Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jdu na radu.
Dcera 10měsíců se v noci /spíše k ránu/ na včerejšek hodně pozvracela. Poté teště ráno, ale to bylo po jogurtu, který jí manžel dal neprozřetelně k snídani. Pak dostala k obědu jen rozmačkanou bramboru, ke svačině jednodruhovou přesnídávku a když bylo vše v pohodě, tak večer malou porci kaše a 2 kojení. Už nezvracela, byla veselá, spokojená, chuť k jídlu.
Dnes od rána opět vše v pohodě, ale po odpolední procházce už jíst nechce. Od 17hod. mi snědla 2 lžíce přesnídávky, 2 lžíce kaše a napila se z jednoho prsa, druhé jsem nechala, aby měla těsně před spaním - to má svůj rituál, který neradno porušovat, ale ani to už nechtěla. I když ono už to bude stejně symbolických pár kapek.
Jedině s čajem jsem uspěla, ten pila víc, než jindy.
Tak teď dumám nad internetem, jestli to není příznak nějaké choroby, ale nic nemůžu najít. To ojedinělé vyzvracení mi příjde divné, když jí pak nic nebylo a myslím, že ani bříško jí nebolelo, protože ona na všechno reaguje brekem, takže pochybuju, že by bolesti jen tak přešla. A nechutenství je u té naší kyselinky taky podezřelé ![]()
Jinak teplotu nemá, vyrážku taky žádnou a zubů má už 8, fakt mě nic nenapadá ![]()
Budu ráda za jakékoliv nápady a zkušenosti.
Ahoj, počkala bych jak se to vyvrbí. Nechci tě strašit ale nám se tak rozjeli rotaviry..
V sobotu v noci na neděli mi malý prozvracel.. Na druhý den v neděli už pohoda celý den jedl, ale to samé se opakovalo v noci z neděle na pondělí, kdy se objevil průjem a horečky..
Určitě to nebude ono, ale jestli se vám dodatečně objeví průjem, tak si raději zavolej k doktorce ![]()
Děkuju!
Určitě bych to nenechala.
Mně v hlavě běhají meningitidy, ale ty jsou s horečkou, ovšem rotaviry mě nenapadly, asi pro ten průjem.
Jdu googlit ![]()
Ona ted radi spousta strevnich chripek, my jsme si to zrovna prodelali. Taky mu bylo spatne jen 2 dny, a hazel savle spis ojedinele. Prujem nebyl, jen ojedinele zvraceni, teplota (nevim kolik-nenecha se zmerit) a nakonec zacal smrkat.
Nejedl mi skoro nic, ja bych nedavala ani tu presnidavku, ani mliko, vim podle sebe, ze kdyz hodim savli
, nemam chut na nic. Takze bych jidlo nedavala, max.kousek rohliku, nebo piskotu.
Preju, at to prejde.
Dcerka taky včera blila, volali jsme na pohotovost a prý řádí nějaké virózy
Snad to nebude váš případ. Každopádně bych dávala jen to, o co má dítě zájem. Ono se to nějak vyvrbí, stejně to teď neovlivníš.
nakukovatelka píše:
Ona ted radi spousta strevnich chripek, my jsme si to zrovna prodelali. Taky mu bylo spatne jen 2 dny, a hazel savle spis ojedinele. Prujem nebyl, jen ojedinele zvraceni, teplota (nevim kolik-nenecha se zmerit) a nakonec zacal smrkat.
Nejedl mi skoro nic, ja bych nedavala ani tu presnidavku, ani mliko, vim podle sebe, ze kdyz hodim savli, nemam chut na nic. Takze bych jidlo nedavala, max.kousek rohliku, nebo piskotu.
Preju, at to prejde.
Malá je baštivá, takže sama se hlásila o jídlo. Dostávala menší porce a jedla s chutí až do odpoledne. Vzhledem k tomu, že už něco snědla bez následků, tak jsem myslela, že to bylo ojedinělé a je to za náma, pravda do hlavy mi to nešlo, protože se poblinkala hodně asi 8hod.po posledním jídle.
