Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Včera ráno jsem šla na fyzio, kam občas zajdu, když mne něco boli.. Jelikož jsem na 2 roky kvůli nemoci necvicila, tak mne neustale boli zada. Od nového roku každé rano pravidelně cvicim, apson lehké cviky 10 minut, více zatím nemohu.. Ale zada - esicka, pánev mi bolela i tak.. Včera tedy jsme dělali na fyzioterapii cviky, hodně na pánev, esicka.. prý tam zlobí nějaký nerv.. Včera vecer už jsem citila, že jsem celá jakoby rozlamana, v nohách mi skubalo, jakoby za ne někdo tahal.. A dnes se vzbudím a je to mazec.. Boli mi i ruce, prsty na rukou.. Zada mam jak prejeta parním valcem a nohy boli také. V sede, v leze, ve stoje, když chodím.. Proste to mam cele bolave a rozbourene to telo..
Prosím, je to “normalni” reakce? Fyzioterapeut říkal, ze cca den dva to muže být citlivé.. ale takto hodně jsem nečekala.. To zlate nikam nechodit snad.. Je mi ještě hůř.. Napadla mi koupel v epsomske soli.. Rano jsem se snažila lehce projit.. Jsem ter zabalena v dece..
Za jak dlouho to prosím odezní? A co na to pomáhá?
Je to normální. Za pár dní. Pomáhá na to chodit na fyzioterapii pravidelně nebo cvičit.
Je to normalni ze se to zhorsi na nejakou dobu, bohuzel… zda az tak moc muzes klidne zkonzultovat s lekarem…
teplo, brufen jestli sneses (aspon na spani)
@Martii Nka Ahoj,
ano je to normální. Pokud by to přetrvávalo, na příští hodině to fyzio řekni a budto upravíte, nebo dáte na konci více protahování. ![]()
@chs.jasmin a teď jsou vhodné procházky? A kdy začít prosím zas protahovat sama doma? Nikdy se mi taková reakce po fyzio nestala, boli mi držet i telefon v ruce..
Ještě mi napadlo zkusit koupel v epsomske soli.. nechci do sebe rvát léky na bolest..
Za jak dlouho to cca odezní prosím?
Koupel bych nedoporučovala..bolavá místa se prohřejou, uvolní, ale jste ve strnule pozici, to není dobře. Takže tepla sprcha a přitom se hýbat v pánvi (jestli to je SI skloubeni). Obecně teplo, uvolňovat, protahovat (ideálně by vam protahovaci cviky meli ukazat na fyzio). Přes bolest bych ale nešla. Na noc klidně něco na uvolnění svalů, příp na bolest bych vzala.