Pudl sám doma

Anonymní
27.4.20 17:51

Pudl sám doma

Uvažuji pořídit si středního pudlika, vydrží sám doma bez štěkání, když budeme v práci? Slyšela jsem, že často trpí separační úzkosti. Máte někdo zkušenost? Dekuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59395
27.4.20 17:56

O kolik hodin jde denně? jasně že štěně nevydrží a to jestli bude štěkat to nikdo neví, každý pes je jiný ;) Spíš si říct co psovi můžu nabídnout já a jestli mu to bude stačit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
27.4.20 18:10

Já to učila svou fenu od příchodu domů. Zavřela jsem se přes den v jiné místnosti, různě jsem odcházela sama pryč, někdy na chvíli, někdy na dlouho. Zavírala jsem se například v koupelně, když jsem se šla umývat. Dodnes není žádný problém. Nekňučí, neštěká. Vetšinu dne spí nebo si hraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.4.20 18:11

No to záleží na tom, jak se mu budete věnovat, jak ho zvládnete vychovat a vycvičit jak bude socializovaný od chvoatele a jak dlouho ho hodláte nechávat zavřeného.

Pokud ráno v půl osmé zmizíte z bytu a vrátíte se okolo osmé večer, tak prostě nechceš žádného psa a tímhle ho trápit. I kočku s takovýmhle dlouhým oknem samoty je lepší mít ve dvou.

Pokud na psa nemáš čas kvůli práci, tak proč si ho pořizovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
27.4.20 18:18
@Anonymní píše:
Uvažuji pořídit si středního pudlika, vydrží sám doma bez štěkání, když budeme v práci? Slyšela jsem, že často trpí separační úzkosti. Máte někdo zkušenost? Dekuji :)

Nechápu, proč si pořizovat psa, když na něj nemám čas a ptám se pak, jestli vydrží třičtvrtě dne něco, co je každému nepříjemné. :pocitac: Líbilo by se ti být třičtvrtě dne doma sama zamčená a čekat, až se někdo objeví? Pokud jsi normální, tak odpovíš, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35852
27.4.20 18:22

Myslím, že je úplně jedno jaká to je rasa. Každej pes je nejradši s majitelem. Štěně doma samo moc dlouho nevydrží, dospělý pes už pak ano, ale rozhodně nebude stastnej x hodin sám v bytě. Štěkat může a nemusí. Náš pes vyje když je sám. Promysli si i jestli ho máš kam dát když pojedeš na dovolenou nebo někam pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.4.20 18:28

Chudak pes - poridit si ho a pak na nej nemit cas a chudaci sousedi - vystekavat mi v baraku cokl pul dne je na nervy a sousedske vztahy dostanou dost zabrat…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
27.4.20 18:29
@Anonymní píše:
Uvažuji pořídit si středního pudlika, vydrží sám doma bez štěkání, když budeme v práci? Slyšela jsem, že často trpí separační úzkosti. Máte někdo zkušenost? Dekuji :)

porid si kocku, udelas lip…

• Citovat
  • Upravit
113
27.4.20 18:44

Já si myslím, že každý chodíme do práce. Takže se tady slečna normálně ptá, jestli pes nebude štěkat. To samozřejmě nikdo neví, ale proč hned útočit stylem nepořizuj si psa? Nepíše tam, jak dlouho pracuje ani nic takového. Pokud klasickou osmihodinovku, tak takhle u nás žije spousta psů. A prakticky by si ho tak nemohl pořídit nikdo… Žiju sama, pracuju a fena je zvyklá, že se nemůžu 24/7 věnovat jen jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
27.4.20 18:53

Pokud vyberš z kvalitní linie a bude to vyrovnanej jedinec, tak bude v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.4.20 19:01

Musíš učit od začátku! Něco si o tom nacti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.4.20 19:03

@Dha14 to že spousta lidí neurotizuje svoje zvířata v nevhodných podmínkách a u psů je vlastně ani nenapadne, že s nimi muséí pracovat (včetně malých plemen co jsou jen tak mazlíčci) neznamená, že to je v pořádku.

Není - naopak to tomu zvířeti ubližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.4.20 19:53
@Markéta80 píše:
O kolik hodin jde denně? jasně že štěně nevydrží a to jestli bude štěkat to nikdo neví, každý pes je jiný ;) Spíš si říct co psovi můžu nabídnout já a jestli mu to bude stačit ;)

Většinou maximalne 6 h😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.4.20 19:59
@JancaS84 píše:
Myslím, že je úplně jedno jaká to je rasa. Každej pes je nejradši s majitelem. Štěně doma samo moc dlouho nevydrží, dospělý pes už pak ano, ale rozhodně nebude stastnej x hodin sám v bytě. Štěkat může a nemusí. Náš pes vyje když je sám. Promysli si i jestli ho máš kam dát když pojedeš na dovolenou nebo někam pryč.

Není to můj první pes, vím že se musí vše promyslet… :) zajímalo mě spíš jak je na to pudl jako plemeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
27.4.20 20:00

@Lucaaa11 to je ještě ok, jen u štěněte počítej že ten nácvik čistotnosti bude delší a pak počítat že zabere většinu volného času :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný