Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
malému 2 měsíce zarůstá nehet na palci u nohy existuje nějaká mast nebo něco
Mně dr říkala mazat framykoinem a stříhat až povyroste nehtík nad prst. V žádném případě ne dřív
Zkusila bych se zeptat tvé dr…
mame podobny problem, obcas musime operova, to je desny rev, odtahnout od luzka, vytlacit hnis, poradne vydezinfikovat, pofoukat… ![]()
no pry se to pozdeji zlepsi ![]()
chce to dostatek mistecka v botickach, davat pozor at ho netlaci, davat pozor u strihani, nechat ho radeji delsi
Náš malý má nehty na placích u nohy takové zvláštní,jakoby vpáčené do lůžka
.Už od novorozence mám strach,aby právě nezarůstaly,takže pravidelně stříhám a stříhám,delší je nelze nechat,protože pak mají právě tendenci zarůstat
Taky si s něma nevím rady ![]()
ahoj,
mám super zkušenost s obyčejnou černou mastí - ichtyol. na jakékoliv lokální malé záněty (zarostlé nehty, záděry, třísky, zanícení po propíchnutí uší apod.)
namazat, přelepit náplastí a max. do 2 dnů je pokoj.
mishka2 píše:
Ichtyol je super!
já to říkám furt
![]()
hlavně díky mastičce za pár korun jsme už tolikrát předešli různým bolestivějším a složitějším zákrokům.
jj ichtyol je supr, kdyz uz je problem, ale je lepsi mu predejit, ne? ![]()
ahoj, minimálně jednou měsíčně řeším zarůstající nehet na palci u své šestiměsíční holčičky. naše doktorka radí bactroban, ale s ním to dlouho trvá. já pořád uvažuju o ichtyolu, na sobě bych ho použila, ale pro takhle malé miminko? myslíte, že by to nemělo vadit?
Ahoj,máme tento problém od narození
a malýmu jsou 3 roky,dneska už je to ale rutina Používaly jsme framykoin(ten je ale pouze na předpis) a jsem nad rámec spokojená,do dvou dnu přešla bolest i začervenání
,nestříhat dřív než nehtík vyroste nad palec,v žádnem případě nestříhat do kulata a nezastříhávat růžky,maximálně tak aby nemel nehtík šanci zarůst.Přeju hodně nervíku a hlavně štěstíčka at to co nejdřív zaženete ![]()
Ahoj, i my mame problem od narozeni se zarustanim nehtiku na palci u nozicky..kdyz doktor videl poprve synka, tak me na to upozornil, ze s tim budou problemy…
Hlavne zastrihavat do rovna!
Jednou se nam stalo, ze nam to nateklo, myslim, ze jsme dostali framykoin, ktery jsme pouzivali myslim rano a vecer a za dva dny bylo pro problemech.
Jinak se musim priznat, ze jsem se malemu bala i ostrihat poprve nehtiky na noze..
dekuju za rady, reknu si o recept na framykoin, snad to bude lepsi… uz takhle mam problem ji nehtiky ostrihat, je to vzdycky boj:( a poprvy se to stalo prave kdyz sem nechala nehet trochu delsi, asi se ji o neco zatrhnul, nevim, a o ty doby se to s nama veze:(
sookie píše:
dekuju za rady, reknu si o recept na framykoin, snad to bude lepsi… uz takhle mam problem ji nehtiky ostrihat, je to vzdycky boj:( a poprvy se to stalo prave kdyz sem nechala nehet trochu delsi, asi se ji o neco zatrhnul, nevim, a o ty doby se to s nama veze:(
UVIDIS, ze bude dobre, tukam jak muzu - nam se to uz neobjevilo a nekdy se mu taky zatrhne nehtik o puncochu, tak vezmu pilnik a zabrousim…jako u sebe.. ![]()
at jste brzy fit! ![]()
zapilovat neco na tom pytlu blech?
no snad se to casem spravi. a myslim, ze ji to neboli,nereaguje nijak, ani kdyz ji to zacervanaly misto zmacknu… ale ma tam takovou boulicku, pravdepodobne hnis, vymackavate to? ja ne, jen mazu a mazu…
sookie píše:
zapilovat neco na tom pytlu blech?no snad se to casem spravi. a myslim, ze ji to neboli,nereaguje nijak, ani kdyz ji to zacervanaly misto zmacknu… ale ma tam takovou boulicku, pravdepodobne hnis, vymackavate to? ja ne, jen mazu a mazu…
je pravda, ze topilovani je az u nehtiku, ktery je tvrdsi, nez u tech musich kridel.
jinak ja nic nevymackavala.. ![]()