Částečný úvazek

530
4.11.05 11:26

Částečný úvazek

Ahoj, nemate nekdo zkusenost, jak je to s praci na castecny uvazek - dosud jsem na MD. Uzavira se se zamestnavatelem nova smlouva? Z jakeho vymerovaciho zakladu by se mi pak pocitala materska v pripade, ze se nam povede dalsi miminko? Budu mit narok na dovolenou (a na kolik dnu, pokud normalne mame 4 tydny)? Chtela bych zase do prace, ale nerada bych pak zjistila, ze budu mit materskou podle toho polovicniho vydelku :-(

Diky moc, jestli nekdo znate odpoved. Pripadne jestli nekdo na polovicni uvazek pracujete a podelite se o sve zkusenosti (hlidani, pracovni doba atd.)

Marťoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
203
5.12.05 20:50

Ahoj,

zrovna od ledna se chystám taky do práce na poloviční úvazek a taky o tomto všem sháním informace. Budu ráda, pokud někdo ví, jak to chodí, a napíše nám o tom.

Díky Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
5.12.05 20:57

Ahoj martoch,
rada te zase „slysim“. Doufam, ze se mate fajn. Bohuzel te asi nepotesim, ale materska se potom opravdu pocita jen z te pulky, takze to bys byla pekne bita. Jak je to s dovolenou nevim uplne jiste, ale na 90% myslim, ze to je taky polovicni.
Mej se krasne a nekdy pisni aspon kratce
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
5.12.05 22:56

Ahojky,
s dovolenou na částečný (poloviční) úvazek je to tak, týká se to i mě od července jsem při rodičáku začala na poloviční úv. pracovat. Dovolenou máš celou ,ale rozdíl je v tom ,že se ti platí tolik hodin kolik bys pracovala denně,takže máš dovču např. 20dní,ale platí ti 4 hod. denně.
Je to super proti dohodě o prac. činnosti,u té nemáš nárok ani na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
5.12.05 23:05

Marťoch, to je ale asi jediná výhoda, né? Protože když budu mít dohodu, tak by se mi potom případná mateřská nebo pracák počítali pořád z mojí smlouvy pracovní, na který čerpám rodičovskou dovolenou, né?
Jsem z toho taková zmatená, že teď vůbec nevim, co se teda víc vyplatí :(

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
9.12.14 20:05

Ahojky dnes jsem dostala smlouvu na zkrácený uvazek ale do práce chodím každý den od 7 do 14hod. jednou za čas do 15hod. a jednou za 14 dní sobotu od 9 do 13hod. jak to budu mít s dovolenou budu mít nárok na nějakou? zapomněla jsem se nato zeptat a jak by to bylo kdybych si tak za 2-3 měsíce požádala o půjčku daly by mě jí na zkráceny uvazek? smlouvu mám do 30.11.2015

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
9.12.14 20:07

@pavla.velova Budeš mít klasický počet dní, akorát ten den dovolené bude mít jen 6,5 hodiny, tedy méně peněz. A jinak u půjčky je nezajímá délka pracovní doby, ale plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4027
9.12.14 21:50

Pracuji od března na 1/2 uvazek, mám dodatek k prac. smlouvě po dobu rodičáku, dovolenou mám tak jak tady píší holky o půlku mín, já chodím nepravidelně, takže u mě je to něco jiného, pokud ty budeš chodit třeba 8-12h (napřiklad) tak počet dnů Ti zůstane stejný jak jsi měla a ŘD bude ty 4hod na den :lol: pokud bereš rodičák tak nemůžeš na PN a dítě můžeš umistnit do stat. zařízení max.na 46h měsíčně do 2 let, pak už můžeš jakoliv.
dá se to zvládnout vpohodě, samozdřejmě musí pomoct i ostaní členové domacnosti s hlídaním :lol: já nemám ani jednu babičku a nai dědečka, hlídá bud manžel a nebo moje teta :lol:
jsem ráda, že jsem šla do práce, protože by jsem doma asi zbláznila a v práci jsem spokojená, šla jsem brzy hlavně kvůli místu, aby mi ho někdo neobsadil :( ale nelituji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
9.12.14 22:03

@džejnks mě právě včera RP skončil pracovala jsem už když dceři byl 1 r. a 9měs. chodila do jeslý a od 2 let mě jí vzaly do státní školky ale hlídání u mě byl také problém příbuzní 200km od domova a přítel pořád někde pryč(voják) takže se to dá taky sem doma nemohla zustat jinak by mě trefilo :D a jsem zato ráda a až budu mít časem druhé tak taky do 2 let doma a pak pracovat pokud to půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4027
9.12.14 22:08

@pavla.velova je to každého věc jak je dlouho doma na mateřské, alwe mě by fakt doma kleplo :( šla jsem do práce dřív i u prvního syna a tedka sice jsem šla dost brzy, ale pomohl i manžel :lol: nevpadla jsem z prac. procesu, udržela jsem si dobré místo a ještě si něco přivydělám k rodičáku :lol: někdo to odsuzuje, ale to jsou většinou ty co jsou doma 4 a více let, ale pak bohužel špatně hledají práci :( a není divu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
10.12.14 00:06

@džejnks Není pravda, že by při pobírání rodičáku nebyl nárok na PN, pokud pracuješ na klasický pracovní poměr, tak nárok je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4027
10.12.14 22:36

@j.a.n.i1 já mám 1/2 uvazek a když beru rodičák tak si myslím, že na pn nemám nárok, jak můžu pobírat dvě dávky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
11.12.14 10:49

@džejnks A proč bys nemohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4027
11.12.14 14:53

@j.a.n.i1 tak to by jsem měla vypočítanou neschopenku z pol. uvazku??tak to jsem nevěděla, tak snad nebude třeba PN :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
11.12.14 21:59

@džejnks Jojo, presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie