Paralen čípek 4x denně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
mmonica
9.3.11 12:28

Paralen cipek

Ahoj, prosim vas nevite jestli mohu dat paralen cipek ctyrikrat za den, sirupy mala nechce a nurofen v cipku u nas neprodavaji. Nez mi ho tchyne posle tak mam jenom ty paraleny, ale v navodu pisi, ze3 nesmi byt vice, jak tri denne, mohla bych dat treba aspon pulku ? Vec je o to horsi, ze mala ma epilepsii a pri horeckach ma jeden zachvat za druhym.Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
9.3.11 12:31

A co v tomto případě zajít, nebo alespoň zavolat lékaři :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
9.3.11 12:32

dávkování nepřekračuj je napsáno tři tak můžeš dát jen tří a prolož to sirupen Nurofen .(to že ho malá nechce neznamená ,že jí ho nemůžeš dát -většina dětí sirupy nemiluje-ale když je horečka co naděláš).At jste brzy fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.3.11 12:33

Ahoj

Raději bych zašla za dr.,když má malá epilepsii.Měla by ti dát Diazepam,nebo zkus jet na pohotovost.Nepíšeš jak je malá stará

nurofen sirup střídej s čípkem paralenovým.ten fakt po těch 8h,když sirup nechce polknout tak josu na to fígle jak to do ní stejně dostat,lepší narvat „násilně“ než křeče :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
9.3.11 12:35

u lekare jsme byli, rekl mi davat jen polovinu cipku a ctyrikrat denne, je to britsky doktor , proto jeste shanim nazory z Cech

• Citovat
  • Upravit
227
9.3.11 12:36

Zavolala bych pediatrovi a nebo do nemocnice, v každé nemocniční lékárně budou mít víc druhů čípků. A rozhodně nepřekračovat denní doporučenou dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
9.3.11 12:39

a ten siryup nurofen se strida s paralenem po kolika hodinach ?

• Citovat
  • Upravit
mmonica
9.3.11 12:39

V anglii se jine cipky nez paralen nedaji koupit, zkratka tu neexistuji

• Citovat
  • Upravit
mmonica
9.3.11 12:40
Štěpina píše:
Zavolala bych pediatrovi a nebo do nemocnice, v každé nemocniční lékárně budou mít víc druhů čípků. A rozhodně nepřekračovat denní doporučenou dávku.

V anglii jine cipky neexistuji, pouze paralen

• Citovat
  • Upravit
81478
9.3.11 12:41

Celková denní závka závisí na hmotnosti dítěte. Pak se to odvíjí od gramáže čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.3.11 12:48

Akolik je malý a kolik váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
9.3.11 12:51

přečti si "návod na " krabičce od čípků ,kolik můžeš dát svému dítěti podle váhy a věku a to dodržuj.většinou je to v rozestupech 6hodin .Takže dej čípek pak počkej 3 hodiny dej sirup s jinou účinou látkou -Nurofen(předepsané dívkování dle věku)za 3 hodiny můžeš dát zase čípek a za další 3 zase sirup.
No snad jsi mě pochopila .
každopádně pokud máš dítě hodně malé nebo se teplotu nepodaří snížit jed do nemocnice .Nevím jak v UK ,ale jisté je ,že tady by tě tam asi poslali už ted,když máte křeče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.3.11 12:53

Já myslím,že má jěště malý miminko a proto má dávat jen půlku toho čípku.Jakou máš gramáž těch čípků?100mg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
9.3.11 12:55
pavlak5 píše:
přečti si "návod na " krabičce od čípků ,kolik můžeš dát svému dítěti podle váhy a věku a to dodržuj.většinou je to v rozestupech 6hodin .Takže dej čípek pak počkej 3 hodiny dej sirup s jinou účinou látkou -Nurofen(předepsané dívkování dle věku)za 3 hodiny můžeš dát zase čípek a za další 3 zase sirup.
No snad jsi mě pochopila .
každopádně pokud máš dítě hodně malé nebo se teplotu nepodaří snížit jed do nemocnice .Nevím jak v UK ,ale jisté je ,že tady by tě tam asi poslali už ted,když máte křeče.

tady jet do nemocnice znamena ze tam stravis tak 4 hodiny nez se dostanes na luzkovy k doktorce, tam jako blbec uz po desate opakujes to same, dite zbezne vysetri a poslou te domu

• Citovat
  • Upravit
736
9.3.11 12:56

Ahoj, mě doktorka radila ten čípek zmenšit, rozpůlit (né podélně, to by se drobil) nebo třetinu ukrojit, pokud to chceš dávat častěji. Musíš si tu denní dávku rozpočítat. My jsme nakonec prokládali po 4 hodinách Nurofen sirupem, takže jsem to nakonec řezat nemusela. Rozhodně nedávat víc jak tři za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí