Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jake jsou vase zkusenosti s detmi a jejich otacenim v postylce v souvislosti se zhorsenim spanku (i toho meho
) Ma osmimesicni dcera se zacala cca pred 14 dny sama otacet i v postylce a nejradeji ted k me nelibosti spi na brisku, ovsem kazde pretoceni ze zad na brisko, ci z briska na bok provazi sileny cirkus, mlati s sebou klidne i pul hodiny, funi, vzdycha, vzteka se, asi je po mne, ja se pred spanim taky furt mrvim
jenomze to co dela mala je neskutecny, vypada to, jakoby nemohla najit spravnou polohu, dneska rano jsem ji to stopovala a nez se trochu uklidnila (aby pak za pul hodky vstavala
) trvalo ji to 52 minut a to je treba i 3× za noc. Jsem z ni trochu zoufala, snazim se ji s tim otacenim pomahat, ale za chvili uz s sebou zase mele. Vubec se nevyspi a i ja mam pocit, ze jsem zpet v sestinedeli, co dve hodiny jsem vzhuru a pomaham ji s otacenim, nebo kojim.
Malému je 6,5 měsíce a začal se otáčet asi před 14 dny taky na bříško tři dny trvalo než si zvykl a naučil se otáčet i zpátky protože do té doby se otočil na bříško a šíleně řval když chtěl na záda ted to umí a je klid a nechávám ho spát jak mu to vyhovuje ![]()
No nechci tě strašit, ale to píšeš o našem nejstarším
je mu teď rok a půl a o moc to lepší není, bývaly dny kdy k tomuhle přidával i křičení ze spaní a to co půl hodiny. Hodně se zlepšilo po roce, teď už spí klidněji. Šílené převalování má tak dvakrát za noc.
@Janha píše:
Ahoj holky, jake jsou vase zkusenosti s detmi a jejich otacenim v postylce v souvislosti se zhorsenim spanku (i toho meho) Ma osmimesicni dcera se zacala cca pred 14 dny sama otacet i v postylce a nejradeji ted k me nelibosti spi na brisku, ovsem kazde pretoceni ze zad na brisko, ci z briska na bok provazi sileny cirkus, mlati s sebou klidne i pul hodiny, funi, vzdycha, vzteka se, asi je po mne, ja se pred spanim taky furt mrvim
jenomze to co dela mala je neskutecny, vypada to, jakoby nemohla najit spravnou polohu, dneska rano jsem ji to stopovala a nez se trochu uklidnila (aby pak za pul hodky vstavala
) trvalo ji to 52 minut a to je treba i 3× za noc. Jsem z ni trochu zoufala, snazim se ji s tim otacenim pomahat, ale za chvili uz s sebou zase mele. Vubec se nevyspi a i ja mam pocit, ze jsem zpet v sestinedeli, co dve hodiny jsem vzhuru a pomaham ji s otacenim, nebo kojim.
Nepíšeš o nás?
Syn má skoro 8 měsíců, zhruba do 6 měsíce spal celou noc, to byl balzám, ale to co máme teď..
Chápu tě, vzhůru jsem tak 6× za noc a ty rána pak stojí za to. Těším se, až to zase přejde:-)
Mame to same ![]()
Od prvni dcery vim, ze se kazdy pokrok projevil ve spanku, jak se naucila stoupat, tak porad v postylce vstavala a plakala, pak si zas sedala
Nase se pri. kazdem otoceni postavi na kolena a peruje a jeci a je vzhuru.. Ted uz v noci ne, pres den porad ![]()
Anebo píšeš o nás:-)))))) nám je 7. mes a mam euplne to samy…spí v pytly ale není to o ni c lepsí tak premyslim ze se na pytel vykaslu a necham ho pretacet ja kchce akorat ze na brisku neusne az kdyz je ko…
Ahoj holky, naše to začala dělat v 9 měsících a kousek, teď ji bude 10 M za 10 dní a pořád se přetáčí, leze už delší dobu a přetáčet z bříška na záda a obráceně už umí několik měsíců… Jsem zoufalá, budí se mi 10-15× za noc, tak si ji vezmu k sobě a tam taky, vždy dát k prsa a někdy mám i hodinu klid. Slintá děsně a do všeho naštvaně kouše. Jen nevím jak jí naučit spát na tom bříšku, aby se nebudila, dá se nějak pomoct? Spí v pytli a v postýlce nemá nic, žádné copy, mantinely. Stoupá si od prosince a zatím jen „ručkuje“ kolem gauče a stolku a samozřejmě ještě nechodí… Napadlo mě zkusit dát bez pytle či dát cop zas kolem postýlky?
Nechápu, že to dělá až teď, když se přetáčí už od září… Díky všem za rady co zkusit, nebo vydržet až se to prostě naučí a usne, nebo nám vylezou další zuby. Máte někdo mimi, že Vám šly dřív dvojky dole než jedničky nahoře? ![]()