Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chci se zeptat zda jste to taky některá měla u dítěte.
Matýsek chodil 4dny do školky a minulý týden v pátek v noci dostal zvýšenku 37,5 a od té doby neustále teplotuje vždycky když skončí ta šestihodinová doba kdy účinkuje Nurofen nabo Panadol tak mu to okamžitě skáče přes 38.
ve středu dostal atb Klacid a furt žádná kladná reakce tak včera s ním byl manžel na pohotovosti a tam mu vzali odběry krve a moči a vše v normě.
Prý dokud mu zabírá N+P tak je to v poho zítra jdeme opět k dětské tak jsme zvědavá.
Nemáte někdo podobnou zkušenost a co potom dítěti z toho vylezlo nebo ty teploty odezněly samy?
díky za reakce Lůca
ahoj u nás tohle bylo v lednu, malej měl teploty přes týden, v noci mu to lítalo přes 39, po práškách se to srazilo a pak zase dokola…pak už jsem to nevydržela a šli jsme k dětské nabrala mu krev, neměl nic zvýšenýho tak ani atb nedostal …to bylo ve čtvrtek, v noci na pátek měl ještě ke 40 a v sobotu to už bylo ok…asi hnusná chřipajzna…ale nervy to byly…jak marodí děti je to vždycky na hovínko…tak se držte
taky jsme měli k viroze týden horečky…
ta teplota se mi nezdá tak vysoká, pokud není nijak schvácený a nezvyšuje se, tak bych ji zkusila chvíli nesrážet. je vidět že tělo bojuje a teplotou si pomáha
no právě že není je to síla on prostě vypadá jako by teplotu ani neměl ![]()
myslíš že nesrážet? bojím se aby mu to nevylezlo třeba aža ke čtyřítce
no já třeba vždycky zastávala názor teplotu nesrážet do 38, ale loni na jaře Dalího postihla febrilní křeč a už nikdy víc bych to nechtěla zažít takže jsem vyjančená i z těch 38
ale doktorka taky říkala nechat tělo bojovat a do 38 nesrážet ![]()
to nesrážím,ale ty nad 38 už srážím z febrilních krečí mám opravdu trauma ![]()
Nám se toto stalo před měsícem, horečky až k 39°C, vždycky po panadolu nebo nurofenu klesla, po odeznění účinku nanovo. Trvalo to 10 dní. Byla jsem s malým u dr., poslechl ho - běžná viróza, to přejde. Jenže to pořád trvalo, malý už byl úplně vysílený, takže jsme se jeden večer sebrali a jeli na pohotovost. Tam rtg a s podezřením na zápal plic hospitalizace. Stalo se nám to už podruhé - tyhle nekončící teploty u nás nevěstí nic dobrého.
Tak držím palce, ať jste brzy v pořádku a je to jenom viróza ![]()
febrilní křeče vznikají především při prudkém vzrůstu teploty.
asi bych zkusila vydržet do těch 38,5. myslím, že kdyby mu to nesrážením mělo lézt ke 40, že by vypadal jinak.
no tak my skončili ve špitále a diagnóza je mononukleóza
ale už jsem doma a hlavně bez teplot ![]()
Zdravím všechny
my se právě 5 den potýkáme s teplotou od 38 do 40, hrozná zelená rýma, kašel a hrozně chraptí … včera jsme také dostali Klacid a dnes ještě stále 37.5 až 38.. Už jsem z toho zoufalá.. je to naše první.. CRP má v pohodě a taky prý jen viroza..Ale nelíbí se mi to, po antibi je vždy hned lépe, co vím ze své zkušenosti a u malé nic moc teda… Sice je poměrně veselá, ale nechce papat. Myslíte že ji teda mám sbalit a vyrazit na pohotovost? Nebo mám ještě počkat třeba do zítra?
Já už jsem z toho fakt hotová…
![]()
Děkuji za rady…
Podle toho, jak je stará. Jinak teplota 37,5 až 38 je vlastně - když to přeženu - „nic moc“, já se znepokojuju od 39 nahoru. Atb zabírají do dvou dnů, takže zlepšení bych čekala zítra. Ale jestli má CRP v pořádku, tak bych ji na pohotovost dneska nevezla. MMch - na co dostala ta antibiotika?
Stará je 18 měsíců… taky vím že to nic není, ale už je to dlouho..Nechce mi papat. už druhý den je jen 1× denně na Nutrilonu, jinak nic nechce..
Ty vysoké 39.8 a tak podobně už nás opustili, teď nás drží jen ty nižší… Atb dostala Klacid a ten je na záněty horních a dolních cest dýchacích, zánět průdušek atp..
Ani žádnou diagnozu pořádně nevíme… Paní doktorka také neví kde se ty teploty berou když crp je v pohodě…
U nás dlouhé teploty znamenaly zápal plic. Ale ty byly pořád vysoké - přes 39 a nešlo to ničím srazit. Kleslo to teprve, až dostal konečně ATB (po nekonečných 8 dnech vysokých horeček, kdy se to našemu dr. pořád zdálo jako „normální viróza“, jsem vyrazila na pohotovost a už jsme zůstali v nemocnici). Ta ATB zabrala ale fakt až do dvou dnů. Já myslím, že pokud už máte ATB, CRP v pořádku a teplota už pomalu klesá(klesla), tak je to na dobré cestě. ![]()
Radši plašit zbytečně, než něco zanedbat a vyčítat si to celý život. V dnešní době všech možný meningokoků a já nevím čeho mám taky hrůzu z každé horečky. Tak držím palce, ať už je brzo všechno OK. ![]()