Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud se nepřekročí maximální celková denní dávka, je možné podávat i 4× denně, nejdříve po 6ti hodinách. Na Paralenu je sice napsáno 3× denně, ale třeba Panadol má stejnou účinnou látku je napsáno max. 50mg/kg hmotnosti rozdělené do dílčích dávek 10-15mg/kg hmotnosti, dávat podle potřeby optimálně po 6ti hodinách, nejdříve po 4 hodinách.Denně max. 4 dávky.
Kolik váží malá?
mmonica píše:
Andulka vazi 8,7 kg
Ahoj,
tak to můžeš dát určitě celý a po 6hod další. V letáčku uvádí, že je určen pro děti od 7kg.
Pokud je to tedy čípek pro děti. Myslím, že to má být Paralen 100.
Laaja píše:mmonica píše:Ahoj,
Andulka vazi 8,7 kg
tak to můžeš dát určitě celý a po 6hod další. V letáčku uvádí, že je určen pro děti od 7kg.
je to paralen 100. Takze muzu dat ctvrty za sebou? Uz mam i ten sirup.
mmonica píše:Laaja píše:je to paralen 100. Takze muzu dat ctvrty za sebou? Uz mam i ten sirup.mmonica píše:Ahoj,
Andulka vazi 8,7 kg
ne,můžeš dát jen 3× denně a ten sirup musí obsahovat jinou léčivou složku než ten Paralen(paracetamol),Nurofen (ibuprofenum).To bych dala max. 2× denně těch 2,5ml
A kolik má vůbec tu horečku?Zkoušela jsi dát mokré kapesníčky na zápěstí a kotníčky?
verenika píše:
A kolik má vůbec tu horečku?Zkoušela jsi dát mokré kapesníčky na zápěstí a kotníčky?
nejde jenom o horecku, jde i o bolest, ta vyvolava epilepticke zachvaty, ja jsem driv vubec nebyla zastance snizovani horecky leky, jsem spise alternativec, ale u Anicky to diky epilepsii jinak nejde,
tak ze jsem ji ted dala 2,5 ml nurofen sirupu a jestli jsem pochopila tak ji za 4 hodiny mohu dat paralen cipek a takto stridat ?
mmonica píše:
tak ze jsem ji ted dala 2,5 ml nurofen sirupu a jestli jsem pochopila tak ji za 4 hodiny mohu dat paralen cipek a takto stridat ?
A vám rostou zoubky?Nebop proč myslíš že má bolesti?nechci rýpat,jen se ti snažíme pomoct… ![]()
Ty čípky můžeš dát max. 3!! za 24h a ten nurofen bych víc jak 2× za24h nedávala.Myslím při kombinování těchto léků…A tahle kombinace je jen při vysokých horečkách.Při bolesti bych takhle nekombinovala..
Jestli máš nějaké pochybnosti tak bych se určitě v nemocnici nenechala odbýt!!Snad s prokázanou epilepsií vás nepošlou domů,když hrozí záchvaty
ikdyž máš pravdu,že v Anglii je to zdravotnictví na prdlačku ![]()
ano zoubky, minule nas poslali domu , rekli, ze vadi pouze zachvat, ktery trva dele nez 10 minut a na me namitky, ze uz ma paty za 3 dny , neresili, nedali nam ani diazepam a na neurologicke vysetreni jsem musela do CR, tady ji leci pouze na detskem a s neurologem to konzultuji na dalku
pred dvemi mesici rostli take a bylo to to same jeden zachvat za druhym, takze uz vime o co jde
verenika píše:mmonica píše:
tak ze jsem ji ted dala 2,5 ml nurofen sirupu a jestli jsem pochopila tak ji za 4 hodiny mohu dat paralen cipek a takto stridat ?A vám rostou zoubky?Nebop proč myslíš že má bolesti?nechci rýpat,jen se ti snažíme pomoct…
Ty čípky můžeš dát max. 3!! za 24h a ten nurofen bych víc jak 2× za24h nedávala.Myslím při kombinování těchto léků…A tahle kombinace je jen při vysokých horečkách.Při bolesti bych takhle nekombinovala..
Jestli máš nějaké pochybnosti tak bych se určitě v nemocnici nenechala odbýt!!Snad s prokázanou epilepsií vás nepošlou domů,když hrozí záchvatyikdyž máš pravdu,že v Anglii je to zdravotnictví na prdlačku
vtip je v tom ze ji nemela prokazanou, napsali diagnoza zachvaty, takze jsme jeli do Prahy a ted uz ma papir ze ma epilepsiia berou to vazneji
mmonica- tak to je teda situace
No nejlepší bybylo aby vás vyšetřili v ČR,když tam na to dlabou.Ale jak se sem tak rychle dostat co?A jěště letět s malou v takovým stavu ![]()
Nemáte tam nějakého známého dr. který by vám to domluvil?Nebo se obrátit tam na ambasádu aby vám pomohli?Kdyť jde malý o život pokud má tak časté záchvaty.
zkousis mazat dasnicky necim s anestetikem? jinak si myslim ze jako OK tohle stridani se doporucuje pri vysokych horeckach co nejdou dobre srazet ale tak kdyz si vezmu proti sobe narazove davkovani takhle- versus zvysena bolestivost citlivost ktere jdou do zachvatu tak bych snad i takhle davkovala i tomto pripade. A ackoliv nejsem az takovym opevovatelem ceskych pomeru tak diky bohu za nase obcas i dobre fungujici zdravotnictvi.
me nejde do hlavy- skutecne tam nemaji cipky s jinou ucinnou latkou nez je paracetamol???netrvam na nazvu Nurofen…
gabinka píše:
zkousis mazat dasnicky necim s anestetikem? jinak si myslim ze jako OK tohle stridani se doporucuje pri vysokych horeckach co nejdou dobre srazet ale tak kdyz si vezmu proti sobe narazove davkovani takhle- versus zvysena bolestivost citlivost ktere jdou do zachvatu tak bych snad i takhle davkovala i tomto pripade. A ackoliv nejsem az takovym opevovatelem ceskych pomeru tak diky bohu za nase obcas i dobre fungujici zdravotnictvi.me nejde do hlavy- skutecne tam nemaji cipky s jinou ucinnou latkou nez je paracetamol???netrvam na nazvu Nurofen…
opravdu ne, kdyz jsem se ptala doktora proc tak odpovedel _ Byrokracie