Cedule prosím nerušit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.7.23 21:40

Cedule prosím nerušit

Mám hloupý dotaz ale přece jenom se chci zeptat ať mám v hlavě klid. Cedule na dveře s nápisem prosím nerušit znamená aby paní uklízečka (pokojská) nepřišla během našeho pobytu k nám na pokoj že ano :roll:

Jde mi o to že jsme s rodinkou na dovče na 5 dní v penzionu a nechci aby k nám chodila uklízečka.. když jsme u toho myslíte že je divné (hloupé) mít cedulku celých 5 dní na dveřích?

Prosím nesmějte se mi jsem úplně nepolíbená v cestování po hotelech a penzionech protože máme chaloupku (toto je naše první dovolená) :lol:

Moc všem děkuji za odpovědi a přeji krásné léto ;) :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16141
31.7.23 21:44
@Anonymní píše:
Mám hloupý dotaz ale přece jenom se chci zeptat ať mám v hlavě klid. Cedule na dveře s nápisem prosím nerušit znamená aby paní uklízečka (pokojská) nepřišla během našeho pobytu k nám na pokoj že ano :roll:

Jde mi o to že jsme s rodinkou na dovče na 5 dní v penzionu a nechci aby k nám chodila uklízečka.. když jsme u toho myslíte že je divné (hloupé) mít cedulku celých 5 dní na dveřích?

Prosím nesmějte se mi jsem úplně nepolíbená v cestování po hotelech a penzionech protože máme chaloupku (toto je naše první dovolená) :lol:

Moc všem děkuji za odpovědi a přeji krásné léto ;) :srdce:

Myslím, že ano, každopádně pět dní bez úklidu? Aspoň třetí den bych ji tam pustila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 21:56

Řeším teď to samé. Jsme ubytování na 4 dny a mají zde info, že po 3 dnech chodí uklízet. Přijde mi to zbytečné. Pokoj je malý a máme tu strašně věcí :lol:. Zítra půjdu na recepci a poprosím je, ať k nám uklízet nechodí.

• Citovat
  • Upravit
14558
31.7.23 22:16

Sorry ale nepustit do pokoje za cely pobyt uklid? Proč? 8o Jestli je to trojhvezda, tak vám ani postele stlat asi nebudou a vlastně ani nic uklízet, pravdepodobne pouze vynese odpadky, mozna i občas pretre nebo vysaje podlahu. Hlavně kvůli těm odpadkum bych doporucovala normálně uklid pouštět, ty kose bývají malé. Dále vyměňuje ručníky, pokud chceš (pokud necháš na zemi).

Ve čtyřhvězdičkových a více by udělala podlahu, kose, ručníky, doplnila kosmetiku, zkontrolovala koupelnu a ustala pekne postele, pripadne něco porovnala (židle a podobne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21469
31.7.23 22:51

Nám se takto na dovolené i stalo, že se cedule ze dveří ztratila. :mrgreen: dávali jsme si siestu v době, kdy pravidelně chodila pokojská a asi ji to už štvalo. Ona pak může i dostat výtku, že pokoj neuklidila… Mě osobně to přijde trapné, mít celý pobyt na klice tuto ceduli…
A vy jste celou dobu na pokoji? Vy nikam nechodíte? Tak si dejte půlhodinovou procházku, až pokojská přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3120
31.7.23 23:05

Nerozumiem zakladatelke. Preco nechce aby hotel upratoval? Zvlast ked za to zaplatila?

Dlhodobo som cedulku ‚nerusit‘ pouzil iba raz, pretoze som mal na stenach, oknach, podlahe rozlozene pracovne veci. Aj tak tam upratovacka vtrhla, nastastie pochopila ze pohnutie akymkolvek papierom znamena okamzitu smrt :-D a odisla. Hotel to odovodnoval tak ze po 3 dnoch do izby vstupia cedulka/necedulka vraj je to v zaujme ochrany ich majetku. Neviem, hadat sa mi s nimi nechcelo.

Ak sa obavas o veci tak samozrejme peniaze a doklady sa na izbe nenechavaju, beries si ich zo sebou, alebo ich nechavas v hotelovom trezore (to iste plati pre sperky a obecne cenne male a lahko spenazitelne veci). Ponozky mi este neukradli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
31.7.23 23:08

My jezdíme takhle s pejskem - seniorem, co už většinu dne prospí spokojeně ve svém pelechu kdekoliv v hotelu. Takže když ho necháváme přes den na pokoji a jedeme třeba na výlet nebo na jídlo, tak dáváme cedulku.

Takže to určitě pak muže vypadat, že ji máme na dveřích pořád - nic divného, trapného.. Proč? :nevim:

Můj pokoj, moje dovolená :lol:. Navíc je tam NERUŠIT né NEUKLÍZET, takže se předpokládá, že tam někdo odpočívá nebo pracuje a nechce být rušen. Né že nechceš pustit pokojskou do pokoje :lol:.

Každopádně já ji teda sundavám, když venčíme nebo jsme na pokoji. Paní uklízečka většinou ťuká, takže když potřebuji vezmu toaletak, čistý koš nebo čistý ručník, případně poděkuji, že nic nepotřebuji.

Úklid chodí většinou dopoledne, po snídani, tak když budeš na pokoji, tak ji taky můžeš sundat a případně poděkovat, že nic nechceš.

Nebo si i proste poprosím o toaleťák, pokud paní na chodbě vidím a opravdu se to sejde tak, že šla okolo vždy když byla cedulka na dveřích. Ještě jsem nenarazila na nepříjemnou pokojskou. Spis je ráda, že nemusí třeba do patra a má o pokoj méně.

Vůbec bych to neřešila, se tam za léto vymění takových hostů, že tohle řešit nikdo nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
1.8.23 04:37
@Anonymní píše:

A ručníky si necháte na všechny dny stejný a toaleťák si koupíte vlastní například?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12519
1.8.23 06:07
@Anonymní píše:

Co silis, alespon vymenit rucniky, vim kdyz cestuji se segrou tu spotrebu. Priznavam ze jeden davame na zem pred vanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
1.8.23 06:41

V „normálním“ průměrném hotelu tohle nikdo neřeší.
Uklízečky jsou rády, že nemusí uklízet a pokoj si „odškrtnou“ jako hotový, případně s poznámkou, že byla cedule nerušit.
Většinou má každá směna svoje patro nebo úsek. Ženské se tam nějak střídají a fakt jedna směna nepozná jestli ta předešlá pokoj uklizela, nebo ne.
Pokojské jsou zvyklé na všechno možné a týden v kuse cedule nerušit není nic divného, tím že se střídají směny, si pravděpodobně nikdo ani nevšimne že je tam týden. Pokud to někde neevidují.

V lepších hotelech si na recepci zaznamenávají jestli daného hosta někdo každý den viděl. Většinou recepce, pokud host na recepci neřekne, že jede třeba na výlet a vrátí se za dva dny, recepce už to řeší, ptá se uklízečky jestli uklidila pokoj a viděla hosty. Když nikdo hosty nějaký časový úsek neviděl, recepce hostovi volá na uvedený kontakt. Když se host neozve zase do nějaké stanovené doby, řeší se to už s policií.

To jen tak pro zajímavost, nechat si uklízet není ničí povinnost, ale je fajn tu uklízečku aspoň pozdravit, poděkovat, nebo na recepci rovnou říct, že nechcete celý týden úklid, jen třeba nechat u dveří WC papír, ručníky a sáček do koše. To je taky celkem běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.23 06:43

Taky bych ji v klidu pustila, když třeba vyrazíte na snídani nebo na procházku; přeci nebudete celou dobu zavření v pokoji. Co je důvodem tvého dotazu? Máš sociální fobii, bojíš se o cennosti, nebo proč se přesně obáváš? To vymyslíme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
1.8.23 13:47
@Anonymní píše:

My byli letos na dovolené a celkem jsme si ostrov projížděli, vždycky jsme se někde zdrželi 4-5 dní (celkem 4 destinace) v jedné destinaci jsme měli 4* hotel s all inclusive a vzhledem k tomu že jsme jeli s malou dcerou a ta chodila po obědě spát (zrovna v době kdy chodil úklid) jsme měli kartičku nerušit celých 5 dní.. myslím, že snad za 5 dní nemůžete udělat nějaký velký bordel aby se v tom snad nedalo být? takže bych ji tam klidně nechala celou dobu pobytu a neřešila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí