Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte, poradí mi někdo? mám 5-ti týdenního chlapečka, přes den kojím co 3 hodiny, pěkně spinká, téměř o něm nevím a od 6, 7 hodiny večer vyžaduje kojení snad co hodinu, pomrčkává usíná až kolem 23hod - půlnoci, i když si myslím, že je unavený, nějak mu to nejde.. má to taky tak někdo? jak mu předělat spánkový režim? nebo se to časem srovná?
@dendulí Ahoj, Já mám měsíční holčičku a mám to podobný jako ty. Večer taky vyžaduje kojení snad každou hodinu, ale lakt. poradkyně mě řekla, ať to nedělám. Že pak malou bolí bříško. Doporučila mě ať ji dám dudlík a dodržuju 3 hod. odstup.
U nás bylo to samé, u obou. Dudlík nechtěla ani jedna, první ho jenom nechtěla, druhá mě rovnou zeblila, že jsem se šla komplet převléct a vyčistit gauč, od té doby to nezkouším ![]()
Srovnalo se to u obou. První jsem mívala celý večer holt u prsa, ona pochrupkávala, odpojit nešla, to byla hned vzhůru. S druhou to tak nejde, protože se musím věnovat starší a ne tři hodiny sedět bez hnutí na gauči. Takže jsem ji dala do šátku a musela chodit a něco dělat. Dneska jí jsou tři měsíce a už je společenská, hraje si s námi a je spokojená ![]()
Spát chodíme všechny tři po desáté ![]()
Ja to mam jeste ted spi, od 20-21,pak kojeni, pak spi treba do jedny a pak se budi po hodine, kazda noc je jina ale vstavani po hodine na kojeni je kazdej vecer ![]()
@dendulí já mám doma ùplně to samý, v noci spí, přes den taky ale večer to je kojení, přebalování a nošení pořád dokola až kolem půlnoci odpadne a spí (naštěstí) a probudí se jen jednou v noci ![]()
A co zkusit zavinutí na noc? Nám to tak fungovalo, vydržel spát skoro celou noc, prvně jsem kojila až kolem čtvrté nebo páté ráno… jakmile nebyl zavinutý, tak se budil neustále a musela jsem ho pořád kojit ![]()
Radím utnout noční časté kojení co nejdřív.
Kamarádka má 16ti měsiční mimi, které tráví většinu noci s prsem v puse:-(
.
@danik píše:Řeč byla o 5-ti týdenním miminku!
Radím utnout noční časté kojení co nejdřív.
Kamarádka má 16ti měsiční mimi, které tráví většinu noci s prsem v puse:-(![]()
.
Jinak zavinování dost pomáhá. Malá to teda nemá ráda, na tu už jsem zavinovačku uklidila. Ale někdo zavinuje v půl roce i déle.
@Brunifid, já vím, že řeč byla o miminku, ale pokud se nabízí miminku prso jen co zakňourá, miminko roste a maminka taky může zjistit, že už je mu rok a stále v noci nespí, jen vytahuje prso (u kamarádky to tak bylo, ne že by si dítko vzpomnělo až v roce, že chce stále kojit, měla to tak od miminka. Kojila co hodinu s tím, že se to časem srovná - nesrovnalo. Teď si jen stěžuje, jak je unavená.
@danik Tak já nabízela, dudlíka nechce ani jedna, takže ucpat pusu leda prsem, a srovnalo se to. V noci se spí od porodnice u obou. Kojení v noci po hodině neznám.
Právě že u nás zavinutí nepomáhá, to ještě více zuří
a není to právě tak, že při každém zamrčení kojíme, ale jak pláče, tak jde vidět že hledá a chce papat. no je to holt malý nenasyta
s