Časté potraty - jak řešit

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.2.23 12:18

Časty potrat jak řešit

Ahoj holky mela jste to někdo podobně a jak jste to řešila?
6.9.2022 jsem byla na laparaskopii po te jsem za 2 měsíce otěhotněla ale bohužel to nedopadlo hned po tym sem sem otěhotněla znovu a zase to nedopadlo po tym posledním potratu jsem začala brát kyselinu listovou od dr.maxe ted sem 5 dni pred ms a mam slabého ducha myslíte že stoho muze něco byt a lze si nějak pomoct popřípadě dokoupit abych si pomohla to udržet vím že se ptám blbě ale už nevím jak to řešit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.2.23 12:40

Kamarádka to vyřešila tím, že najela na bezlepkovou dietu :nevim: ukázalo se, že má intolerancí na lepek. To ale nemusí být zrovna tvůj broblem.

• Citovat
  • Upravit
4381
11.2.23 12:42

@dominikapepino pokud máš časté potraty tak i dr by měla řešit. Nebo co nazývás potrat? Promiň ptám se ptz pro někoho je potrat i to že měl ducha a pak přišla ms jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
11.2.23 12:44

Jinak jestli prostě jen těhotenství neudrží, tak může dr napsat na podporu udržení progesteron, utrogestan. Pokud potracis už v určitém tt měla by dr řešit. Ptz záznamy má a normální to není. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
11.2.23 12:46

V jakém týdnů byly ty potraty? Od září být potřetí těhotná je totiž dost hrrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35594
11.2.23 13:05

Já v jakém týdnu jsi potratila? Jestli testujes pořád před menstruaci tak to může být biochemie a nebo taky falešné čárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.23 13:14

Ne několikrát sem byla na testech z krve a pomaličku to klesalo a došlo to až k cerstve krby s koukama sráženín takže to byl začátek těhotenství jako by sem po té laparce nemohla udržet mimi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
11.2.23 13:27

@dominikapepino v tom případě by mohla dr zkusit řešit tím utrogestanem já bych jí to tak řekla, hele mám na testu ducha, pak čárku, pak přijde ms, můžete napsat něco na podporu udržení?? Ono kdybys netestovala brzy tak kolikrát bys ani neměla tušení že „těhotenství“ přichází a odchází (to bych asi jako potrat přímo nenazývala). Jinak ty zmiňované srazeniny jsou prostě kusy sliznice, to se stává že odchází po větších kusech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.2.23 13:45
@dominikapepino píše:
Ne několikrát sem byla na testech z krve a pomaličku to klesalo a došlo to až k cerstve krby s koukama sráženín takže to byl začátek těhotenství jako by sem po té laparce nemohla udržet mimi :roll:

To jsou biochemická těhotenství, nejspíš se ti po operaci uvolňují nekvalitní vajíčka. Dej si pár měsíců pohov od snažení, nech si otestovat hladiny hormonů, štítnou žlázu a trombofilní mutace.

• Citovat
  • Upravit
2666
11.2.23 14:34
@dominikapepino píše:
Ne několikrát sem byla na testech z krve a pomaličku to klesalo a došlo to až k cerstve krby s koukama sráženín takže to byl začátek těhotenství jako by sem po té laparce nemohla udržet mimi :roll:

Co imunoprofil? Jestli nevytváříš protilátky proti miminku. Osobně než se nám podařilo poslední dítko, tak jsem měla 2 zamlklá těhotenství (plod byl vidět, ale přestala srdeční akce) a asi 4 biochemické (test pozitivní, ale později přišla opožděná MS). Pomohlo mi užívat denně léky na alergii. Nevím, jestli to byl právě ten můj problém, ale pak se konečně zadařilo a skončilo to úspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.2.23 16:44

@dominikapepino můžeš dojít na genetiku atd.. ale třeba u mě se na důvod vůbec nepřišlo, 15 SP, 2× zt.. a někde mezitím 3 děti :think: teď se blížíme do finále u čtvrtého :think: nejhorší to bylo mezi prvním a druhým, to jsem fakt byla zoufalá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
11.2.23 17:38
@dominikapepino píše:
Ahoj holky mela jste to někdo podobně a jak jste to řešila?
6.9.2022 jsem byla na laparaskopii po te jsem za 2 měsíce otěhotněla ale bohužel to nedopadlo hned po tym sem sem otěhotněla znovu a zase to nedopadlo po tym posledním potratu jsem začala brát kyselinu listovou od dr.maxe ted sem 5 dni pred ms a mam slabého ducha myslíte že stoho muze něco byt a lze si nějak pomoct popřípadě dokoupit abych si pomohla to udržet vím že se ptám blbě ale už nevím jak to řešit :(

