Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám na vás dotaz. Chci si nechat dát nehormonální tělísko. Nechci brát hormony, protože po nich absolutně ztrácím chuť na sex. Po druhém porodu mám hrozné bolesti při ovulaci. Nikdy před tím jsem ani nepoznala, že jí mám. Myslíte, že se to tělískem trochu srovná? A neztratila jste některá chuť na sex i s tělískem? Případného otěhotnění se nebojím. Máme sice dvě děti, ale kdyby náhodou něco, tak se s tím srovnáme. Ovšem pořád lepší sex s tělískem, než riskovat úplně. Díky za rady a Vaše zkušenosti
Ahoj, taky si ho chci nechat zavést. Má ho moje kamarádka a žádný vliv na sexuální apetit to prý nemá. S tou ovulací nevim
. Spíš bych řekla, že to s tím nesouvisí…
@tremca podle mě u tělíska ovuluješ dál, takže bolest nezmizí…
Ma ho zatim kratce ale jsem spokojena. Na ovulaci to podle me mit vliv nebude, ta probyha porad a stejne. Chut na sex mam vyssi, horminy mi na tohle hodne vadily @Boudice23
Nevím jestli je hormonální tělísko výhra, sice na oko to zní super, ale funguje to tak, že se vám v tělě vytvoří uměle zánět a ten zabraňuje těhotenství ![]()
@Anonymka09 píše:
Nevím jestli je hormonální tělísko výhra, sice na oko to zní super, ale funguje to tak, že se vám v tělě vytvoří uměle zánět a ten zabraňuje těhotenství
zakladatelka psala nehormonální ![]()
Hormonalni vylucuje hormony a nehormonalni vytvari umele zanete, taky jsem si ho chtela dat, ale docela me to odradilo, nebo spis doktor me odradil, jsem mlada a deti jeste nemam, u nehormonalnich je hlavnim strasakem to, ze ten „zanet“ muze zpusobit neplodnost…
@Anonymka09 Tak já mám děti dvě a v podstatě žádný jiný neplánuju. Takže neplodnost bych zas tak neřešila. Kdybych děti neměla, tak zvolím antikoncepci asi jinou. Ale jak celý den lítám kolem dětí, tak nějaká pravidelnost v brání prášků nehrozí. Na to jsem hrozná.
@tremca píše:
@Anonymka09 Tak já mám děti dvě a v podstatě žádný jiný neplánuju. Takže neplodnost bych zas tak neřešila. Kdybych děti neměla, tak zvolím antikoncepci asi jinou. Ale jak celý den lítám kolem dětí, tak nějaká pravidelnost v brání prášků nehrozí. Na to jsem hrozná.
Tak to chápu, ja prášky brala 7 let, měla jsem je u postele a brala jsem je vždy ráno, jedno v kolik, někdy v 6 jindy v 11, prostě hned jak jsem vstala, za celou dobu 7 let jsem nikdy nezapomněla, můžes to taky zkusit ![]()
To jsem zkusila. Nařídila jsem si kvůli tomu i budík. A pak zjistila, že jsem budík vypnula a týden na plato nesáhla ![]()
Tak to já budík neměla, ale měla jsem prostě automatický, že první věc když vstanu je vzít si prášek…no ono na jednu stranu buď ráda, stejně je to hnus
Je. Před tím než jsem měla děti, tak jsem prášky brala víc jak deset let. Ovšem teď mám místo mozku z másla kostku a braní prášků nějak nezvládám ![]()
Já jsem nejspíš vyjímka, ale po 5 měsících mi nehor. tělísko vypadlo. Jinak jsem s ním byla spokojená, ale měla jsem silnou a bolestivu menst., ale počítala jsem s tím, že se to časem upraví. Chuť na sex mi neovlivnilo (na rozdíl od prášků). Doktorka mi už další, ale nedoporučila a já uvažuji o femcapu. Docela mě mrzí, že to tak dopadlo!