Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
luccretia píše:Lend.u píše:Jo,jitrocelový sirup máme doma taky,ale za Boha ho do ní nedostanupavluša píše:taky dělám jednu cibuli na kostičky a tři velké lžíce medu, tak na dva dny necham odstát nejlépe v uzavřené nádobě, já to používám běžně, tedka v těhu se mi to dost hodí, ještě bych zkusila jitrocelový sirup, jde koupit v lékárně. Hlavně se brzo uzdravte, kašel je potvora(taky ted zrovna mám)
Holky já dělám cibuly do medu ne do cukru ale princip bude asi stejný a pomáhá to pěkně. A roční miminko to může v pohodě, držímp alečky at máte brzo po kašliA když už,tak mi ho prskne na obličej
No,zkusila bych ten jitrocelovy rozpustit do caje(davam to tak manzelovi, natahuje ho z nej)Jinak nevím, mě vždycky pomáhal bromhexin(myslím že se tak píše), vyrábí se i pro děti, no a nebo jedině homeopatika, zeptala bych se v lékárně které. Doufám že to povolí… ![]()
taky delame s medem ale varim i caj s medem a cibuly kolikrat ho nemuzu odtrhnout jak by si dal jeste ![]()
taky delame s medem ale varim i caj s medem a cibuly kolikrat ho nemuzu odtrhnout jak by si dal jeste ![]()
jurášek 07.07.09 píše:
taky delame s medem ale varim i caj s medem a cibuly kolikrat ho nemuzu odtrhnout jak by si dal jeste
všem maminkám mohu doporučit vyše zminované recepty. nám nepomohla žádná farmaka…
od jitrocelového sirupu po fenistil,tussin,homeopatika atd. .. cibule syrová pokrájená na drobno, třeba dvě veliké, zasypat cukrem, nechat odležet(stačí i dvě hodiny, nez - li pustí štávu ) a ihned podávat!děti ji s překvapením velice dobře přijímají a rády tento sirup vyžadují.pouze má rada…jakmile máme tkz.štekavý kašel byť počáteční,neváhám a ihned krájím…
cca 24hod,dítě začne odkašlávat,ustoupí teploty.je to ovšem individuální,nic méně to funguje již po staletí.
cibule s medem je opavdu zarucenej zazrak!!!
mala mi poad neco nosi ze skolky a tady v Uk ti doktori je proste katastofa…
tak sem si na to vzpomela ze me mamka davala cibuli s medem,a taky mi varivala majorankovy caj s cibuli a dosladila medem.
delam to ted moji dceri a zabira to vic jak nejake zbytecne chemie.med je priroda… proto je lepsi, a navic obsahuje same dobroty a propolis ktery blahodarne pusobi na prudusky a dychaci ustroji!cukr bych nedavala…kazi zoubky a je proste nezdravej!
pokud davate cukr,tak davejte alespon hnedej!
ale chci se hlavne zeptat,muzu davat sirup uz od 5-6mesicu??tady je med do roka zakazanej kvuli alergii;-( tak nevim…diky:-)
kyselina píše:
cibule s medem je opavdu zarucenej zazrak!!!
mala mi poad neco nosi ze skolky a tady v Uk ti doktori je proste katastofa…
tak sem si na to vzpomela ze me mamka davala cibuli s medem,a taky mi varivala majorankovy caj s cibuli a dosladila medem.
delam to ted moji dceri a zabira to vic jak nejake zbytecne chemie.med je priroda… proto je lepsi, a navic obsahuje same dobroty a propolis ktery blahodarne pusobi na prudusky a dychaci ustroji!cukr bych nedavala…kazi zoubky a je proste nezdravej!
pokud davate cukr,tak davejte alespon hnedej!
ale chci se hlavne zeptat,muzu davat sirup uz od 5-6mesicu??tady je med do roka zakazanej kvuli alergii;-( tak nevim…diky:-)
Ahoj holky, chtela bych se zeptat, zda je mozne dat mimcu doma delany sirup z cibule a medu (med je primo od vcelare). Mala ma uz par dni rymu a ted se ji zacina spoustet kasel. sama sem to v tehu parkrat mela a kdyz sme byly nemocny, tak nam to i mamka delala a neznam nic lepsiho na kasel. predem diky za vase nazory
Med je podle mě docela velkej alergen, tak bych to pro 8měsíční asi namíchala s glukopurem… Malýmu jsem taky dávala cibulovej lektvar na kašel odmala (nejdřív glukopur, pak cukr nebo med) a vždycky zabralo nejlíp ![]()
Je to výborná věc, ale kvůli věku bych ten sirup asi radši udělala s cukrem.
No pokud ji med dáváš tak ho dát můžeš, ale nejlepší je cibule s cukrem, normálním, žádnej glopur a podobně. Fakt zabírá perfektně, holku jsem tím kurýrovala vždy a teď jsme onemocněli, všichni si ji dáváme a kašel je skoro pryč. jak začne malej kašlat, dostane cibuli a hned se mu zklidní. ![]()
@monika32 píše:
No pokud ji med dáváš tak ho dát můžeš, ale nejlepší je cibule s cukrem, normálním, žádnej glopur a podobně. Fakt zabírá perfektně, holku jsem tím kurýrovala vždy a teď jsme onemocněli, všichni si ji dáváme a kašel je skoro pryč. jak začne malej kašlat, dostane cibuli a hned se mu zklidní.
No já to teda dělám s medem, domácím, od včelaře. Ale pro takovýho prcka možná bude lepší ten cukr.
Můžu se vtírnout s otázkou? Kde necháváte tu cibuli s medem odležet? Normálně v při pokojové teplotě?
@madi píše:
Můžu se vtírnout s otázkou? Kde necháváte tu cibuli s medem odležet? Normálně v při pokojové teplotě?
ja to mam v lednici.
Jinak tam malemu diteti(8mesicu) bych med jeste nedavala, radeji obycejny cukr. Med je opravdu silny alergen.