Přestávám kojit?

72
4.12.12 13:16

přestávám kojit??poradte..

Omlouvam se za zalozeni noveho tematu…je toho uz dost, ale nikde jsem nenasla odpovedi na moje otazky nebo jen okrajove.. :pocitac: :pocitac:

Mam 15 deni holcicku, jeste pred dvama dny jsem mela mleka hodne, nestihala jsem vymenovat vlozky v podprsence, porad jsem mela mokre tricko jak mi mleko teklo..snazila jsem se malou hodne prikladat…ale uz druhy den pije cca po hodine a porad ji to nestaci..neustale breci a prsa mam uplne meka, rekla bych ze nemam skoro zadne mleko…

mou otazkou je jestli zacit s prikrmy, koupila jsem si nutrilon, ale nevim jestli ji ho davat nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10137
4.12.12 13:20

Tak jí zkus ještě přikládat i po té hodíně, namasíruj si před kojením prsa, přikládej teplou plenu… pij caro nebo meltu…zalez si s malou do postele, at ti pracují hormony.. tedy pokud chceš kojit… pokud ne, zašla bych třeba zítra za dr ohledně mléka, a jestli máš přikrmovat, měla by ti udělat kontrolní kojení, aby se zjistilo, jestli máš mléka málo, nebo je malá jen třeba líná tahat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386

Vůbec nic nekupuj… mléko se ti tvoří… pokud má málo tak za pár dní se to srovná…rozhodně nedávej UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151

Tak musíš vědět, zda ji chceš dávat Nutrilon na který najedeš a budeš dávat jen ten. Případně ještě zkusíš ostříkávat a nebo zda se do toho vrhneš a zkusíš kojení zachránit a začneš pro to něco dělat :nevim:
To si musíš rozhodnout sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
4.12.12 13:23

Přikládej, malá má růstový spurt a chvilku trvá, než tvoje prso zaznamená. Buď trpělivá a hlavně - nestresuj. Vše je jak má být! Na UM se vyprdni, akorát si rozhodíš kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
4.12.12 13:23

@nininenka já bych kontaktovala laktační poradkyni, je to hrazené i pojišŤovnou. Tady je seznam: http://www.kojeni.cz/poradci.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
4.12.12 13:26

O záchraně kojení bych v tuto chvíli nemluvila, vždyť jsou na začátku. Občas se mi to stalo taky - trvalo to i dva dny, ale srovnalo se to a přestávám kojit až teď - malá má 14 měsíců. A svého doktora se neptej, mám poslední dobou pocit, že pediatři rozumějí kojení jako koza petrželi. kdybych dala na jeho rady, už půlroku nekojím. Zkus stránky kojeni.net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
4.12.12 13:52

Pamatuji si, ze jak mala mela rustovy spurt, tak taky pila co hodinu a mne prislo, ze zadne mleko nemuzu mit… a mela jsem.
Rozhodne, pokud chces kojit ( a to ja jen DOPORUCUJI - ta chvilka, kdy se k sobe pritulite a pusinka cucinkuje :hug: ), bych UM nedavala, naopak se obratila na laktacni poradkyni. Zvladnete to, u nekoho to chvilku trva, nez se mamka i mimco tak nejak v tom jidelnim servise sziji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.12.12 13:56

Spurt…
Nepřikrmovat, splasklost prsou nevypovídá o množství mléka, dokud čurá, kaká a prospívá, tak k příkrmu není důvod, nutrilon strč hezky někam dozadu do poličky a vytahuj až ve chvíli, kdy dítě začne hubnout, tj. až po převážení u dr…
Je to u takhle malého miminka naprosto normální, zkrátka si s ní zalez do postele, strč jí prso, kdykoliv si řekne a odpočívej, pij, jez, za pár dnů se to srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
4.12.12 15:24

A já bych nepřikrmila, ať se dítě i prso snaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
2.6.15 15:35

Ahoj, malemu je devet mesicu a teprve vcera a dnes se poradne rozjedl. Ve dne uz vubec nechce prso. Mam je uplne nalite. Muj dotaz je ze pokud budu kojit jen v noci vydrzi mleko? Treba do roka a pul jen na nocni kojeni? A za jak dlouho si prsa zvyknou? A staci takove miminko kojit jen v noci a pred spananim? Pokryje to davku mleka? Diky mo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.6.15 15:51

@Jarr To je asi dost individuální. já myslela, že vydržím kojit jen ráno a večer do roka. A vydrželo to asi jen 10 dní, pak bylo jednou mlíka na ranní kojení málo a kojení šlo do kopru.
Co se mléčné dávky týče, předpokládám, že asi budeš dávat i jogurt a nějaké mléčné kaše, takže kojení nebude jediné mléko, které sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
2.6.15 15:58

@Svistice ma pravdu, je to dost individualni.
Mam 10msicniho syna, kojim jen rano a vecer a mleko normalne mam, laktace se upravila sama…jedno byl syn nemocny, chtel jednou mleko i v noci a do 24hodin jsem mela prsa bolestiva premirou mleka. takze odsat do ulevy, prsa promnout, chladit a vratit se pomalu do starych koleji…

• Citovat
  • Upravit
22914
2.6.15 18:02

@Jarr tak my jsme meli krizi kolem 8.mesice, prez den nechtela ani omylem a napila se jen pred spanim,1× v noci a rano..prez den jsem 2× odstrikavala aby mela aspon na snidani do kase a ja to udrzela.No a kolem 10.mesice se zase zacala strasne dozadovat prsa a stale krasne kojime :-) A myslim, ze jen tak ted neprestaneme.
Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
2.6.15 19:12

@Jarr zkuste občas mléko odstříkat. Uleví se vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová