Trakční léčba kyčelních kloubů

2
9.3.11 09:29

Trakční léčba kyčelních kloubů

Chtěl bych se zeptat, zda nemáte zkušenosti s distrakční léčbou kyčelních kloubů u kojenců. Četl jsem tu nějaké příspěvky od Handulinky, uvítám i její zkušenosti.
Naše malá Adélka má oboustrannou dysplazii kyčelních kloubů, včera jí byly zrovna 4 týdny. V pondělí nastoupili do nemocnice a zatím si na to nemůže zvyknout. Zatím nemá nožičky pověšené do výšky, má je jen se závažíčkama na postýlce a vůbec se jí to nelíbí. Nedovedeme si představit, jak to bude zvládat, až bude mít nožičky za dva týdny pověšené skoro měsíc do hůry. Jak dlouho jste si zvykali? Malá si zatím zvyknout nemůže a těch 6 týdnů v nemocnici se závažíman na nožičkách je hrozně dlouhá doba. A pak ještě dalších 6 týdnů se sádrou. Kdo z Vás tuto léčbu absolvoval? Byla úspěšná, jak dlouho jste po těch 6 + 6 týdnech nosili třmínky?
Uvítám jakékoliv zkušenosti a rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2069
9.3.11 10:15

Ahoj, moc me mrzi, cim si prochazite, rada poslu vsechny info, jak probihala lecba u nas…, kdyztak mi posli mail na hanaznamenackova@seznam.cz, poslu i nake fotky. Emicka je teda uspesne vyleceny pripad, meli jsme velke stesti, drzim palce, abyste dopadli taky tak! V nemocnici jsme si brzo zvykli a nakonec jsme to s druhou maminkou zhodnotily, ze jsme si to vlastne v ramci moznosti velmi dobre uzily. Az bude mit Adelka nohy nahoru, tak to bude snaset mnohem lip - Emcu s natazenyma nohama desne bolelo brisko, ale s nohama nahoru muzou pekne houpat zadeckem a vyprdet se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.3.11 20:15

ahojky, právě se svým čtyřměsíčním synkem prožíváme to, u čeho jste vy zatím na začátku. Máme za sebou 8 týdnů trakce (naštěstí doma, ortoped k nám docházel přímo z nemocnice), potom 4 týdny sádry, ale to už byla pohoda…teď jsme se konečně dočkali třmínků. Léčba je skoro u konce, u úspěšného konce! takže nevěšte hlavu, jde o konzervativní dlouhou léčbu, ale u většiny dětí je úspěšná bez travalých následků! Pokud budeš chtít vědět víc, ozvi se na broukolina@seznam. cz. Ráda poradím, sama jsem tady hledala informace a pomohla mi hlavně Handulinka. Je hrozně důležité být informovaný, abyste z toho neměli strach. Držím palce! jo a náš malej si na to zvykl v pohodě, děti to snáší dobře, uvidíš, malá bude v pohodě, horší je to s maminkama :o)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.3.11 07:47

Díky za příspěvek. S Handulinkou jsem v kontaktu, opravdu mi podala celou řadu důležitých informací. To je dobře, že jste mohli být při trakcích doma, určitě to je lepší na psychiku. Taky mě překvapilo, že jste měli 8 týdnů trakce a 4 týdny sádru. Všude bývá většinou 6 týdnů trakce a 6 týdnů sádra.
My už máme týden za sebou a je pravda, že to už holky snášejí v nemocnici lépe, už si zvykly. Tak ještě pě týdnů…
Díky moc za podporu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
9.2.12 15:33

holky, ta trakční léčba se vždy zakončuje sádrou a pak třmínky? Asi hloupý dotaz, ale jsem teprve na začátku v hledání informací, dcera luxaci nemá, ale po 6 týdnech nošení peřinky zhoršení z 2a na 2c, takže nás tam posílají taky, sonduju co nás čeká, děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
10.7.13 13:27
@Denys píše:
holky, ta trakční léčba se vždy zakončuje sádrou a pak třmínky? Asi hloupý dotaz, ale jsem teprve na začátku v hledání informací, dcera luxaci nemá, ale po 6 týdnech nošení peřinky zhoršení z 2a na 2c, takže nás tam posílají taky, sonduju co nás čeká, děkuji všem [/citace
to je zajimave…my mame 2c a mame"jen"trmeny…ale je to prvotni nalez v 6 ti tydnech, zadne zhorseni zatim nenastalo…mozna na trakce posilaji kdyz se to zhorsuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
10.7.13 13:28

@Honzin123 Mohu se zepat, jak vam dopadla trakce? My jsme dostali trminky, ale o trakci jsem slysela a mam hrozny strach, ze nas to potka take…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
10.7.13 13:51

