, že se ti na noc nebude tvořit tolik mlíka
Pokud samozřejmě nechceš odsávat dál, pokud tu zásobu takhle chceš dělat pořád tak odsávej do prázdna
O to, že bys o to mlíko přišla se bát nemusíš, my už máme za sebou i bojkot, kdy 4 dny prakticky mlíko nepila, já prsa po 24 hod. bez kojení pořád prázdný, už sem se smiřovala s tím, že končíme, až se vzpamatovala a den na to sem zas měla mlíka na rozdávání
takže kdyby se ti zase začala budit, tak mlíčko se ti zas začne tvořit víc
@my.issha píše:
to jsem potřebovala „slyšet“![]()
![]()
To jsem ráda, že jsem trochu pomohla
přeji klidné noci ![]()
Holky mam takovej problemek, mliko se mi dela v pravem prsu a v levem ne, snazim se maleho davat i k levemu, ale moc to nezabira..pak nemam dost mleka a jednu davku musim dokrmit
nevíte jak mam rozbehnout to leve??? ![]()