Gynekologické vyšetření dítěte

Anonymní
14.3.11 14:22

Gynekologické vyšetření dítěte

Ahojky,
mám dotaz…Nevíte někdo,jak se na dětské gynekologii provádí vyšetření u dětí? Jedná se konkrétně o 7 letou slečnu.Dělali jí sono a tam zjistili,že se asi jedná o cystu mezi dělohou a vaječníkem.Dnes měla jet na vyšetření do Prahy,ale místo na dětskou gynekologii ji převezli na onkologii. Jde o dceru mé sesry a jelikož je nemocná,jela tam s malou babička.
Někde jsem četla,že se malé holčičky vyšetřují konečníkem,tak by mě zajímaly vaše zkušenosti.Z Prahy zatím moc informací nedorazilo,tak jsme tady jako na trní…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14.3.11 14:35
Anonymní píše:
Ahojky,
mám dotaz…Nevíte někdo,jak se na dětské gynekologii provádí vyšetření u dětí? Jedná se konkrétně o 7 letou slečnu.Dělali jí sono a tam zjistili,že se asi jedná o cystu mezi dělohou a vaječníkem.Dnes měla jet na vyšetření do Prahy,ale místo na dětskou gynekologii ji převezli na onkologii. Jde o dceru mé sesry a jelikož je nemocná,jela tam s malou babička.
Někde jsem četla,že se malé holčičky vyšetřují konečníkem,tak by mě zajímaly vaše zkušenosti.Z Prahy zatím moc informací nedorazilo,tak jsme tady jako na trní…

Ahojky, co si pamatuju, tak ve škole na prohlídce u gynekoložky mě vyšetřovala konečníkem.ale nevím jak to je když už jí tám našli cystu.
V každém případě by měl být doktor/ka opatrný. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.11 14:41

Děkuju…oni si už totiž tou cystou tak jistí nejsou,proto je na té onkologii… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29436
14.3.11 14:43

O gynekologickém vyšetření dětí je docela dobrý článek na Rodině: http://www.rodina.cz/clanek3766.htm .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.3.11 14:59

Já jen dodám, že mě jako malou vyšetřovali, dělali stěry a ten stěr by se opravdu měl provádět přes tu trubičku, protože ta je hladká a zavedení nebolí, kdežto štětička je velice nepříjemná, přesto někteří dětští gynekologové trubičku z pro mě nepochopitelných důvodů nepoužívají.

Vyšetření se opravdu provádí přes konečník, pokud je lékař dostatečně šetrný, použije dostatek lubrikantu, který si nanese nejen na rukavici, ale i na blízké okolí konečníku, tak se to dá přežít. Je důležité, aby se dítě nesnažilo zvedat hlavu a sledovat, co lékař dělá, zatíná tím břišní svaly, znesnadňuje lékaři vnitřní pohmat a zároveň vyšetření bolí. Proto by lékař vždy měl velmi květnatě komentovat, co bude dělat, před každým dotykem dítě upozornit, že mu sáhne tam a tam, že to bude dejme tomu studit, táhnout, tlačit, že bere do ruky tu rourku, skrz ní zavede štětičku a tak dále, dítě by mělo ležet klidně na zádech a koukat do stropu, což ale asi málokteré zvládne, pokud mu u zadku cinkají přístroje a pak ho někdo bez upozornění začne vyšetřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
14.3.11 14:59

AHOJ,

u dětí se vyšetřuje standardně vyšetřuje přes konečník. V případě nutnosti vyginálního vyšetření/zásahu není potřeba dělat si starosti o panenskou blánu, je perforovaná a pružná. A navíc dětští gynekologové mají speciální přístroje.

Spíše slečně dodávejte psychickou podporu, je to pro ni neznámé a nepříjemné. Některé chtějí mít oporu u sebe při vyšetření, jiné se střašně stydí a jsou raději sami. Domluvte se s holčičkou.

Držím palce, ať je všechno brzy ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.11 16:58

Děkuji za vaše reakce…
Malá už to má za sebou,byla tam s ní babička a ta jen zatelefonovala,že se jedná o nezhoubný útvar,že by to mělo být dobré.Sestra mluvila chvilku i s malou,ale ta stále pláče.Nic ji prý nebolí,jen je vyjukaná z toho,co jí dělali.Tak jen doufáme,že už vše bude dobré a nic takového už nebude muset podstoupit. Více informací se dozvíme,až se obě vrátí domů.Každopádně moc děkuji za ty vaše informace,částečně nás dokázaly uklidnit.

• Citovat
  • Upravit
3
3.12.16 11:23

Ja když sem byla na dětské gynekologii s cystou tak sem tam chodila rada s doktorem sem si popovidala. vždy sem byla domluvena s mamkou ze počká venku a do ordinace sem sla sama. Od te doby si pamatuju že to nic neni a neboli to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí