Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
naše malá miluje písničky. Máme doma spoustu CD s písničkami pro děti, ale doprovod je většinou jen formou kláves. Takže na jedno brdo. ![]()
Nemáte někdo tip na CD, kde hrají muzikanti na akustické nástroje?
Moc díky. ![]()
Třeba skupina Hm… album Klukoviny. Nebo Radůza O Mourince a Lojzíkovi - to jsou tedy pohádky s písničkama. Možná mě ještě něco napadne.
Pokud chcete dětské písničky, pak třeba Kašpárek v rohlíku. Některé písničky se mi líbí, jiné jsou podivné. Krásná hudba i text je od dua Uhlíř a Svěrák.
Ale myslím, že není nutné omezovat se na dětský sortiment, že je možné poskytnout dítěti kvalitní hudbu i mimo Pásla ovečky a Skákal pes. ![]()
@TýnkaK
Moc děkuji za tipy.
Kvalitní hudbu naší malé dopřáváme, ale přece jenom zatím nejlíp reaguje na ty lidovky a typicky dětské muzicírování. ![]()
@babice Kolik jí je? Nikdy není příliš brzy
Náš malej do dvou let odmítal jakékoliv dětské písničky, jedině snad právě Svěrák, Uhlíř, ale nazpaměť znal opery, Monkey bussines, 4tet, Santanu, Hanu Hegerovou, Tarju Turunen, Traband,… a spousty dalších a to mě ještě kibicoval, na co má zrovna panáček náladu ![]()
@TýnkaK
Je jí 18 měsíců.
Už od miminka jsme jí pouštěli „Elce pelce kotrmelce“ a ty může dodnes. Protestuje jen, když se tam mluví, ale na písničky křepčí. ![]()
Jinak Uhlíř-Svěrák je taky povolen. Na naše oblíbené hitovky (Sting, 4tet, F. Nedvěda, Kamelot, E.John …) si taky zatancuje. ![]()
Ale když se zapěje „Pec nám spadla“, tak to je nadšení nad všechny jiné hitovky.
Ta naše cácora dělá totéž (17m.)- čím tajtrlíkovatější melodie, tím je radši
Nebo dechovku, klidně i tu úplně hnusnou parodii z TV Šlágr. Syn je muzikantskej, ale holka potřebuje vysloveně trsat. ![]()