Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, už pár měsíců mě trápí úzkosti. Vždy přijdou a zase odejdou, ale je to hrozné, děsivé..zkoušela jsem lehká antidepresiva, ale po první dávce mi bylo tak hrozně zle, takže jsem je už nikdy nevzala. Někde jsem četla, že pomůže cbd..nebo máte nějaký jiný tip na doplněk?
Měla jsem CBD a bylo to na nic. Stejně tak homeopatika. Vyhozené peníze. Pomohly až opravdová AD. Je jich hodně druhů, třeba by vám víc sedlo něco jiného. (Pokud vám teda nebylo zle už z principu, kdy jste si podvědomě vsugerovala, že je prostě brát stejně nechcete. Protože po jedné jediné dávce nejsou většinou vůbec žádné projevy, ty se dostavují až po dnech, spíše týdnech užívání.)
Především pomůže dlouhodobá terapie. Jakékoli seriózní psychické obtíže se léčí
1. profesionální terapií
2…
3…
54. podpůrnou medikací na základě konzultace s terapeutem nebo psychiatrem
Je to nemilé a prožil jsem si taky svoje, ale žádná medikace na úzkost neřeší příčiny, pouze může zmírnit následky do doby, než jsou příčiny vyřešeny.
@thomas_magnum už jsem objednaná k psychologovi:) ale chtěla jsem něco, co to zažene, kdyz to přijde
CBD je jen doplněk, není to lék. Mě třeba pomáhá na úzkost a bolesti, ale jen vape nikoliv kapky, ty jsou dle mě k ničemu. Na druhou stranu já jsem člověk co dokáže s úzkostí pracovat, uvědomuji si a vím že ji musím zahnat a umím to. Pokud v tom tápeš, neumíš to a hledáš zázrak co úzkost sám zažene tak ti CBD nepomůže. To ti pomůže jen se uvolnit ne zahnat to na co myslíš…
@Martha03 smažím se jí zahnat, ale zatím mi to úplně nejde. Prozradíš mi, jak ses s ní naučila pracovat a co ti pomáhá?
@Peony1 píše:
@Martha03 smažím se jí zahnat, ale zatím mi to úplně nejde. Prozradíš mi, jak ses s ní naučila pracovat a co ti pomáhá?
Myslím, že nejsem ten správný člověk co by ti měl radit. Za mě určitě lepe odborník. Já nikdy nebyla depresivní ani úzkostná. Mám to teď jen cca tři měsíce, kvůli zdravotnímu stavu a neočekávané nemoci. Takže u mě je úzkost vyvolaná jen krátkodobé díky určitým příznakům, které mne stresují. CBD mi na to pomůže, ale zahnat je musím sama a pro mě vždy nejvíc fungovalo dýchání.
@Peony1 píše:
Ahoj holky, už pár měsíců mě trápí úzkosti. Vždy přijdou a zase odejdou, ale je to hrozné, děsivé..zkoušela jsem lehká antidepresiva, ale po první dávce mi bylo tak hrozně zle, takže jsem je už nikdy nevzala. Někde jsem četla, že pomůže cbd..nebo máte nějaký jiný tip na doplněk?
Nevzdával bych to s AD. Vždy je potřeba hledat ty co sednou. Někdy to chce trochu trpělivosti při hledání. Rozhodně neznamená, že když ti po některých bylo zle, tak že bude zle po jakýkoliv a tak stejně neznamená, že když jedny nezaberou, tak nezaberou jiný. S úzkostmi se špatně žije - vlastní zkušenost, tak bych se hned na začátku léčby nevzdával. Jinak trochu může pomoct a i podpořit léčbu zvýšení příjmu Omega 3 a Hořčíku. Dále hodně terapie, dostatek pohybu ideálně na čerstvém vzduchu, dobré stravování atd. prostě celková změna, která ale v úzkostech není vždy jednoduchá. Není to jen o prášcích ale i ony jsou veliká pomoc. Dále omezit, ideálně vysadit alkohol a kofein - konkrétně toto je hodně zásadní!