Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, máte doma někdo toto plemeno? Jaké máte zkušenosti? Je něco, co by měl nový majitel vědět? A nemáte náhodou někdo zkušenosti s dovozem psa že Slovenska? Děkuji
Doma tohle plemeno nemám, na mne je to moc malý pejsek, ale jsou uzasni do rodiny. Chytří, ucenlivi a mají rádi děti. Raději bych se podívala po chovných stanicích v CR než tahat štěně ze Slovenska, i když ségra našeho psa z CHS v Karlových Varech jela a žije v Bratislavě
@Hanka1 píše:
Doma tohle plemeno nemám, na mne je to moc malý pejsek, ale jsou uzasni do rodiny. Chytří, ucenlivi a mají rádi děti. Raději bych se podívala po chovných stanicích v CR než tahat štěně ze Slovenska, i když ségra našeho psa z CHS v Karlových Varech jela a žije v Bratislavě
No když ona teď tady stenata zrovna moc k mání nejsou právě ![]()
Má ho sestra-fenku a k dětem ideální pes. Je hodně kontaktní a potřebuje společnost. Absolutně neagresivní, nekonfliktní plemeno bez loveckých pudů. Tenkrat jsem ji vybírala pro 10ti letou holku. Akorát se musí česat, hlavně uši.
Měli jsme. Úžasné plemeno, moc milí pejsci, potřebují hodně lidskou společnost. Akorát pouští dost chlupy a musí se teda česat. Ale jsou to opravdu miláčci. Já jsem se díky ní přestala bát psů.
@k177 píše:
No když ona teď tady stenata zrovna moc k mání nejsou právě
No dítě taky nemáš hned
Já vybírala psa a CHS přes rok, čekala jsem na krytí dvou zdravých a povahově výborných psu a vyplatilo se.
Jestli máš na chovku na Slovensku dobré reference, tak hurá pro štěně.
Dřív se říkalo, že dost trpí na srdce, jak je to teď nevím.
Kvůli kratšímu čumáku hůř snáší vedra.
Ale jinak fajn pes.
Tahle rasa patří na přední příčky mého žebříčku
Já jsem teda Kavalírka nikdy neměla, ale kamarád ano, pořizoval kdysi dávno k malým dětem a od té doby mají už třetího. Úžasná, povahově vyrovnaná rasa, snadná výchova a jedna z mála, kterou můžu doporučit k malým dětem. Vyžaduje česání a zvýšenou péči o uši. Tenhle pejsek dokáže v člověku vyvolat dobrou náladu.
@Lucie_Sx píše:
Dřív se říkalo, že dost trpí na srdce, jak je to teď nevím.Kvůli kratšímu čumáku hůř snáší vedra.
Ale jinak fajn pes.
Jj, cumacek a vedra já ho chtěla skrz velikost/maličkost (manzel protestoval, driv mi yorksira prislapoval) a tohle me odradilo, protože kamaradce kolaboval v lete v aute i skrz klimatizaci a chladici podložku.
Zakladatelko ohledně toho srdce hledej linii, kde nejsou problémy a jestli mas zkusenost s kokrspanelymi usi, tak kdysi nas myslivecky springrspanel i sestrenky kokrice s nima byli cely život celkem v pohode, jen po celym dnu v lese kontrolovat bodlaky a tak…
@Betty MacDonald píše:
Tahle rasa patří na přední příčky mého žebříčkuJá jsem teda Kavalírka nikdy neměla, ale kamarád ano, pořizoval kdysi dávno k malým dětem a od té doby mají už třetího. Úžasná, povahově vyrovnaná rasa, snadná výchova a jedna z mála, kterou můžu doporučit k malým dětem. Vyžaduje česání a zvýšenou péči o uši. Tenhle pejsek dokáže v člověku vyvolat dobrou náladu.
Jj kamarádka má a navíc i bonus, že jejich je děsně mazlivy. Kámoška měla vždycky střední psy (španěly) a v dospělosti velká plemena (labrador, rtw a dobrman), ovšem teď si tohoto prcka skrz skladnost, malé bobky a malo krmení fakt užívá…
@k177 píše:
No když ona teď tady stenata zrovna moc k mání nejsou právě
Já kvůli absenci štěňat a k planovanym krytim a vrhum musela ozelet i vysnene plemeno a vybrat jine. Puvodne jsem chtela stredniho knirace psa pepr/sul, ale proste psi v ten rok nebyli - bud vrh nebo pri plánovaném kryti uz zamluvena stenata nebo zbyla fenka či krytí nedopadlo…
@Lucie_Sx píše:
Dřív se říkalo, že dost trpí na srdce, jak je to teď nevím.Kvůli kratšímu čumáku hůř snáší vedra.
Ale jinak fajn pes.
Přesně co píšeš, mam tedy bez PP.
Zakladatelko, je to uzasny pes, ale v bytě dost linaji, nejsou dlouhověci a je potřeba vybírat dobrou CHS. Určitě neber bezpapiraka. Naše fenka od dvaceti stupňů teploty vzduchu nechce moc chodit, ale znám kavalíry, kteří teplo zvládají.
Já jsem na svou vymodlenou fenku krysaříka čekala víc než rok a půl, chtěla jsem z vybrané chs, od dvou fen a čekala jsem na fenku černou s pálením, prostě to někdy trvá, ale výsledek stojí za to ![]()
@Hanka1 naše kavalirka má záněty pořád, kokr méně a aby toho nebylo málo, i pudlice je miva a to jsem si myslela, že pudlove na ne netrpí! ![]()
@Betty MacDonald ježíš jakej je krysarik? Mně se moc líbí a na cestování je jistě perfektní, když jsou tak malinci!