Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,mám 2letou dceru.V prosinci prodělala zánět plic.V lednu asi 3týdny kašlala pak dostala byliny po nich se jí spustila rýma a kašel ustával.Teď měla dva dny horečky a opět začal kašel.Mám pocit že se jí špatně uvolňuje rýma a proto pořád kašle je to takový suchý dávivý kašel,ale nic moc nezabírá.Poslechově je dobrá.Máte někdo podobnou zkušenost?
Ahoj
Máme něco podobného,malý je často nastydlý.
Má často rýmu-hustou a ta mu stýká do krčku a dráždí ho k suchému kašli.
Je to běh na dlouhou trať,má ho vždycky dlouho.
Asi bych si nechala udělat výtěry.Náš syn má při rýmě vždycky v nose nález ![]()
Ahoj, muj syn kasle tak 6 mesicu v roce. Na plicich mu nikdy nic neslyseli. Jednou jsem skoncili v nemocnici, protoze opravdu spatne dychal, nemel dost kysliku v krvi a diagnoza byla nakonec zapal plic. Ma to asi po mamince, ja jsem byla dokonce ve skolce osvobozena od odpoledniho spani, protoze jsem kaslanim rusila ostatni deti.
Myslim, ze to casto muze mit taky od rymy, neumi se poradne vysmrkat and odkaslat a hlen se pak usazuje vsude mozne, proto kasel u deti casto trva proste dlouho, no a kdyz uz se z toho vylize, tak ho pak zas ofoukne a po dvou dnech klidu jsme v tom znovu. ![]()
Ahoj bohužel můj syn také patří mezi děti co kašle od začátku prosince kašle vlastně pořád
nejdříve měl zanět průdušek.A tď kašle pořád byli jsme i na rentgenu jestli namá zápal plic konečně napadlo dr na imunologii(když výsledky dopadly dobře) poslat nás i na orl a prý má zanět nosohltanu a je tym velký nános hlenu tak proto kašle stále,jak se mu ten hlen uvolňuje.Takže my kapem do nosu a čekáme až to přejde
už si připadám,jak blázen.Stačí 2 dny ve školce a lítáme v hnusným kašli
Lucko- náš malý byl 3 týdny doma a pak týden ve školce.Od pondělí je zas doma
A to do školky chodí druhý rok
Jo a to má sebranou nosní mandli a rýmy má taky pořád ![]()
Vereniko- to mi ani neříkej já se pořád uklidnuju,že to je jen tím nástupem do školky ,že příští rok už bude líp.
A malému vzali tedy tu nosní mandli a nepomohlo to vůbec?
Lucko- jj,vzali a na rýmy mu to vůbec nepomohlo.Jen sluch se mu zlepšil
Jenže on k těm nemocem dýchacího ústrojí má genetické předpoklady.My jsme oba s manželem astmatici
![]()
ZKus jí nos uvolnit- kup si v lékárně kapky přímo na ucpaný nos Humex, aby se rýma uvolnila. Doma si dej do aromalampičky eukal. olej a uvidíš. Bude to trvat třeba dva dny, ale zkus to. A jaký kapky jsi dávala na ten kašel? Kapky do nosu jako Olynth, nasivin… nejsou na tenhle typ rýmy.