Ahoj, také jsem si tím s malou prošla a léčba byla úspěšná. Nález měla na levé noze IV stupeň, v době nástupu na trakci 3a. Závaží mohla mít doma, takže v nemocnici jsme byly „jen“ 4 týdny. Zvládala to naprosto v pohodě, mnohem lépe než já. Sádru jsme také přežily, bylo to v zimě, takže se v ní tolik nepekla, do kočárku se taky vešla. Po sundání sádry dostala znovu Fr. peřinku na několik týdnů. Teď jí budou 2 roky a nožky má naprosto v pořádku, chodíme na kontrolní RTG 2× ročně. Přeju vám pevné nervy, výsledky léčby jsou moc dobré, jen je třeba vytrvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.9.15 21:01

trakce a půlroční temperamentní miminko

Maminky moc Vás prosím o radu.
V pondělí nastupujeme na Bulovku na trakci. Malému je 6,5 měsíce, už sedí, snaží se píďalkovat, otáčí se. Na zádech není vůbec rád. A upřímně je to pěkný vztekloun, když se mu něco nelíbí. Kolikrát upadne do takového záchvatu pláče, že se až zaliká, jediné co zbere je chovat a chovat. A tak mám hrůzu z toho, co nás čeká. Trakci mám načtenou, následnou léčbu také, ale nikde nemohu najít nic o tom, jak to zvládají děti, jež jsou temperamentnější a starší. Prosím poraďte. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
16.9.15 21:21

@Marlonka - muzu se jen zeptat jak to, ze to zjistili tak pozde? Jsem zdravotni sestra z ortopedie. Mala miminka to prave zvladaji dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.9.15 21:51

@kacikhanz Také to ve své podstatě nedokáži pochopit. Syn se narodil s oboustranným rigidním PEC, takže jsme hned po porodu jeli do FN v Plzni, kde se již s PEC léčí má dcera. Tam syn absolvoval ultrazvuk kyčlí celkem dvakrát, pokaždé bez patologie. Vše prý v pořádku. Po několika pochybeních v léčbě PEC jsem to nevydržela a přešla s oběma dětmi na Bulovku, kde nám PEC jakž takž dali dohromady a toto pondělí jsem se jen připomněla s ultrazvukem kyčlí, paní doktorka se zděsila, že syn vůbec nemá vytvořenou jamku, nic. Navíc má luxaci, naštěstí zatím bez nekrozy. Ještě nás poslali na rentgen, který vše potvrdil a v pondělí nástup. Já se právě bojím toho, že malému už je půl roku a žádné klidné mimi to není, bojím se těch jeho záchvatů pláče, když nebudu mít možnost jej zvednout a pochovat, jsem zoufalá.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
16.9.15 22:07

@Marlonka -hm, tak to v ty Plzni asi pekne podelali. To je mi lito. Budete to muset oba dva nejak vydrzet. Poridila bych mu obrazkove knizky, hracky ktere ho zabavi i v leze, neco co blika a hraje. Klidne bych mu i neco pustila na tabletu nebo nba telefonu. Davala bych mu tam do ruky krupky a piskoty, at si je cumla a hraje si s nimi. A k tem zachvatum place, pritulis se k nemu v leze. Jinak to asi nepujde. :hug: Drzim palce at to nejak zvladnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.9.15 22:16

@kacikhanz On je právě ještě stále jen na UM, nějak nám ty příkrmy nejdou, tak snad to nějak zvládneme. 8o Jsem z toho našeho raráška vyřízená, tak se snaží a teď tohle.. Ale jsem moc ráda, že jsme se na tu Bulovku dostali, kdo ví, jak by to dopadlo, kdybychom zůstali v té Plzni. A mohu se zeptat, Ty jsi zažila takhle staré dítko na trakci? Nebo nějaké hodně živé? Bojím se, aby se to kvůli těm záchvatům nemuselo odpískat a aby nás rovnou neposlali na otevřenou repozici :think: :zed: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.7.16 15:48

trakční léčba kloubu u miminka

Ahoj..mám holčičku skoro 7 měsíců..měla od mimča abdukční balení,,tes 7 týdnů peřinku a ted nás ženou na trakci…bráním se tomu..začali jsem s fyzioterapeutkou cvičit Vojtovku a zitra máme jit na jeden den pro závaží..14 dnů s tim doma a pak bychom měli nastoupit..Máte nekdo zkušenosti, zda se tomu dá cvičenim úplně zabránit(nejit na měsic na trakci)nebo odmítl to nekdo z vás??A musí vždy pak následovat sádra a třmínky nebo může být po trakci úplne v pohode? A cvičit se přece stejně musí..vždyť za měsíc svaly ochabnou…a jak s příkrmy..přebalováním..mytím..oblékániím…malaá i dost zvrací..takže říhnutí musí být…atd..atd…děkuju za názory či info..Jo a ptali jste se..zda je možné v nemocnici cvičit??Zabere to tak 5minut cca 4-5× denně..nechci toho nechat, když vidím pokroky… :? :? :? :,( :,( :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
25.7.16 16:09

5 let po léčbě trakcí

Ahoj, jsem tady po několika letech…nahoře najdeš moje starší příspěvky. Já doktorům věřím, těď, kdy je synovi skoro šest let můžu říci že je absolutně bez trvalých následků, může sportovat, cokoliv. Chodíme akorát jen jednou za několik let na kontrolní rentgen.
Trakci jsme měli ale velmi brzy, asi na dvou měsících, pak následovala sádra, třmínky, cvičení, aby všechno dohnal a dohnal. děti jsou šikovné. Věř doktorům, tato léčba vypadá šíleně, ale je úspěšná. Já jsem malýho sundávala jen na koupání, zvládli jsme i kojení. Byla jsem důsledná a určitě se to vyplatilo! Máte to horší, protože je malá starší, tak se jí to asi nebude líbit…mému synovi to nevadilo, asi tím, že byl ještě hodně malinkej…Dokonce jsem měli skvělou ortopedku, trakční léčbu jsme podstupovali doma a ona za námi jezdila na kontroly.
tak se drž! toto je lepší řešení, než nějaká operace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí