Rhodos požár

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18532
25.7.23 21:30

Rhodos požár

Ahoj, nenašla jsem, ze by někdo nazkladal… jak vnimate postoj cestovek co posílají klienty na Rhodos v aktuální situaci kdy jsou tam rozsáhlé požáry? Letěli byste s tím, ze cestovka rekne, ze je vše pro vás Ok a můžete letět a nevrátí peníze? Me to prijde jako prasárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21123
25.7.23 21:33

Zisk soukrome firmy je jeji predni zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
25.7.23 21:37
@PaníBovaryová píše:
Zisk soukrome firmy je jeji predni zajem.

To chápu u malych cestovek, ale zrovna ty velké přistupují dost různe. Myslím, ze Fischer nabízí bezplatnou změnu a Cedok posila. O Blue Style si nedelam iluze. My teda přes cestovku snad nikdy nebyli, ale kde až je ta hranice etiky a výdělku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.7.23 21:37

@hospodki je to prasárna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21123
25.7.23 21:39
@hospodki píše:
To chápu u malych cestovek, ale zrovna ty velké přistupují dost různe. Myslím, ze Fischer nabízí bezplatnou změnu a Cedok posila. O Blue Style si nedelam iluze. My teda přes cestovku snad nikdy nebyli, ale kde až je ta hranice etiky a výdělku

Nikde neni. Etika je jenom marketingova maska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
25.7.23 21:42

@hospodki nevím,co třeba Fischer oficiálně zveřejnil, ale realita je taková, že nabízejí bezplatnou změnu pouze těm, co mají letět do té zasažené oblasti. Aspoň včera to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68863
25.7.23 21:46

Rhodos neznám a s cestovkama nelítám, ale pokud jsem pochytila, tak teď posílají už jen na sever ostrova, který je snad bezpečný. Zatím. Řecko samo nevydalo doporučení tam nelétat, ministerstvo nevydalo doporučení tam nelétat, takže zcela oficiálně je ta oblast bezpečná a případné zrušení by musel někdo zaplatit, klient nebo cestovka.
Nemluvím o prasárnách typu poslat lidi do hotelu, který se evakuuje už během jejich příletu. Ale jsem fakt ráda, že neprovozuju cestovku, ani tam nemám koupený zájezd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24567
@renap píše:
@hospodki nevím,co třeba Fischer oficiálně zveřejnil, ale realita je taková, že nabízejí bezplatnou změnu pouze těm, co mají letět do té zasažené oblasti. Aspoň včera to tak bylo.

Což je logické. Myslíte, že těm cestovkám ty investované peníze ty hotely, kde nehoří, vrátí? Rhodos je poměrně velký ostrov a hoří jen v jedné části. Jasně, ti lidé, které to potkalo, jsou chudáci, především ti místní, co přišli o střechu nad hlavou. Ale jinak je to zase přefouknutá mediální bublina. Nevěřím, že cizí cestovky tam teď vůbec nelítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
@hospodki píše:
Ahoj, nenašla jsem, ze by někdo nazkladal… jak vnimate postoj cestovek co posílají klienty na Rhodos v aktuální situaci kdy jsou tam rozsáhlé požáry? Letěli byste s tím, ze cestovka rekne, ze je vše pro vás Ok a můžete letět a nevrátí peníze? Me to prijde jako prasárna.

Neletela bych. Penize neuvidim tak jako tak, a kdyz bych odletela, tak dovolena taky nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
25.7.23 21:48
@lucad77 píše:
Což je logické. Myslíte, že těm cestovkám ty investované peníze ty hotely, kde nehoří, vrátí? Rhodos je poměrně velký ostrov a hoří jen v jedné části. Jasně, ti lidé, které to potkalo, jsou chudáci, především ti místní, co přišli o střechu nad hlavou. Ale jinak je to zase přefouknutá mediální bublina. Nevěřím, že cizí cestovky tam teď vůbec nelítají.

Velký ostrov? Nejakych 80km na 40km nebo tak nejak. Mne to teda moc velke neprijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
25.7.23 21:49
@renap píše:
@hospodki nevím,co třeba Fischer oficiálně zveřejnil, ale realita je taková, že nabízejí bezplatnou změnu pouze těm, co mají letět do té zasažené oblasti. Aspoň včera to tak bylo.

Dneska bylo ve zprávách přímo od mluvčí co tvrdila, ze lidi pokud nechtějí tak odletět nemusí a mohou změnit bezplatné. Realitu neznám a určitě bude jina nez co říkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
25.7.23 21:50
@lucad77 píše:

souhlasím, já bych v klidu letěla a cestovky naprosto chápu. MZV žádný zákaz nevydalo. Cizí cestovky lítají, akorát prý německá TUI zrušila lety na dva dny, jinak ostatní lítají dál.
Já jen uváděla na pravou míru to, že některé cestovky jo a některé ne. Myslim, že všechny jsou na tom stejně, oficiálně nějaké prohlášení mají, ale řeší se to stejně individuálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
25.7.23 21:51
@lucad77 píše:

No když se podíváš na mapu, tak od středu k plazi co padlo říkali, ze je cca 10-12 km a pozariste bylo dva dny zpět asi 11-12× větší než hrensko a to bylo citi až tady u nás na severu Prahy u letnan už když to zacinalo první den. Takže s tím ‘velky’ bych byla sakra opatrna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24567
25.7.23 21:52
@Tarena píše:
Velký ostrov? Nejakych 80km na 40km nebo tak nejak. Mne to teda moc velke neprijde.
To je otázka pohledu no.
@Tarena píše:

Je 4. největší ze všech řeckých ostrovů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60979
25.7.23 21:52
@Tarena píše:
Neletela bych. Penize neuvidim tak jako tak, a kdyz bych odletela, tak dovolena taky nebude.

Na severu bys fungovala úplně jako na každý jiny dovolený, tam se nic neděje, kdyby párkrát za den nevypadla elektrika, ani o nakym požáru nevíš. Požáry jsou v Řecku každej rok, to spíš vznikne nový ohnisko, než že by přišel ten požár, na kterej denně koukáš v tv. A to může naprosto kdekoliv, kdyz jedeš v létě do takových zemí na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí