Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Petta29 nedávala bych s cukrem ale dala bych ji s medem. Tedy ja to tak znám a je to zdravější o trošku než tencukrTakTakže menší cibule a cca 3 lžíce medu. Bude to sladke, ale ja bych se nebála ji to podat samozrejme po menších dávkach
@Jannys diky
někdo zase psal, ze med az od tri let…asi zkusim zavolat dr. a zeptam se…
@Petta29 joj med od tři let? To slyším poprvé. ja osobne bych dala tak malému diteti raději med nez samotný cukr s cibulí. Ale tak zavolej dr. Co ti na to řekne;-)
Med se doporučuje později jelikož je to casty alergen. Mě tata v 7 měsících cibuli s medem(nejprve par kapek med potom pockal na reakci a kdyz jsem po dvou dnech „žila“ tak vedel ze alergii nemam a na cibuli s medem jsem byla cele detstvi. Ona cibule sama o sobe ma spis vit. C a na kasel je vcelku k ničemu. To med ma nespocet léčivých účinků.
Jasne dnes je vsemu jinak, ale ja osobne bych to 8 mesicnimu diteti dala:-) taky jsem právě na teto verzi vyrůstala. Navíc několikrát mne tatka budil v noci když jsem mela dusivy kašel a dával mi celou lžíci medu vzdy mi to uklidnilo krk
Ja na tom taky vyrůstala
Bylo to jedine, co mi pomohlo na kasel (ale my nedavame med, jen cibuli a cukr krystal). Takze ja myslim, ze na ten kasel zabira prave cibule.
@Jannys píše:
@Petta29 nedávala bych s cukrem ale dala bych ji s medem. Tedy ja to tak znám a je to zdravější o trošku než tencukrTakTakže menší cibule a cca 3 lžíce medu. Bude to sladke, ale ja bych se nebála ji to podat samozrejme po menších dávkach
a ještě do toho nastrouhejte na jemno kousek zázvoru
Holky, tak jsem dneska byla u dr. a cibuli s cukrem můžete davat bez problemu i osmiměsíčnímu ditku
![]()
@Katka_LEE píše:
ahoj, sirup neznám, ale já si dělám čaj z cibule a osladím ho medema je moc dobrej.
Jen dáš uvařit cca 2 cibule v kastrolku a pak to osladíš. Je to rychlé
a mohu potvrdit, že i velice účinné…já přidávám i hřebíček a na prokrvení celou skořici, umocní to účinek
dceři do toho musím ještě mixovat jablko, aby to pozřela, ale je dobré to zkusit, je to první, co doma dělám, když se objěví nějaká viroza.
My máme vyzkoušeno a opravdu funguje čaj z cibule a s medem. Cibuli privedu k varu a hned odstavím, pak nechávám luhovat po poklicí. Dceři to kupodivu chutná, narozdil ode mě ![]()
@Petta29 píše:
Holky, tak jsem dneska byla u dr. a cibuli s cukrem můžete davat bez problemu i osmiměsíčnímu ditku![]()
hm a s tim medem? ![]()
@Pincenza No tam půjde asi o možnou alergickou reakci
Tak vše se holt musí vyzkoušet, teď jde o to kdy…
@Pincenza Já jsem dcerce dělala obyč. cibulovej sirup (jemné plátky cibule prokládané třtinovým cukrem) a taky to pomohlo… Med jsem pro jistotu nedala ![]()
Ahoj maminky, prosím Vás o radu…
Od středečního večeře má můj skoro 14ti měsíční chlapeček teploty, horečky. Ve čtvrtek celý den jen ležel. V pátek celý den bez teplot, tak jsme k dr nešli. Asi jsme měli. V pátek večer opět skoro 40st. Cipek vždy zabral, ale jen na těch 6h.Pak znova zvýšená teplota a po nějakých 10h zas přes 38st. Včera (sobota)teplota stále a k tomu se mu u pusinky udělaly nějaké pupínky a pořád si sahá do pusinky, tak si myslím, že ho boli v krku. Proto jsem mu udělala cibuli s medem. Už si nevím rady. Kolikrát denně mu ji mužů dávat? Jo zapomněla jsem od včerejšího večera zatím bez horečky.
Nebo mám s ním jet na pohotovost? Nejraději bych šla az zítra k naši dr.Co myslíte? Už jsem opravdu zoufalá…každou radu ocenim. Předem dekuji