Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu. Dítě mi asi před rokem upilo z otevřené lahvičky pití, které mohl předtím pít kdokoliv. Okolí mě vyděsilo, že z toho může chytit například hiv nebo jinou nemoc přenášenou tělními tekutinami. Z center pomoci se mi ozvali, že se nemusím bát, že by tam musela být krev, ale i tak se bojím, nevím jestli má někdo zkušenost a žije s někým takovým nebo sdílel společné pití a ví o tom víc z první ruky? Ale k věci, pediatrička mi řekla, že krevní testy nám dělat nemohou na základě požadavku a že by muselo být dítě častěji nemocné, teď ve třech letech kdy chodíme jenom na píseček bez školky stále, je pomalu měsíc co měsíc nemocné a má vysoké teploty, pokaždé nemoc snáší špatně.. může mít ten hiv nebo něco z toho pití, které vypil? mám z toho strašné obavy, ale nikdo ho nechce testovat.
navštiv psychologa nebo psychiatra a začni se léčit z úzkostné poruchy a to rychle, než z toho dítěte vychováš taktéž uzlíček nervů
To je dobrý psycho. Nech ho vyšetřit jako samoplatce a pak viz příspěvek výše.
Většina dětí je teď nemocná bez ohledu jestli do školky chodí nebo ne, to je každý podzim zima normální
většina dětí oslintá venku kde co, nechápu proč máš strach zrovna z takových nemocí a zrovna až po roce.
No a ve skolce se napije z hrnicku jineho ditete, vleze na wc, vse osaha a neumyje si ruce, napriklad. Nas triletak dosud strka ruce do pusy a aby nas nastval nebo ze srandy olize kde co. A ziju, ja
spis si najdi psychologa/psychiatra pro sebe.
Radši navštiv doktora ty, toho na hlavu. Že jsou deti nemocné na podzim nemocné a zvlášť ty školkové, je úplně normální.
Si normální? HIV z toho, ze se napije z jinyho hrnku? ![]()
Navíc ikdyby, HIV umírá na vzduchu do par sekund. Nevydrží tam půl hodiny
To opravdu myslis vazne? Ze se bojis, ze ma 3 lete HIV? A z lahve? Tak snad umis googlit a najit si, co HIV je..jestli ho nemas ty, tak tvoje dite taky ne…to se jako napila z lahve ve fetackem doupeti nebo co? I tak byses mozna mohla bat tak zloutenky…a to ses vazne ptala doktorky, jestli udela testy na HIV kvuli napiti z lahve? Doufam, ze ti doporucila aspon psychologa…tak namatkou..moje dcera olizla tyc v mhd, sklo v zoo, kraj pokladny v supermarketu..tak nasla jednou ho.vno v piskovisti (to nastesti neolizla)..a je zdrava jako rybicka…jestli je dite casto nemocne, zkus neco delat s imunitou..vitaminy, doplnky stravy, oguzovani atd…
Kdyby bylo HIV přenosné tak, že se člověk napije po jiném z hrnečku tj kapénkovou infekci mame tedy závažný problém.
Muze mit tzv. periodicke horecky.
Na lahev zapomen, to je totalni blbost. Pockrj ve skolce, tam budou po sobe olizovat vsichni vsechno.
Před rokem? To fakt ne… Rok je dlouhá doba na to aby se něco projevilo. Jinak HIV fakt nechytnes po pití z cizí flašky. To max žloutenku, opar atd… Je normální že děti na podzim jsou často nemocné a některé co mají horší imunitu, tak to snáší hůř.. náš syn je často nemocný a mladší od něj noc nechytne.. tak že jeden má špatnou imunitu a druhý je jako skála a noc ho jen tak nesloží
Nepsala si tady o tom tak před tím rokem? Že si mu dala v obchodě Kubíka, nebo co to bylo, a pak ti došlo, že láhev byla porušená? Tu diskuzi si pamatuju.
Opravdu z toho napití nemůže mít HIV. Musí to pro tebe být teda hodně náročný rok, po psychické stránce myslím ![]()
Heduš - ty začínáš s Münchhausenův syndromromem v zasoutpení a hledáš na co umírá tvoje dítě,. aby si ho tahala pdo doktorech?
to je velmi často a právem brané jako týrání.
Mazej se léčti!
Ahoj, prosím o radu. Dítě mi asi před rokem upilo z otevřené lahvičky pití, které mohl předtím pít kdokoliv. Okolí mě vyděsilo, že z toho může chytit například hiv nebo jinou nemoc přenášenou tělními tekutinami. Z center pomoci se mi ozvali, že se nemusím bát, že by tam musela být krev, ale i tak se bojím, nevím jestli má někdo zkušenost a žije s někým takovým nebo sdílel společné pití a ví o tom víc z první ruky? Ale k věci, pediatrička mi řekla, že krevní testy nám dělat nemohou na základě požadavku a že by muselo být dítě častěji nemocné, teď ve třech letech kdy chodíme jenom na píseček bez školky stále, je pomalu měsíc co měsíc nemocné a má vysoké teploty, pokaždé nemoc snáší špatně.. může mít ten hiv nebo něco z toho pití, které vypil? mám z toho strašné obavy, ale nikdo ho nechce testovat.