Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Markéta80 píše:
@Lucaaa11 to je ještě ok, jen u štěněte počítej že ten nácvik čistotnosti bude delší a pak počítat že zabere většinu volného času
@Lucaaa11 píše:
Není to můj první pes, vím že se musí vše promyslet…zajímalo mě spíš jak je na to pudl jako plemeno…
Aha, tak to se omlouvám. Asi jsem poznamenana tou diskuzi co tu běží, kdy paní svolila ke koupi štěněte a nějak nedomyslela co to všechno obnáší.
@JancaS84 píše:
Aha, tak to se omlouvám. Asi jsem poznamenana tou diskuzi co tu běží, kdy paní svolila ke koupi štěněte a nějak nedomyslela co to všechno obnáší.
Na tu jsem naštěstí nenarazila…
My jsme měli pudla dvakrát a ani s jedním nebyl problém, že by štěkal či jinak vyváděl, když byl doma sám. Oba jsme postupně zvykali od malinka a byli v pohodě. Ale jinak bylo potřeba se jim pak hodně věnovat - oni pudlíci jsou takoví hraví a potřebují se vyblbnout ![]()
@Lucaaa11 píše:
@Markéta80![]()
S tím pocitam
Záleží jaký pudl, povahové rozdíly jsou mezi velikostnimi razy. Na druhou stranu, pokud bude trénink od malička, určitě to bude v pořádku.
@g.sandova píše:
Záleží jaký pudl, povahové rozdíly jsou mezi velikostnimi razy. Na druhou stranu, pokud bude trénink od malička, určitě to bude v pořádku.
Děkuji ![]()
@zzpet píše:
My jsme měli pudla dvakrát a ani s jedním nebyl problém, že by štěkal či jinak vyváděl, když byl doma sám. Oba jsme postupně zvykali od malinka a byli v pohodě. Ale jinak bylo potřeba se jim pak hodně věnovat - oni pudlíci jsou takoví hraví a potřebují se vyblbnout
Jakou velikost jste měli? děkuji ![]()
@zzpet píše:
My jsme měli pudla dvakrát a ani s jedním nebyl problém, že by štěkal či jinak vyváděl, když byl doma sám. Oba jsme postupně zvykali od malinka a byli v pohodě. Ale jinak bylo potřeba se jim pak hodně věnovat - oni pudlíci jsou takoví hraví a potřebují se vyblbnout
A fenku nebo pejska?
@Lucaaa11 ja mam trpaslíka a trochu s tim balcime, nemam ji od štěněte
@Lucaaa11 jinak mam tedy fenku, mam je radeji. Mam teda psy tři. Pudluce je na me závislá, je to ale tim, ze ji nemam id stenete a byla, bebo spus nebyla socializivana. Jinak js s PP, CHS docela dobrá, má dobrý základ.
@g.sandova píše:
@Lucaaa11 jinak mam tedy fenku, mam je radeji. Mam teda psy tři. Pudluce je na me závislá, je to ale tim, ze ji nemam id stenete a byla, bebo spus nebyla socializivana. Jinak js s PP, CHS docela dobrá, má dobrý základ.
Uvažuji spíše o pejskovi, když jsem byla malá měli jsme trpasl. pudla, pak kolik, vždy pejsky.
@Lucaaa11 taky mám i psa. Pudlove jsou fajn i psi, s pudlem neslapnes vedle. Jen prosim s PP!
@g.sandova To u všech plemen s PP. Já mám nějak blíž k fenám tak máme 3. To už byla pak výhoda že k feně jedině další fena ![]()
Tak on samotný PP není zárukou zdravého psa a dobre povahy, chce to u plemene si zjistit na jaké trpí vady a pak hledat v rodove linií jedince bez těchto vad a samotnou povahu zaručí vidět otce i matku fenu a hlavně i to v jakém prostředí se socializuji štěňata.
My než jsme našeho pana psa přivezli domů, tak jsem neustále ležela v plemennych knihách vybraného plemene a přesto jsem po dvou návštěvách chovatelskych stanic si papírové štěně nevzala…
V jednom případě nebyla matka fena k dispozici a údajně kojila jiná fena, v druhém případě smradlavy barak-pastouska na spadnutí (papírová mnozirna), fena byla, ale kryta každý rok jiným papirakem a štěňata majitelka odstrkovala nohama a neměla absolutně žádné hygienické návyky.
A taky majitele štěňat, když jsem řekla, že chci rodinného partaka - ne na výstavy a ne na paseni, tak mě odmítli, za mají linií bud výstavní nebo naopak pracovní a je to naprosto v pořádku.
Kamarádka k dětem alergikum vybrala malé plemeno s PP a v půl roce zjistili, že pes nemá žlučník, léčení je stali už jako all inclusive dovolená a majitelka od toho dala ruce pryč a veselé svoji papírovou fenu dále nakrejva…
@Hanka1 píše:
Tak on samotný PP není zárukou zdravého psa a dobre povahy, chce to u plemene si zjistit na jaké trpí vady a pak hledat v rodove linií jedince bez těchto vad a samotnou povahu zaručí vidět otce i matku fenu a hlavně i to v jakém prostředí se socializuji štěňata.My než jsme našeho pana psa přivezli domů, tak jsem neustále ležela v plemennych knihách vybraného plemene a přesto jsem po dvou návštěvách chovatelskych stanic si papírové štěně nevzala…
V jednom případě nebyla matka fena k dispozici a údajně kojila jiná fena, v druhém případě smradlavy barak-pastouska na spadnutí (papírová mnozirna), fena byla, ale kryta každý rok jiným papirakem a štěňata majitelka odstrkovala nohama a neměla absolutně žádné hygienické návyky.
A taky majitele štěňat, když jsem řekla, že chci rodinného partaka - ne na výstavy a ne na paseni, tak mě odmítli, za mají linií bud výstavní nebo naopak pracovní a je to naprosto v pořádku.
Kamarádka k dětem alergikum vybrala malé plemeno s PP a v půl roce zjistili, že pes nemá žlučník, léčení je stali už jako all inclusive dovolená a majitelka od toho dala ruce pryč a veselé svoji papírovou fenu dále nakrejva…
To je děs, když si někdo z psů udělá továrnu na štěňata a jde mu jen o peníze… ![]()