Cavalier king charles

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
30.4.20 06:41
@g.sandova píše:
@Betty MacDonald ježíš jakej je krysarik? Mně se moc líbí a na cestování je jistě perfektní, když jsou tak malinci!

Já kdysi krysarika za bezdetna chtěla místo mého yorksira. Pac jsou inteligentní a nemají vypoulene oči a nejsou ustekani jako civavy no a prostě krysarici v tu dobu nebyli…
No a čerstvá zkušenost tři roky zpět- střední kniraci pepr/sůl taky prostě nebyli… :roll:

• Citovat
  • Upravit
19388
30.4.20 06:45

@Hanka1 no středních je málo ale když jsem byla v kniracu skupině na fcbku, bylo jich docela k mání dost. Mně se líbí, soused měl fenu, ale jsou dost nároční na výchovu, že?
Já bych neměla nic proti malému a v případě domu i velkému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.4.20 06:53
@g.sandova píše:
@Hanka1 no středních je málo ale když jsem byla v kniracu skupině na fcbku, bylo jich docela k mání dost. Mně se líbí, soused měl fenu, ale jsou dost nároční na výchovu, že?
Já bych neměla nic proti malému a v případě domu i velkému.

Jj knirac je trochu sveraz na výchovu, ale horší než teror terier :mrgreen: to být nemuze :P
Já chtěla pak aspon malého, ale manžel je dvoumetrový a stokilovy a mrnavce jsem kdysi měla svobodná a už nechtěl pro malost…

Teď máme borderku a je to teda miláček, hlavně mozkově - když vidím, jak to tam hned dotejka, tak se divím, proč jsem toho plemeno nechtěla dřív. Jo proto, že ho měli všichni.

Ta modnost v plemenech je děs. Jednu dobu všude potkávám ridgebacky, pak zas vymaraky a viszly, pak borderky všude, v každé reklamě včetně toho našeho… :mrgreen: :P

• Citovat
  • Upravit
43728
30.4.20 07:02
@g.sandova píše:
@Betty MacDonald ježíš jakej je krysarik? Mně se moc líbí a na cestování je jistě perfektní, když jsou tak malinci!

Malinkatý pes s mega osobností, není to žádnej chcipák, tahle je ještě štěňátko, ale ta první byla turistka, chodila s námi celý den po lese, ničeho se nebála (vyštěkala cizího rotwika z jezírka) a byla super obranář :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43728
30.4.20 07:11
@Hanka1 píše:
Já kdysi krysarika za bezdetna chtěla místo mého yorksira. Pac jsou inteligentní a nemají vypoulene oči a nejsou ustekani jako civavy no a prostě krysarici v tu dobu nebyli…
No a čerstvá zkušenost tři roky zpět- střední kniraci pepr/sůl taky prostě nebyli… :roll:

Ano, jsou velmi inteligentní, učí se mnohem lépe, než čivava. Tu mám taky, je moc milá, hodná, není hysterka, jak bývá zvykem, ale krysařík je prostě chytřejší :mrgreen: Když hsme venku, tak vidím, jak jí to zapaluje, čivava je takový beránek bez nápadu, kryska hledá, co by kde vyvedla, s čím by se dalo hrát… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.4.20 07:12

@Betty MacDonald jo, to jsem o nich všechno četla. Za První republiky byl prý velmi v oblibě ve zbarvení harlekyn, jako doga, to mi vždy přišlo úžasný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43728
30.4.20 07:18
@g.sandova píše:
@Betty MacDonald jo, to jsem o nich všechno četla. Za První republiky byl prý velmi v oblibě ve zbarvení harlekyn, jako doga, to mi vždy přišlo úžasný!

Jo, a už jsou i dlouhosrstí :mrgreen: Taky merle a přípustné jsou různé barvy. Ale my máme klasiku, černou s pálením :srdce: Jsem chtěla stejnou, jako byla ta první, prostě nostalgie :srdce: Za mě nejlepší pes do bytu pro akčnější rodinu, ale ne k úplně malým dětem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.4.20 07:22

@Betty MacDonald no, deri mam, proto mam bytelnejsi psy. Moc se mi ale líbí. Já už asi zůstanu věrná pudlum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43728
30.4.20 07:24
@g.sandova píše:
@Betty MacDonald no, deri mam, proto mam bytelnejsi psy. Moc se mi ale líbí. Já už asi zůstanu věrná pudlum.

