Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dávkování nepřekračuj je napsáno tři tak můžeš dát jen tří a prolož to sirupen Nurofen .(to že ho malá nechce neznamená ,že jí ho nemůžeš dát -většina dětí sirupy nemiluje-ale když je horečka co naděláš).At jste brzy fit.
Ahoj
Raději bych zašla za dr.,když má malá epilepsii.Měla by ti dát Diazepam,nebo zkus jet na pohotovost.Nepíšeš jak je malá stará
nurofen sirup střídej s čípkem paralenovým.ten fakt po těch 8h,když sirup nechce polknout tak josu na to fígle jak to do ní stejně dostat,lepší narvat „násilně“ než křeče ![]()
u lekare jsme byli, rekl mi davat jen polovinu cipku a ctyrikrat denne, je to britsky doktor , proto jeste shanim nazory z Cech
Zavolala bych pediatrovi a nebo do nemocnice, v každé nemocniční lékárně budou mít víc druhů čípků. A rozhodně nepřekračovat denní doporučenou dávku.
a ten siryup nurofen se strida s paralenem po kolika hodinach ?
V anglii se jine cipky nez paralen nedaji koupit, zkratka tu neexistuji
Štěpina píše:
Zavolala bych pediatrovi a nebo do nemocnice, v každé nemocniční lékárně budou mít víc druhů čípků. A rozhodně nepřekračovat denní doporučenou dávku.
V anglii jine cipky neexistuji, pouze paralen
Celková denní závka závisí na hmotnosti dítěte. Pak se to odvíjí od gramáže čípku.
přečti si "návod na " krabičce od čípků ,kolik můžeš dát svému dítěti podle váhy a věku a to dodržuj.většinou je to v rozestupech 6hodin .Takže dej čípek pak počkej 3 hodiny dej sirup s jinou účinou látkou -Nurofen(předepsané dívkování dle věku)za 3 hodiny můžeš dát zase čípek a za další 3 zase sirup.
No snad jsi mě pochopila .
každopádně pokud máš dítě hodně malé nebo se teplotu nepodaří snížit jed do nemocnice .Nevím jak v UK ,ale jisté je ,že tady by tě tam asi poslali už ted,když máte křeče.
Já myslím,že má jěště malý miminko a proto má dávat jen půlku toho čípku.Jakou máš gramáž těch čípků?100mg?
pavlak5 píše:
přečti si "návod na " krabičce od čípků ,kolik můžeš dát svému dítěti podle váhy a věku a to dodržuj.většinou je to v rozestupech 6hodin .Takže dej čípek pak počkej 3 hodiny dej sirup s jinou účinou látkou -Nurofen(předepsané dívkování dle věku)za 3 hodiny můžeš dát zase čípek a za další 3 zase sirup.
No snad jsi mě pochopila .
každopádně pokud máš dítě hodně malé nebo se teplotu nepodaří snížit jed do nemocnice .Nevím jak v UK ,ale jisté je ,že tady by tě tam asi poslali už ted,když máte křeče.
tady jet do nemocnice znamena ze tam stravis tak 4 hodiny nez se dostanes na luzkovy k doktorce, tam jako blbec uz po desate opakujes to same, dite zbezne vysetri a poslou te domu
Ahoj, mě doktorka radila ten čípek zmenšit, rozpůlit (né podélně, to by se drobil) nebo třetinu ukrojit, pokud to chceš dávat častěji. Musíš si tu denní dávku rozpočítat. My jsme nakonec prokládali po 4 hodinách Nurofen sirupem, takže jsem to nakonec řezat nemusela. Rozhodně nedávat víc jak tři za den.
Ahoj, prosim vas nevite jestli mohu dat paralen cipek ctyrikrat za den, sirupy mala nechce a nurofen v cipku u nas neprodavaji. Nez mi ho tchyne posle tak mam jenom ty paraleny, ale v navodu pisi, ze3 nesmi byt vice, jak tri denne, mohla bych dat treba aspon pulku ? Vec je o to horsi, ze mala ma epilepsii a pri horeckach ma jeden zachvat za druhym.Diky