Říhání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
360
8.3.11 15:33

říhání

Ahoj holky, nemáte nějaký recept na to, jak pomoct miminku odrihnout? máme doma 10tidenniho chlapecka. Snazim se ho dat po jidle (po kojeni) rihnout, ale poloha se mu vubec nelibi a skoro nikdy si „nebrkne“…
Drzim ho na rukou nebo ho opru o polstarky, aby byl ve zprimene poloze… Az ho pak polozim na bok - za chvvilku si ublinkne. A nedky taky ne. Obcas ho poboliva brisko, tak bych mu chtela pomoct, ale to rihani nam fakt nejde :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
8.3.11 15:51

Kup si knížku Něžná náruč rodičů. Naše malá nikdy neublinkávala, ale nejlépe si odříhla př změnách poloh -klubíčko, na druhou stranu, přes nohy, položit a zvednout a bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.3.11 16:02

ahoj..moje mala si neumela rihnout hodne dlouho..snad do trech mesicu…taky ublinkavala..ono se to zlepsi casem neboj :wink: a kazdy mimco je jiny…ja kdybych delala s malou takovej telocvik jak pise hata tak by se vyblila z podoby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4773
8.3.11 16:13

Naše malá taky neuměla dloooooouho odříhavat a ublinkávala… Chce to čas… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21471
8.3.11 16:31

já vikiho vždycky opřu o svoje rameno, že kouká přes moje záda do zdi a má bříško skoro na rameni. chvilinku to občas trvá, ale odříhne si. teda v noci dávám od prsu rovnou do postýlky a to samé, pokud mi usne u kojení po večerním koupání. říháním se mi vždycky probere, což už není žádoucí a stejně si většinou přes noc neříhal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.3.11 16:45

náš malej si sice odříhne, klidně i 3×, ale stejně se dokáže poblinkat. prostě se přejídá. odříhávám tak, že si ho posadím na nohu, hrudníček podržím rukou, tak si odříhne v 99 procentech případů. Potom si ho dávám „na tygra“. Ale taky trvalo, než se naučil říhnout si. Pokud to nehází obloukem nebo nepřibírá, tak není čeho se bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
8.3.11 17:51

zkus si sednout na gauč,opřít se a mimiska položit na sebe tak, aby jeho bříško bylo na tvých prsou, my jsme se naučily říhát jedině tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
8.3.11 18:14

já vždycky dávala na rameno s tím, že jsem mu kolínky skrčila na bříško a to vždy zabralo,

vyzkoušej a uvidíš, každé mímo to má trošku jinak  :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
8.3.11 18:39

V knížce od dr. Karpa jsem četla, že je dítě jako flaška s bublinkama, tak při odříhávání poklepávat na záda, že se uvolní vzduch stejně jako ve flašce bublinky :-D Jinak poloha je dobrá ta na prsou, tím mu lehce tlačíš na bříško. Můj syn odříhává dobře a i dneska, to je mu přes 5 měsíců, si ublinkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
8.3.11 22:53
nozu píše:
já vikiho vždycky opřu o svoje rameno, že kouká přes moje záda do zdi a má bříško skoro na rameni. chvilinku to občas trvá, ale odříhne si. teda v noci dávám od prsu rovnou do postýlky a to samé, pokud mi usne u kojení po večerním koupání. říháním se mi vždycky probere, což už není žádoucí a stejně si většinou přes noc neříhal…

jojo…fungujeme úplně stejně…většinou čekám těch 10 minut minimálně.....a poplácávat po zádíčkách…
v noci po kojení také nedávám odříhnout… ..a ublinkává mi pořád…i teď,co zavádímě příkrmy..

jestli hodně ublinkává, dej mu do postýlky pod hlavu klín nebo nakoň postýlku, ať je nakloněné rovině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
14.3.11 11:32

Holky, diky za rady! zkousime to taky tak, ze si ho dam „pres rameno“ a poplacavam ho po zadecku nebo zadickach… parkrat se nam to uz hezky povedlo - ale z toho zase vubec a muzu ho tak drzet ja dloouho chci…!

V noci se mi ho take nechce davat na rihani, protoze jak nektere pisete, u kojeni se uspi a tim pokusem o rihnuti ho akorat vzbudim a nastvu - takze place…
Ale neni to nebezpecne? dat ho do postylky bez rihnuti? ja ho teda vzdycky dam na bok - zezadu ho zapru polstarem a kdyz si i blinkne (neni to pravidlo) - tak mu to hezky stece na plenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
14.3.11 11:34

Nekde jsem cetla, ze idkyz mimi spinka na zadech a blinkne si, ze se nemuze nic stat, ze se nezadusi… ale mam z toho strach! jak to resite vy? jak davate spat mimi - respektive jak jste to delaly kdyz byly deti malinke? My jeste nemame ani 3 tydny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
14.3.11 12:09

Nám v porodce i na kurzech říkali, že do cca 3 měsíců dávat spinkat na bok a po každém kojení boky střídat. Hlavně kvůli zvratkům a jako bonus - prevence proti sležené hlavičce. Malou jsem dávala na záda až po 3.měsíci.

Alena S. píše:
Nekde jsem cetla, ze idkyz mimi spinka na zadech a blinkne si, ze se nemuze nic stat, ze se nezadusi… ale mam z toho strach! jak to resite vy? jak davate spat mimi - respektive jak jste to delaly kdyz byly deti malinke? My jeste nemame ani 3 tydny…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
14.3.11 18:19

Ano dávat spát na bok nebo prcka podlož, ať neleží na rovině - nakloň postýlku nebo dej polohovací klín
 http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
10.1.13 20:29

Ahojda maminky, mam 5 mesicni holky, vzdycky si krasne krkly nebyl problém, i na birsku se dokrkaly, ale posledni 4 dny rvou jak turi a pokazdy kdyz je zvednu tak si krknou, je nejaka rada jak jim pomoc aby to vykrkaly? nebo ja uz nevim- jsem uz silena :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí