Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem,mám půlročního chlapečka,plně kojeného.Píchali mu obě uška,na pondělní KO nám dr řekla že ouška už jsou v pořádku,ale že to má v krku,je hodně zahleněný.Předepsala mu na to ATB augmentin.Ale včera se rozjel průjem a dnes je to katastrofa a to k tomu dávám i probiotika.Dneska e snaží i hodně pít jenže je to dokola nají se pokadí nají poblinká…nemůže ani spát protože se pokadí a vzbudí ho to.....Tak přemýšlím zda ty ATB vysadit…protože horečku nic nemá jen je zahleněný a taky sjem pozorovala že plenku má sice pokaděnou ale málokdy dnes počůranou,aby nebyl dehydrovaný nebo tak…poradíte prosím?Vidím na něm že i jeho tohle otravuje…nejsme sice dr ale na to že je pouze zahleněný mi ATB přijdou až moc,aby takto se trápil to se mi nelíbí už vůbec.
Ahoj, no já myslím, že vysadit atb bez porady s lékařem bys rozhodně neměla ![]()
Ahoj,
jestli už jste je začali dávat, tak se vysadit nesmí, jelikož by si tělo pak udělalo na ATB rezistenci a příště by nemusely zabrat. A to i v případě, že holt byly nasazeny zbytečně. Dr. by měli dělat víc testů (např. CRP, než rovnou napsat antibiotika
). Max. se poraď s dr. jaká je nejnižší možná doba užívání antibiotik, myslím, že u Augmentinu je to týden.
no CRP nám dělala naše pediatrička protože ušní nebyla schopná a na CRP neměl vůbec nic právě…napadlo mě jedině zavolat naší dr na mobil a poradit se,protože je chudáček tak ubitý jenže jen co usne za chvíli se pokadí a vzbudí ho to:(
A nemá na ně alergii? Vím, že ségře bylo po augmentinu špatně. Ten průjem je spíš vedlejší účinek, ale stejně i tak se doporučuje konzultace s lékařem.
Alergie určitě může mít různé podoby - mrkni na příbalový leták
ale synova alergie na augmentin duo vypadala jako fleky na krku, které se objevily cca půl hodiny po podání a za další hodinu zmizely ![]()
No já se právě snažím dovolat naší dr jenže to nebere:(
nevím protože má ATB poprvé takže nevím zda na ně nemá alergii ale osypaní je jenže je to byl malinko i před jejich užíváním.jsme slabí atopici
Jako jinak není protivný směje se ale je takovje jinej no…asi ho to taky zmáhá když se nají hned to vykadí,tka se nají znova nebo spíš jen napije a to zas vyblikne jak se láduje častěji…jindy spí tak 4 hodky přes den dneska sotva hodku a půl a to na 3 části…je z toho chudák unavený…
JVP píše:
Alergie určitě může mít různé podoby - mrkni na příbalový letákale synova alergie na augmentin duo vypadala jako fleky na krku, které se objevily cca půl hodiny po podání a za další hodinu zmizely
Když já právě nevím byli jsem opupínkovaní trochu před tím jenže já i synové jsme slabí atipoci takže těžko soudit ![]()
Ahoj, samovolně je nevysazuj kvůli riziku rezistence. Obavy mi dělá ta dehydratace. Nebude rozumnější zajet/zavolat doktorovi?
Teď jsem četla, že se nemůžeš dovolat dr., tak zkus pohotovost, tam určitě budou. DRŽÍM PĚSTI ![]()
Zuzka taky mela prujem po augmentinu a pomohla probiotika Nutrolin B (asi po 2 dnech podavani) plus k piti davat jedine cernej caj (pripadne s glukopurem) ![]()
Můj syn má „alergii“ na Augumentin. Není to alergie v pravém slova smyslu, ostatní peniciliny snáší, ale spíš na nějakou složku tohoto léku. Celý olezl pupínky, my jsme jeli na pohotovost,tam ATB vyměnili.
Nikdy bych bez porady z lékařem svému dítěti ATB nevysadila. Navíc, zánět středního ucha není žádná sranda. Moje sestra má po nedoléčeném zánětu v dětství trvalé následky - srůsty ze zánětu, operace, na jednom uchu zbytky sluchu. Tak asi tak.
Dcera prodělala zánět středního ucha před 14 dny, taky píchání a ATB Ospamox.
Malá měla po Augmentinu taky průjem,ale dávala jsem ji probiotika a do večera už nic.Zavolej si jenom na pohotovost,oni ti poradí.Asi by ti je vyměnili za jiné,kdyby se to nelepšilo
Ahojek, moje dcerka (15měsíců) právě také dobírá Augmentin. Dostala jej na začínající zánět průdušek. Dr. říkala, že to na antibiotika není, ale vzhledem k tomu, že je o měsíc dřív narozená a má pouhých 9 kilo, tak jí ATB raději předepíše, aby se to nerozjelo. Nebyla jsem nadšená, ale co naplat. Taky mi říkala, že je velice zahleněná a že tomu Augmentin pomůže. Také měla první 3 až 4 dny průjem (černé barvy). Dávala jsem probiotika. Nyní po 7 dnech podávání je to již lepší. Je pravdou, že je sama žíznivá, takže hodně pije čaj (od Lerosu na průdušky) a také při tom kojím, kdykoliv se jí chce, klidně 15 za den a v noci také. Určitě pořád koj a kdykoliv či možná i sama vybízej, aby jsi si byla jistá, že pořád bumbá a nehrozí dehydratace. Držím palce a přeji pevné nervy! Byla jsem na tom obdobně. Pa V.
Tak sjem byla do dneška bez netu po…se připojení ale …u dr jsem byla a msueli jsme je vysadit malej je prostě nesnese…prý je už stejně ok tkaže to můžem udělat a tyhle prý už nikdy brát nesmí
Ale hlavně že jsme ok na váze jsem aspon měli o 5 deka než před týdnem a půl takže se nezhrozila že ubrala jsem ráda a Augmetin už nikdy více.Dostali jsme ted na průjem Enterol snad pomůže protože fakt jen přebalju a převlíkám snad to bude lepší.
BTW tak mě napadlo když nesnese augmetin dás e poznat co knkrétně nesnese?Myslím za látku