Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
moje dcerka má už asi 5 dní strašný kašel.Doktorka nám napsala sirup Ambrobene,ale zatím nám moc nepomohl
Tak tady brouzdám a našla jsem,že se vám osvědčil „sirup“ z cibule a cukru…
Potřebuji jen poradit,jestli to může i roční miminko? Abych jí ještě víc neublížila.
Díky moc za všechny rady L.
Jackie píše:…tak já jdu na to,snad to pomůže! Díky moc
Může, taky jsme ho dělala.
ahoj, sirup neznám, ale já si dělám čaj z cibule a osladím ho medem
a je moc dobrej.
Jen dáš uvařit cca 2 cibule v kastrolku a pak to osladíš. Je to rychlé ![]()
Zkus. U nás taky zabírá. Asi mě tady někteří odsoudí, ale já dělám cibuli s medem. Alergii na ni nemáme, dědeček je včelař a přijde mi že je to lepší než cukr. ![]()
Katka_LEE píše:
ahoj, sirup neznám, ale já si dělám čaj z cibule a osladím ho medema je moc dobrej.
Jen dáš uvařit cca 2 cibule v kastrolku a pak to osladíš. Je to rychlé
„Sirup“ jakože nakrájet cibuli na kousky,posypat moučkovým cukrem a přidat citronovou šťávu..Jo a uzavřít a nechat do druhého dne,až cibule pustí šťávu a to dávat po lžičkách..Aspoň takhle jsem to vyčetla na netu..Ovšem ten čaj taky nemusí být špatný ![]()
Jackie píše:
Zkus. U nás taky zabírá. Asi mě tady někteří odsoudí, ale já dělám cibuli s medem. Alergii na ni nemáme, dědeček je včelař a přijde mi že je to lepší než cukr.
Mě se to s tím medem líbí víc,ale jelikož teď doma žádný nemám,tak bude muset stačit cukr ![]()
Holky já dělám cibuly do medu ne do cukru ale princip bude asi stejný a pomáhá to pěkně. A roční miminko to může v pohodě, držímp alečky at máte brzo po kašli
pavluša píše:
Holky já dělám cibuly do medu ne do cukru ale princip bude asi stejný a pomáhá to pěkně. A roční miminko to může v pohodě, držímp alečky at máte brzo po kašli
taky dělám jednu cibuli na kostičky a tři velké lžíce medu, tak na dva dny necham odstát nejlépe v uzavřené nádobě, já to používám běžně, tedka v těhu se mi to dost hodí, ještě bych zkusila jitrocelový sirup, jde koupit v lékárně. Hlavně se brzo uzdravte, kašel je potvora(taky ted zrovna mám) ![]()
Ahojda, já nic nevařím,
jen nakrájím cibuli a posypu klasickým cukrem nebo medem párkrát protřepu a jak se to odleží tak to nabírám dávkovčem třeba od panadolu je to nejlepší nežli lžička. ![]()
ahojky,
tak já krájím cibuli jen s medem, protože cukr zahleňuje. Také se nám osvědčil jitocelový sirup.
Lend.u píše:pavluša píše:taky dělám jednu cibuli na kostičky a tři velké lžíce medu, tak na dva dny necham odstát nejlépe v uzavřené nádobě, já to používám běžně, tedka v těhu se mi to dost hodí, ještě bych zkusila jitrocelový sirup, jde koupit v lékárně. Hlavně se brzo uzdravte, kašel je potvora(taky ted zrovna mám)
Jo,jitrocelový sirup máme doma taky,ale za Boha ho do ní nedostanu
A když už,tak mi ho prskne na obličej ![]()
používám ale cukr krystal nebo krupici. S moučkovým jsem to ještě neslyšela ![]()
Ahojky,tak ja jsem nedavno delala synovi cibulovo-majorankovy caj a osladila medem a kasel byl behem ctyr dnu pryc ![]()