Uvidíme, jestli se k tomu něco přidá ![]()
chuanitka píše:
Dcerka taky včera blila, volali jsme na pohotovost a prý řádí nějaké virózySnad to nebude váš případ. Každopádně bych dávala jen to, o co má dítě zájem. Ono se to nějak vyvrbí, stejně to teď neovlivníš.
Od odpoledne nemá zájem o nic, což je u ní podezřelé.
Ale je fakt, že je možné, že průběh střevní chřipky u batolete může být jiný. Já si ty svoje pamatuju jako veliké křeče a neschopnost cokoliv pozřít, aby to neletělo hned ven.
Já se bála, abych něco nepřehlídla, přece jen víc hlav víc ví ![]()
kadlina píše:nakukovatelka píše:Malá je baštivá, takže sama se hlásila o jídlo. Dostávala menší porce a jedla s chutí až do odpoledne. Vzhledem k tomu, že už něco snědla bez následků, tak jsem myslela, že to bylo ojedinělé a je to za náma, pravda do hlavy mi to nešlo, protože se poblinkala hodně asi 8hod.po posledním jídle.
Nejedl mi skoro nic, ja bych nedavala ani tu presnidavku, ani mliko, vim podle sebe, ze kdyz hodim savli, nemam chut na nic. Takze bych jidlo nedavala, max.kousek rohliku, nebo piskotu.
Preju, at to prejde.
Uvidíme, jestli se k tomu něco přidá
Snad ne, ja myslim, ze to bude virovy.
Kazdopadne - zitra pondeli, takze zajit k dr by nemel byt problem, horsi jsou tyhle stavy pred vikendem nebo pred svatky
Tak dej vedet, jak Vam je dal (nechci strasit, ale my blili vsichni
)
nakukovatelka píše:kadlina píše:Snad ne, ja myslim, ze to bude virovy.nakukovatelka píše:Malá je baštivá, takže sama se hlásila o jídlo. Dostávala menší porce a jedla s chutí až do odpoledne. Vzhledem k tomu, že už něco snědla bez následků, tak jsem myslela, že to bylo ojedinělé a je to za náma, pravda do hlavy mi to nešlo, protože se poblinkala hodně asi 8hod.po posledním jídle.
Preju, at to prejde.
Uvidíme, jestli se k tomu něco přidá
Kazdopadne - zitra pondeli, takze zajit k dr by nemel byt problem, horsi jsou tyhle stavy pred vikendem nebo pred svatky
Tak dej vedet, jak Vam je dal (nechci strasit, ale my blili vsichni)
Jj kdyby něco, tak pošupeme k dr. Mě děsí ty nejednoznačné příznaky. Samozřejmě by nejlepší bylo, kdyby byla zdravá, ale kdyby to měla být choroba, tak bych radši prosila chorobu třeba tu střevní chřipku s odpovídajícími příznaky, abych nad tím nemusela moc dumat ![]()
Ale hlavně, že pije, to je nejdůležitější, jestli nás čeká střevní/rotavirová pohroma.
Nám takto začala angína, prý se před angínou někdy může objevit zvracení, ale malej už je přece jenom starší, jestli je to tak i u menších dětí…
Ale je pravda, že jsme měli stejný průběh asi v 8 měsících, nebyly to sice naštěstí rotaviry, ale něco podobného… ![]()
Já bych to taky viděla na střevní chřipku. U nás tady řádily ty jednodenní.
Obě holky to přitáhly asi před dvouma týdnama ze školky. Jedna měla průjem a zvracela, druhá jenom zvracela. To nechutenství k tomu patří. Za dva dny byly v pohodě. Před pár dny to chytil i manžel, ten strávil celou noc na záchodě. Jenom mně se to zatím vyhnulo.
Je to divné.
Noc s brečivým záchvatem po kojení, ale nejsem si až tak jistá, že by to bylo bolení, sice se kroutila, ale s malou je to těžký - často brečí zjevně bez důvodu a nakonec jsem nevěděla co, tak jsem jí položila do postýlky /často se v náručí vzpouzí a v postýlce usne/ a ona přestala brečet a spala.
Dneska spokojeně baští, ale pro změnu zas nechce pít ![]()
Bobek byl naprosto tuhý.
Fakt záhada ![]()