Ale pudlici jsou taky úžasní :mrgreen: Měla známá dvě, no úplný cirkusačky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6367
30.4.20 07:37

Musím souhlasit, že kavalír je úžasné plemeno.
Náš odešel minulý rok do psího nebíčka. :,( :andel: :srdce: Dalšího pejska jsme nepořizovali z časových důvodů. K dětem byl strašně hodný, i když mu občas daly zabrat. Nikdy na ně nezavrčel. Špatně snáší samotu.
Nevýhodou jsou chlupy, ale to je problém většiny plemen. Přehled krytí najdeš tady. Rozhodně psa s PP, i když je to ranec.
Kavalíři hodně trpí na srdíčko. Pak je nutné podávat léky až do odchodu pejska.

@Betty MacDonald, pudlíky jsem měla tři. Jsou super a nejsou z nich chlupy. Taky jsou ale nároční na česání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.4.20 07:47
@k177 píše:
Dobrý den, máte doma někdo toto plemeno? Jaké máte zkušenosti? Je něco, co by měl nový majitel vědět? A nemáte náhodou někdo zkušenosti s dovozem psa že Slovenska? Děkuji

Ahoj,

jsou to užasní partáci, roztomilí miloušové. Krásné, srdečné plemeno.

Za sebe bych jen upozornila:

• strašně líná, a líná prakticky po celý rok. Chlupy má jemnučké, takže se i špatně vysávají. Zároven se v nich drží bodláky a často jsme řešili i osiny. Po koupání usušit a než pes lehne, zkontrolovat podpaží - aby se nezapařil.
  • jak má krátký čumáček hůř snáší teplo. Takže v lete dávat pozor na přehřátí.
  • oba dva naši psi nakonec onemocněli na srdce. Nevím zda to tohle plemeno více postihuje. Ale od určitého věku bych dávala pozor, aby se to nepodcenilo. Terezka i Charlinka měly na stáří léky na srdíčko :-)
  • a taky se jim musí čistit očička a ouška - trpí na záněty a zapaření uší

A závěrem? Jdi do něj! My jsme změnili rasu a zvažujeme, že se ke Kavalírkům vrátíme. Sice zase budeme jíst chlupy a v noci se vtekle převalovat, protože nás chlupy budou šimrat v oličeji a budeme mít na botníku zase lepící role, aby jsme neodcházeli jak chuchvalce… ale ta dobrosrdečnost a laskavost toho plemene. A jsou tak náááádherní. Jen ted by jsme chtěli Rubíka :srdce: Ach uplně mi srdce poskočilo… všichni pejsánci z fotek už jsou v nebíčku, jak ten čas letí :-) Terezka a Charlinka (Kavalírci) se dožily 10 a 8let, Ejminka (Jork) se dožila 13let a Cherrynka (retrívr) se dožila 11let :-)

Pak se pochlub :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.4.20 07:54

@Betty MacDonald jo, to byl.muz životní sen a splnila jsem si ho. Chtěla jsem krále nebo střed, mam trpoše :mrgreen:
Je super. Zvládá narozdíl od kokra a kavalíra daleko větší zátěž. No ma taky úplně jinou, lehčí kostru. Vedra ji vůbec nevadí… Za mě ideál, zvládá jakýkoliv terén, no my zase extrémy nepestujeme. Jsem z ní nadšená, jen nebyla rok a čtvrt socializivana, tak na tom makame. Je ale strašně chytrá. Někdy mi připadá chytřejší než já.
A miluje děti, což tedy i kavalirka a kokr též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.4.20 07:56

@chs.jasmin já mám trikoloru a v rodině bylo behacko. Jednobarevni jsou pro mě zvláštní, ale začínám jim přicházet na chuť.
Pro mě je top behacko, ač dříve to byly trikolory. Ono je to ve finále jedno, ale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.4.20 08:04

Jo a ještě dodám, že Charlinku jsme měli ze spolku na záchranu Kavalírků. Zachránili ji z množírny, neskutečně zbídačený pes jak fyzicky, tak psychicky. Když jsme si ji brali, měla 5let, další tři s námi zvládla. Nějakou chvíli trvalo, než našla důvěru, ale myslím si, že ty tři roky se měla skvěle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.4.20 08:06

@g.sandova Souhlasím. Barva je ve finále jedno. Všechny jsou krásné. Asi bych se ani nedivila, kdyby jsme skončili s kouskem od každého :lol: předtím nebyla zahrada, ted je :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný