Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lil Kitkatt ne, určitě to ale zkusím, asi stačí mast že? Ale jak říkám je to asi měsíc a půl, co jsme spolu naposled spali a i tak kdyz jsem se prelecila a nespala s ním, tak se mi to vrátilo
Autovakcínu ať ti gynekolog nechá udělat. Pak nejez sladké a nepij alkohol. Kvasinka je rozlezlá v celém organismu. Tak se to furt vrací. Kdyby s měla endiaron, ten to potlačí ve střevě. Kvasinky taky nemají rády pálivé jídlo.
Vyřadit alkohol, sladké a bílé pečivo. Mě to vždy pomohlo.
Jakmile si dám třeba 3dny po sobě skleničku vína a pak něco sladkého okamžitě je problém
Nedávat aviváž na spodní prádlo, používat jen bavlnu a vyměnit hygienické potřeby (jestli používáš klasické drogerkové vložky a tampony)
@Anonymní píše: Více
Přeléčit partnera
Jíst hodně kefíru, jogurty (případně probiotika)
Probioticke čípky
A pokud se ti to vrací po týdnu dvou, tak to není zaléčený, takže jít k doktorovi a požádat si o něco jiného, flukomazol apod
Ahoj, taky jsem měla jeden čas skoro pořád kvasinkové infekce. Já tedy rovnou šla k Dr., nejdřív mi dal Macmiror globule a mast, to vůbec nezabralo a ještě to hrozně žlutě barví, pak jsem měla Pimafucin, Pimafucort, po tom zlepšení na chvíli. Nakonec přeléčení systémovými antimykotiky, taky se to ale hned vrátilo. Sladké jsem skroro nejedla pak nějaký čas, partnera jsem neměla (ale tvůj by se asi měl přeléčit, mně na to v lékárně vždycky upozorňují, i gynekolog). Naposledy jsem měla kvasinky v říjnu, to mi Dr. doporučil Gyno-pevaryl a od té doby je nemám, ale nechci tvrdit, že zrovna to byl takový zázrak, ale od té doby se mi to nevrátilo.
Sladké teď 3 měsíce už nejím vůbec, jakože jedině ovoce + protein, ale jinak nic. Z pečiva jím jedině žitný chleba. Jinak mně gynekolog říkal, ať se myji jen vodu, nevím, jestli je dobrý ten mycí gel. Pokud jsi u gynekologa s tímhle ještě nebyla, tak bych tam už místo samoléčby zašla. Držím palce.
Muze to byt i pracim praskem, avivazi, materialem spodniho pradla a prispivat k tomu muze i ten antibakterialni gel. Protoze i zdrava posevni mikroflora je tvorena bakteriemi.
Me pomohla Femishea od Hadka a probioticke menstruační tampony Ellen. Jedla jsem probiotika a betaglukany. Ale nejdřív to chce vyléčit. Pokud nezabírá něco z lékárny (mě se tedy osvědčila tableta Canesten a mastička), tak proste komunikovat s lékařem (at udělá nějaké stěry at jento fakt cíleně). A po vyléčení proste posílit imunitu a sliznici v pochvě.
A ja také špatně reaguji na latex, nemam primo alergii, ale po sexu s latexovým kondomem často mam nějaký zánět.
Pokud se to pořád vrací a nemůže za to sex s manželem, tak bych si vsadila na to, že ta kvasinka je přemnožená nejen v pochvě. Ale vy ji léčíte jenom tam. Takže to na chvíli zmizí z daného místa, ale pak to zase „přileze“ zpět z toho jiného zdroje. Kvasinky jsou běžně i ve střevě a v ústech… A dalším problémem bývá inzulinová rezistence nebo diabetes…
Na mykózy, a nejenom na ně, může velmi pomoci Wobenzym.
Ahoj, co tutově pomůže na časté vaginální makový? Svědění, pálení, tvarohovyty výtok… llotrimazol mast i léky užívám pokaždé, vždy pomůžou na tyden, dva a je to zpátky. Sladké nejím téměř vůbec, bílé pečivo také ne. Sex s manželem téměř nemám, právě kvůli tomu. Antibakteriální mycí gel používám. Ma nekdo nějakou osvědčenou radu, jak se toho zbavit?