Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@madi píše:
Můžu se vtírnout s otázkou? Kde necháváte tu cibuli s medem odležet? Normálně v při pokojové teplotě?
ja to mam v lednici.
Jinak tam malemu diteti(8mesicu) bych med jeste nedavala, radeji obycejny cukr. Med je opravdu silny alergen.
Ptala jsem se na slazení u kojenců u jedné výživoté poradkyně - tak med doporučuje až od 3 roku - kvůli nebezpečí otravy toxinami bakterie Clostridium, která může být až smrtelná! (jinak teda mi na slazení doporučila rozmixované sušené ovoce - s kapkou vody na pastu, ale i slad je vhodný, ale prý je to zbytečné).
A k té cibuli - použila jsem teda raději normální cukr, i když to taky není zrovna to nejlepší…
Ahoj holky, moc diky za odpovedi. sice se pred chvili udala cibuli s medem, ale asi si to zbastim sama a male udelam jeste druhou pulku cibule s tim cukrem. Ale jak vime, co je spravne?? vsude zase ctu, ze se malym detem nema cukr davat, tak jsem prave myslela, ze ten med bude lepsi, kort kdyz je primo od vcelare… a mam jeste jednu otazku: co rikate na bylinkove caje pro takto male deti? mam na mysli doma nasbirane a ususene byliny, napr. lipovy ci bezovy kvet, sedmikrasku…
Ahoj maminky jsem tady nová a potřebovala bych poradit. Ségry 5ti měsíční miminko už víc jak měsíc chrčí jako kdyby měl něco na průduškách byla u doktorky a ta jí řekla že je to normální, že si ulevuje mě to normální nepřijde. Po mléku zvrací ale jen hleny a v pátek se dokonce dusil a tak sem se chtěla zeptat jestli by mohl hedelix sirup nebo nějakej jinej sirup už jsme bezradní ![]()
Holky, pomáhá tento zázračný lektvar i s červenou cibulí? Nebo musí být bílá? ![]()
@Maculinka píše:
Holky, pomáhá tento zázračný lektvar i s červenou cibulí? Nebo musí být bílá?
joo, ak to nevím, ale myslím, že je to jedno, ne? cibule jako cibule, čerrvená je méně štiplavá. Četla jsem zajímavou věc - to vlastně s kašlem nemá nic společného, ona ta cibule pomáhá kvůli vitamínu C a ne na odklašlávání. Céčko podpoří imunitní systém… cibule vlastně neobsahuje nic, co by mělo uvolňovat hleny.
Zrovna mám taky v lednici tento zázrak
a ještě jsem si koupila černou ředkev a udělala stejný zázrak
momentálně to jíme celá rodina už asi pět týdnů a pořád se v těch nemocech motáme, tak nevím, jestli to funguje ![]()
Ahoh, mrnatum delam odhlenovaci caj: 2cibule, platek zazvoru, 1lzicka majoranky, zalit 0,5litrem vrouci vody, priklopit a nechat 15minut louhovat. Slit a dochutit citronem a medem (u mensich deti hnedym cukrem). Davat 3× denne, pomohlo to skvele. Prvni dva dny rymy a zacinajiciho kasle jsem davala 5× denne, pak 3×. Nepotrebovala jsem zadne leky, sirupy atd.
Retro vzpomínka, moje babi mi vždycky na kašel dělala cibuli s medem a já ji tak nenáviděla ( tu cibuli samozřejmě a). Dnes si ji dělám taky, i chlapovi… Já myslím že kvůli chutí by ta červená i mohla být lepší - pro
děti
@arcinka píše:
Ahoh, mrnatum delam odhlenovaci caj: 2cibule, platek zazvoru, 1lzicka majoranky, zalit 0,5litrem vrouci vody, priklopit a nechat 15minut louhovat. Slit a dochutit citronem a medem (u mensich deti hnedym cukrem). Davat 3× denne, pomohlo to skvele. Prvni dva dny rymy a zacinajiciho kasle jsem davala 5× denne, pak 3×. Nepotrebovala jsem zadne leky, sirupy atd.
Omlouvám se za tak blbý dotaz…, ale tu cibuli nakrájíš nebo hodíš celou?
@Zizalka nakrajim na drobnejsi, ale muze byt i na vetsi kousky a zazvor rozklepnu palickou, lip pousti stavu ![]()
@arcinka píše:
@Zizalka nakrajim na drobnejsi, ale muze byt i na vetsi kousky a zazvor rozklepnu palickou, lip pousti stavu
Díky! ![]()
Zítra udělám synovi. Snad to bude pro něj pitelné.
Akorát teda bez citrónu, po něm se osypává.
V jednom článku o domácí léčbě kašle jsem vyčetla přímo doporučení, že pro děti je lepší červená cibule - kvůli chuti, ale moje malá špekatá kobylka to miluje i z normální, tak jsem ještě nevyzkoušela jestli je opravdu rozdíl v chuti ![]()
a jinak je to asi fakt zázrak - já u mladšího na kašel vyzkoušela snad všechny sirupy, kapky a čaje z lékárny a byl pořád nachrmlaný. Už jsem byla rozhodnutá, že si nechám vypsat žádanku na nějaké speciální vyšetření (fakt rýma a kašel několik měsíců téměr v kuse, maximálně dva týdny pauza a to stejně pokašlával) a pak jsem týden dávala tohle a od té doby byl klid
tak nevím jestli náhoda nebo opravdu přírodní kouzlo ![]()
@latunka01 No, u nás se už nachlazení táhne druhý měsíc - rýma, kašel, týden léčby… a za pár dní nanovo… takže už jsem taky najela od včera na cibulový sirup a uvidíme ![]()
Zdravím všechny. Pouzivam cibuli s cukrem u tříletého syna a je to zazrak. Ted mi ale kasle i osmiměsíční dcerka. Premyslim, ze bych ji to taky dala, jen nevim, jestli se to muze. Daval to někdo tak malému mimcu? Dekuji. Ted ji davam Stoptussin a je k nicemu.. ![]()