Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nějaký čas zpět jsem psala, že se mi nějaký čas špatně spalo. Problém se tak nějak uklidnil.
Teď se to objevilo v novém a trochu jinak. Už 5 dní po sobě mám velmi živé a ne uplně příjemné sny a vždycky se vzbudím v noci s velmi nepříjemným pocitem. Dlouho pak přemýšlím, co ty sny jako měly znamenat a zase nespím tolik, kolik bych chtěla.
Osobní vztahy mám v pořádku, nijak extra vystresovaná nejsem ani nic podobného, proto fakt nechápu, co se najednou děje. Nestalo se vám to někdy?
Mám špatné sny taky často, budím se spocená, občas vykřiknu ze spaní. Ale teda nepřemýšlím, co znamenaly. Spíš občas, když chlap není doma, jdu, celá pos. aná, zkontrolovat jestli máme zamčeno apod. Při vědomí si taky přijdu, celkem v pohodě
.
@MiriamSta Nejíš před spaní těžká jídla nebo nedíváš se na nějaké filmy, které si potom promítáš do snu? Mě se často stává, že nad něcím přemýšlím a pak se mi to nějak úplně zdeformovaně promítne do snu.
No a někdy se mi zdá úplná blbost. Jednou jsem ve snu umlátila vlčáka cihlou, protže mě chtěl napadnout. Rozšmelcovala jsem ho na kaši a trčely jen ty zuby, který jsem si teda ještě dlouho pamatovala
no strašný.
Holky, mam to same. Zadne potize, vztahy v poradku, ale jedna nocni mura za druhou. Bud jsem ve valce, nebo me nekdo vrazdi, nekdo me ohrozuje a podobne…
Na dnesek opet nocni mura. Popsat ji by bylo na dlouho.. ve finale proste u nas doma ( ve skutecnosti to nas byt ale nebyl) jedna bezdomovkyne drogove závislá a k ni jeste jeden ji podobny bezdomovec. Manzel je zacal vyhazovat a ten chlap ho zacal napadat, ja tam bezela se sroubovakem a zacala ho mlatit kdyz on me zacal skrabat a jecet ze ma AIDS
v tom jsem se probudila ![]()
Pak jsem rano bezela do mesta a pod mostem se tam dohadujou dva bezdomovci no krve by se ve me nedorezali. Nastesti zrovna sel i jiny kolejmdouci jinak bych tam snad nesla..
Nepomohlo vam na to neco? Medunka? Nebo nejaky jiny tip? Uz me to obtezuje, poradne se nevyspim, dneska jsem jak prejeta… vzdy je ten sen dlouhy a klidne po usnuti pokracuje, nebo v tom druhem snu po usnuti ten dej vypravim nekomu dalsimu, dneska napriklad mamce, ve snu jsem ji volala a vypravela co se nam stalo a ze v tom byte kde se to stalo uz nechceme bydlet a jestli muzem na nejakou dobu k nim… ![]()
Nevím proč, ale mě jednou za čas přepadnou noční můry typu, že někdo strašně ubližuje manželovi a já nemůžu nic dělat, nebo jsem on a koukám, jak nekdo bije mě a jeho drží tak pevně, že se nemůže hnout.. zkoušela jsem meduňku, před spaním moc nejist a relaxační koupele.. zatím je klid… ![]()