Na tomto testu nic nevidim, ale ještě může být brzy.
Kyselinu listovou je dobre brát při snazeni pořád, je dobré že jsi začala. Je dost možné, že po té operaci se ještě dáváš do kupy a tělo neuvolnuje kvalitní vajíčka (můžeš tomu dát čas a nebo na podporu poceti vč. kvality vajíček je fajn Nosifol nebo Yarilo - je to ale docela drahe).
K těm potratum, pokud jsi prodělala 2, máš nárok na imunologicke vysetreni.
Ještě bych doporučila hematologie vysetreni (kvůli různým mutacim - uslysis pojmy jako Trombogen, Trombofilie, Leidenska mutace atd.)
Důležité je i mi vysetrenou štítnou žlázu a hormonalni profil.
Pokud ty potraty proběhly v ranne stádiu (pr.5-6tt, de facto se zpozdenou MS), můžeš mluvit o biochemickem těhotenství. Spousta žen, dokonce i někteří doktoři to jako tehotenstvi ani neuznávaji…nicméně, měla jsem totožný problém, 2 biochemka v 5-6tt, relativně krátce za sebou. Byla jsem na genetickém vysetreni a doktor (jeden z velmi prestiznich) mě vyvedl z omylu s tím, že my to třeba bereme jako „nic“ (odešlo s ms, skončilo dřív než cokoliv zacalo), ale pro lékaře už je to „varovný signal“, něco může (a nemusí) být špatné. A pošlou tě na testy.
Je hodně těžké najít hranici mezi tím „dlouho se nedaří a je to v poradku“ a „něco je blbe“.
V tvém případě bych pockala aspoň půl roku po té operaci, pak klidně nasadila něco na podporu a pokusila se dát do klidu (ano, vím že je to šílené těžké). Pokud by se toto stalo opakovalo, pak postup jak jsem psala výše.
Ale třeba to teď vyjde a nebudeš už to muset řešit. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.23 20:58

@Perníček22 děkuji :srdce: tak tedy zkusíme počkat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 17:33

Spontánní potraty - kolik a jak často?

Prosím kdo z vás řešil opakované spontánní potraty. Kolik se toho vubec da zvládnout bez zdravotních nebo psychických následků?

Mam za sebou 3 potraty. První řešeny revizí. Po něm byl 2 roky problém otěhotnět. Pak 1 zdravé těhotenství a porod. Nyní během pulroku 2× SP.

Poslední 2 těhotenství píchám na základě výsledků genetiky clexane na ředění krve. Nyní jsem opet odeslána do CAR na imunologii. Je fakt že tim jak uz mam dítě se z každého potratu nehroutim jako z toho prvního, ale je mi to opravdu líto. A nevím kolikrát ještě budu mit sílu tuto situaci projít znovu.

Máte nekdo podobné zkušenosti? Pojdme se podporit. A povzbudit ze to může dopadnout také dobře :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.23 18:17
@Anonymní píše:
Prosím kdo z vás řešil opakované spontánní potraty. Kolik se toho vubec da zvládnout bez zdravotních nebo psychických následků?

Mam za sebou 3 potraty. První řešeny revizí. Po něm byl 2 roky problém otěhotnět. Pak 1 zdravé těhotenství a porod. Nyní během pulroku 2× SP.

Poslední 2 těhotenství píchám na základě výsledků genetiky clexane na ředění krve. Nyní jsem opet odeslána do CAR na imunologii. Je fakt že tim jak uz mam dítě se z každého potratu nehroutim jako z toho prvního, ale je mi to opravdu líto. A nevím kolikrát ještě budu mit sílu tuto situaci projít znovu.

Máte nekdo podobné zkušenosti? Pojdme se podporit. A povzbudit ze to může dopadnout také dobře :)

Slyšela jsem o ženě, co měla za sebou šest potratů a pak otěhotněla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex