Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti s touto antikoncepcí.
Připadá mi to bezpečnější, než FemCap. Je mi ale divné, že je univerzální velikost a taky přemýšlím, proč to vydrží jen dva roky, že by se to opotřebovalo?
![]()
Nevyjde to pak zrovna nejlevněji - nevím tedy, kolik spermicidního gelu je potřeba na jednu dávku.
Uvažovala jsem o tělísku, ale tohle mi dalo naději na něco přirozenějšího ![]()
Já mám zkušenost, ale používám Caya teprv měsíc. Zatím všechno ok. Předtím jsem používala femcap ale caya mi přijde jednodušší na zavádění a vyndávání. Tělísko bych nechtěla ani za nic.
@Terinka82 Ahoj, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti… hlavně, jestli drží bezpečně na jednom místě při milování a potom těch 6 hodin? Se bojím, že pokud budu mít nějaký pohyb, tak se uvolní z té zapříčené polohy. A partner necítí?
Zdravim holky, jelikoz zkusenosti na netu moc neni, tak jsem se rozhodla prispet svoji. Vcera mi dorazil balicek s Caya diafragmou a antikoncepcnim kremem. Cena 1500kc. Mam take FemCap ale pritel ho bohuzel citi, tak jsem chtela vyzkouset jinou alternativu. Na Caye pozitivni je, ze se snadneji aplikuje. Staci promazat antikoncepcnim pripravkem, zmacknout na oznacenych bodech a vsunout nejhloubeji do pochvy jako tampon. Jemna membrana uplne prekryje zadni stenu delohy i s cipkem. K vyndani slouzi maly zahyb, ktery zustava vice vepredu k posevnimu vchodu. Dalsi plus: pouzivani behem MS. Myslim si, ze aplikace je o dost snadnejsi nez FemCap. Nevyhodou je pouze 24hod noseni. Takze se milovani musi vice naplanovat. Pri delsim noseni hrozi syndrom toxickeho soku. Uplne nejidealnejsi je mit sex max 2hodiny po aplikaci. Ano, narusuje to spontanitu:-(. Po sexualnim styku jsem si doprala rychlou sprchu bez pouziti mydla a pro jistotu aplikovala davku kremu Pharmatex, aby to ty spermie s vetsi jistotou v pochve zahubilo. Tento postup jsem si oblibila i s FemCapem. Gynekolozka mi tento postup schvalila. Rano (po 6hodinach) Cayu lehce vyndala. Z vnitrni strany membrany zustal krasne antikoncepcni gel neporuseny. Zadne „usazeniny“ jako u FemCapu a z vnejsi vrstva pharmatexu.
Ahojky,
dekujeme za nazor
. Ja se ted take chystam si Cayu koupit. Sice mam uz Femcap, ale uplne k nicemu, jen jsem vyhodila penize. Neumim ho vubec zavest a kdyz uz se mi to povedlo, tak se tak pricucl, ze jsem myslela ze ho uz nevyndam. Takze dost neprijemna zkusenost a celkem bolestiva, takze Femcap uz nee. Pro bych chtela zkusit Cayu. Tam asi zadny podtlak nevznika ze? Jestli jsem to pochopila dobre tak se prakticky ta vystoupla cast „zasprajcne“ za stydkou kost? Docela se ale bojim aby se to nejak nepohybovalo, nebo nevyklouzlo… proste aby to spolehlive drzelo kde ma. Sice mi letos bude 24, ale dite zatim neplanuju, takze ted neco spolehliveho je pro me dulezity
.
Ahojky, holky máte některá zkušenost s tím, že se vám caya po styku pootočí? Já jsem z toho nervózní a nevím, jestli bych neměla zajít ke gynekoložce, aby mi to zavedení zkontrolovala ![]()
Ahoj,
mám doma jednu nepoužitou Caya diafragmu, nechtěla byste některá?
Kupovala jsem dohromady s gelem asi za 1400,–, gel už jsem udala, takže zbývá jen Caya, gel bude třeba dokoupit (dá se samostatně). Její cena je na internetu kolem 1000,–, takže ji nabízím za 800,–. Krabička je sice otevřená, ale obsah nepoužitý ![]()
@Terinka82 @halyinka @bambula5
Ahoj holky, mám dotaz a nevím, na koho se obrátit. Mám nově diafragmu Cayu a už má za sebou i první použití při akci ![]()
Když jsem si nanečisto zkoušela zavést diafragmu, dost mě překvapilo, že ji mám nečekaně dost vepředu - moc dozadu zavést nejde a ta stydká kost není asi tak daleko, jak jsem očekávala. Přesto diafragma dostala moji důvěru, protože překrývala čípek.
Včera tedy proběhl sex a až když jsem měla mít Cayu v sobě delší dobu, všimla jsem si, že mám častější nutkání chodit na malou. Jenže mě znervóznilo, když jsem vykonávala potřebu a při tom malém tlačení mi diafragma nedrží za kostí a začala trošku vylézat ven
Nebo při sedění (nevím přesně v jaké poloze to bylo) jsem cítila, že ta úchytka nedrží tam, jak by měla. Po sexu jsem Cayu v sobě měla cca 10hod, ale přesto mám strach, abych neotěhotněla. Dělá vám to někomu taky, že se zpoza stydké kosti ta úchytka uvolňuje, nebo jsem jinak stavěná a měla bych se raději zeptat na gynekologii? Pokud by byla možnost, raději bych tohle zjistila bez gynekologa. Prosím o rady a vaše zkušenosti, budu moc vděčná ![]()
Petule030:
Diagragmu ještě nemám, teprve jsem si ji objednala, ale napadá mě z toho, co jsem o ní četla, jestli nemáte zakloněnou dělohu. Protože píší, že v tom případě se nedá diafragma používat, pouze femcap. Takže nejlepší bude zajít za gynekologem a zeptat se ho na to. ![]()
Tak nakonec mám úplně stejný problém, zpoza té kosti mi to vyklouzává, ještě k tomu když je to od gelu… Docela mě štve a doufám, že to nějak vykoumám…
@Luca1234
Je to zvláštní, že? Člověk má pak strach, jestli se na tu ochranu může spolehnout. Já to zatím kombinuju s přerušovanou souloží. Hodinu, dvě by tam diafragma držela, ale třeba pak na záchodě…
A vyklouzává ti také při tlačení, nebo i normálně během nějaké činnosti? Celkem by mě zajímalo, jestli se na to dá nějak vyzrát ![]()
Ahoj, můžu se zeptat, zda už jste vyzkoumali proč Vám Caya sklouzávala? Já se stále rozmýšlím mezi Femcapem a Cayou a zatím jsem nakloněná pro Cayu
Ahoj, tak přidám svou čerstvou zkušenost s Diafragmou caya. Jsme moc spokojení. Nasazení celkem jednoduše, trochu jsem se bála nějakého vyklouzávání atd, ale ne, drží se to tam v jedné pozici krásně. Přijde mi že okolo dobře těsní, čípek přes to nenahmátnu ale je tím zakrytý, to vím jistě. Ta krenpa je taková tužší a zavedené to má jiný tvar, ale přiléhá dobře ke stěnám. Manžel to cítí trochu, nijak mu to tam nevadí, žádná poutka ani okraje. Po zavedení jsem měla pocit že to musí být špatně zaháklé za tu kost a dost vepředu, ale ani se to nehlo, a manžel spokojený. Vůbec to necítím, jediné co je trochu negativní je že se mi chce často na malou. Gel nijak nepálí, ale obávám se že se ho spotřebuje hodně. Spolehlivost posoudíme časem
![]()
@kristyn.g Hezky popsané. S tvým popisem souhlasím i po několika měsících užívání ![]()
@Petule030 tak to moc ráda čtu že někdo užívá několik měsíců a není těhotný
jak jsem pak umývala z toho ten gel, tak jsem se hrozně divila jak je hustý a jak na tom drží! Věřím tomu čím dál víc ![]()