Kašel - cibule s cukrem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1918
12.3.11 20:13
luccretia píše:
Lend.u píše:
pavluša píše:
Holky já dělám cibuly do medu ne do cukru ale princip bude asi stejný a pomáhá to pěkně. A roční miminko to může v pohodě, držímp alečky at máte brzo po kašli
taky dělám jednu cibuli na kostičky a tři velké lžíce medu, tak na dva dny necham odstát nejlépe v uzavřené nádobě, já to používám běžně, tedka v těhu se mi to dost hodí, ještě bych zkusila jitrocelový sirup, jde koupit v lékárně. Hlavně se brzo uzdravte, kašel je potvora(taky ted zrovna mám) :-(
Jo,jitrocelový sirup máme doma taky,ale za Boha ho do ní nedostanu :zed: A když už,tak mi ho prskne na obličej :lol:

No,zkusila bych ten jitrocelovy rozpustit do caje(davam to tak manzelovi, natahuje ho z nej)Jinak nevím, mě vždycky pomáhal bromhexin(myslím že se tak píše), vyrábí se i pro děti, no a nebo jedině homeopatika, zeptala bych se v lékárně které. Doufám že to povolí… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.11 21:47

taky delame s medem ale varim i caj s medem a cibuly kolikrat ho nemuzu odtrhnout jak by si dal jeste :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.11 21:47

taky delame s medem ale varim i caj s medem a cibuly kolikrat ho nemuzu odtrhnout jak by si dal jeste :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
13.3.11 08:37
jurášek 07.07.09 píše:
taky delame s medem ale varim i caj s medem a cibuly kolikrat ho nemuzu odtrhnout jak by si dal jeste :lol:
:lol: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamamička
16.1.12 21:44

všem maminkám mohu doporučit vyše zminované recepty. nám nepomohla žádná farmaka…
od jitrocelového sirupu po fenistil,tussin,homeopatika atd. .. cibule syrová pokrájená na drobno, třeba dvě veliké, zasypat cukrem, nechat odležet(stačí i dvě hodiny, nez - li pustí štávu ) a ihned podávat!děti ji s překvapením velice dobře přijímají a rády tento sirup vyžadují.pouze má rada…jakmile máme tkz.štekavý kašel byť počáteční,neváhám a ihned krájím… :)cca 24hod,dítě začne odkašlávat,ustoupí teploty.je to ovšem individuální,nic méně to funguje již po staletí.

• Citovat
  • Upravit
kyselina
21.1.12 15:56

urcite misto cukru med!

cibule s medem je opavdu zarucenej zazrak!!!
mala mi poad neco nosi ze skolky a tady v Uk ti doktori je proste katastofa…
tak sem si na to vzpomela ze me mamka davala cibuli s medem,a taky mi varivala majorankovy caj s cibuli a dosladila medem.
delam to ted moji dceri a zabira to vic jak nejake zbytecne chemie.med je priroda… proto je lepsi, a navic obsahuje same dobroty a propolis ktery blahodarne pusobi na prudusky a dychaci ustroji!cukr bych nedavala…kazi zoubky a je proste nezdravej!
pokud davate cukr,tak davejte alespon hnedej!
ale chci se hlavne zeptat,muzu davat sirup uz od 5-6mesicu??tady je med do roka zakazanej kvuli alergii;-( tak nevim…diky:-)

• Citovat
  • Upravit
kyselina
21.1.12 15:58
kyselina píše:
cibule s medem je opavdu zarucenej zazrak!!!
mala mi poad neco nosi ze skolky a tady v Uk ti doktori je proste katastofa…
tak sem si na to vzpomela ze me mamka davala cibuli s medem,a taky mi varivala majorankovy caj s cibuli a dosladila medem.
delam to ted moji dceri a zabira to vic jak nejake zbytecne chemie.med je priroda… proto je lepsi, a navic obsahuje same dobroty a propolis ktery blahodarne pusobi na prudusky a dychaci ustroji!cukr bych nedavala…kazi zoubky a je proste nezdravej!
pokud davate cukr,tak davejte alespon hnedej!
ale chci se hlavne zeptat,muzu davat sirup uz od 5-6mesicu??tady je med do roka zakazanej kvuli alergii;-( tak nevim…diky:-)
  • Citovat
  • Upravit
js07os
30.9.12 09:20

cibule s medem pro 8 mes. mimco

Ahoj holky, chtela bych se zeptat, zda je mozne dat mimcu doma delany sirup z cibule a medu (med je primo od vcelare). Mala ma uz par dni rymu a ted se ji zacina spoustet kasel. sama sem to v tehu parkrat mela a kdyz sme byly nemocny, tak nam to i mamka delala a neznam nic lepsiho na kasel. predem diky za vase nazory

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
30.9.12 09:26

No já myslím, že med je docela silný alergen :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
30.9.12 09:27

Med je podle mě docela velkej alergen, tak bych to pro 8měsíční asi namíchala s glukopurem… Malýmu jsem taky dávala cibulovej lektvar na kašel odmala (nejdřív glukopur, pak cukr nebo med) a vždycky zabralo nejlíp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
30.9.12 09:51

Je to výborná věc, ale kvůli věku bych ten sirup asi radši udělala s cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
30.9.12 09:55

No pokud ji med dáváš tak ho dát můžeš, ale nejlepší je cibule s cukrem, normálním, žádnej glopur a podobně. Fakt zabírá perfektně, holku jsem tím kurýrovala vždy a teď jsme onemocněli, všichni si ji dáváme a kašel je skoro pryč. jak začne malej kašlat, dostane cibuli a hned se mu zklidní. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
30.9.12 09:58
@monika32 píše:
No pokud ji med dáváš tak ho dát můžeš, ale nejlepší je cibule s cukrem, normálním, žádnej glopur a podobně. Fakt zabírá perfektně, holku jsem tím kurýrovala vždy a teď jsme onemocněli, všichni si ji dáváme a kašel je skoro pryč. jak začne malej kašlat, dostane cibuli a hned se mu zklidní. :palec:

No já to teda dělám s medem, domácím, od včelaře. Ale pro takovýho prcka možná bude lepší ten cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.9.12 10:30

Můžu se vtírnout s otázkou? Kde necháváte tu cibuli s medem odležet? Normálně v při pokojové teplotě?

• Citovat
  • Upravit
13503
30.9.12 11:21
@madi píše:
Můžu se vtírnout s otázkou? Kde necháváte tu cibuli s medem odležet? Normálně v při pokojové teplotě?

ja to mam v lednici.

Jinak tam malemu diteti(8mesicu) bych med jeste nedavala, radeji obycejny cukr. Med je opravdu silny alergen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí