Ve 3 letech se náhle počůrává

1894
10.3.11 08:16

ve 3 letech se náhle počůrává

ahoj holky, potřebuji poradit už si nevím rady. Dcera je bez pleny od dvou let jak v noci tak ve dne. teď mám 3 roky a 3 měsíce, nikdy nebyl problém s čůráním. a najednou se počůrala ve školce, beru to stane se. pak byli prázdniny to byla u babičky a v pohodě. po prázninách šla do školky je to týden a počůrala se ve školce ale doma taky. stane se to jednou denně, ona si z toho nic nedělá a já jsem zoufalá. žádná změna v rodině ani ve školce neproběhla. ve školce je v pohodě, p. učitelka se divila že se počůrala že nemá žádný problém a že to ani neřekla. doma jí hlídáme, ptáme se každou chvíli a stejně řekne naty se počůrala. nevím jestli jít k doktorovi na odběr moči nebo je to jen z truchu.na zánět to nevypaná neštěžuje si že by jí pipi bolela. mamka mi nadává že jí nemám za to bít a že se jí máme více věnovat. věnujeme se jí pořád stejně nehádáme se doma prostě pohoda. tak fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
693
10.3.11 09:10

Já nevidím žádný problém, tedy až na to pokud ji opravdu za to biješ? :nevim: :nevim: Neboť ona to určitě schválně nedělá a právě tím jí můžeš vytvořit blok.

Ve třech letech je normální, že se dítko občas počůrá. Je zabrané do hry, nebo se začne smát a je to… Kdyby měla zánět, bolelo by jí to při čůrání a to by ti určitě řekla. Prostě děti mají občas takovéhle periody.

Nejlepší v tomto případě je, jí prostě odvést každé dvě hodiny na záchod a neptat se, zda potřebuje, nebo ne. Prostě jí zavést režim a tak by to měli dělat i ve školce.

Takže žádný stres, jen větší návštěvnost oné místnpůstky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
10.3.11 09:13

Ahoj, tak já bych to nijak nehrotila a nepanikařila. Podle toho co popisuješ, bych viděla, že je problém v ní :think: Je možné, že paní učitelka se jen divila, že se počůrala, ale co ví dál? Třeba se Naty ve školce ostýchala ozvat a nebo byla zrovna situace, kdy se ji chtělo čůrat a nějak to učitelka přehlížela, zadala v tu dobu nějaký úkol dětem a tvoje malá se „zasekla“ a nechtěla ji s tím „otravovat“, aby se věnovala tomu co říkala paní učitelka. (Moje starší dcera to taky tak měla ve školce- počůrala se). Já jsem to vyřešila tak, že jsem poprosila paní učitelku, aby se ji častěji ptala" nechceš čůrat?„…a pak se to samo srovnalo. Pokud nemá tvoje malá problém doma( stres, zánět apod.) tak bych viděla opravdu ten problém v té školce a neochotu paní učitelky- a pak že se diví. Některým dětem trvá poměrně dlouhou dobu, než se tam zaadaptují a do dětské hlavičky každý nevidíme, viď…To, že se počůrá i třeba doma nebo u babičky , je jen zase ten "stres“ donesený ze školky. Natálku za to netrestej, nebo se to ještě zhorší- naopak- pochval ji, když ti to nahlásí a nepočůrá se :wink: A učitelka, ať jukne, jestli nemá Natálka nějaký problém ve školce s vykonaváním potřeby…( třeba se stydí od jiných dětí, nebo prostě „nemá čas“ se vyčůrat…kdo ví?)Držím palce , ať to zvládnete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
10.3.11 09:18

Já bych v tom moc velkej problém neviděla.Mám 4 letého syna,který byl v noci bez nehod od 2,5let.Teď opět pročůráme skoro každou noc.U nás taky žádná výrazná změna neproběhla.Jen prostě začal mít tvrdší spánek a nezbudí se.Určitě ho nebiju a nedělám z toho kovbojku. :nevim: Prostě jsem koupila podložku pod prostěradlo a každý den spolu převlíkáme.Nijak to moc nekomentuju před ním,abych mu nevytvořila méněcennost,prostě se to stává.Má svý období.některé dítko tím projde,jiný ne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
10.3.11 09:19

Mahora
Já nevidím žádný problém, tedy až na to pokud ji opravdu za to biješ? Neboť ona to určitě schválně nedělá a právě tím jí můžeš vytvořit blok.

Přesně ! :palec:
Bití to jenom zhoršuje, dítě se zablokuje a pak už je z toho vážný problém.A přitom to jde vyřešit s citlivější metodou :wink: Plácnutí na zadek by mohlo být, kdybych viděla, že to dítě dělá opravdu schválně…ale opravdu schválně( třeba žárlí na mladšího sourozence a chce se taky „přebalovat“ apod)…ale to jsou úplně případy 1: 1000 :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9681
10.3.11 09:50

Syn se taky kolem toho třetího roku až do teď občas počůrá a je to hlavně když je zabraný do hry. Rozhodně to nepřecházím jen tak, ale taky ho nebiju, nebo nekřičim. Jen vysvětluju, ať si na to dává pozor a když se mu chce, tak má jít hned a ne to držet dlouho. On totiž občas udělá, že se ho zeptám, jestli se nechce jít vyčůrat, že dlouho nebyl a on že ne a za 10 minut se počůrá. Musim ale říct, že nejčastěji si spíš jen ucvrnkne a zadrží to. Někdy jde ale celá dávka do kalhot. Jen je nepříjemné, když se počůral třeba venku na hřišti, táhnout se s počůránkem domu, to je řádná ostuda :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
10.3.11 10:53

Já bych úplně nezavrhovala ani tu možnost, že má malinko zánět. Minulý týden to měla moje mladší, počůrala se i několikrát za den a to je bez plen víc než rok. A nebolelo jí to. Šla jsem k doktorce se starší, tak jsme mluvily i o tom počůrávání. Okolo močové trubice měla začervenalé místo, pokud se dobře podíváš, určitě by sis všimla. Stačilo dva dny oplachovat heřmánkem a mazat Dermazulenem (dá se koupit bez receptu) a byl pokoj. Pokud se zánět udělá jen okolo močové trubice zvenčí a nedostane se dovnitř, tak při čůrání nebolí, ale způsobuje urgentní nucení a často se dítko počůrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí