Rhodos požár

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76909
27.7.23 11:51
@AvajBr píše:
jo, tohle mi prijde fakt absurdni. Vysmech tem mistnim, co museli opustit domy a prisli treba o vsechno.

to není tak jednoduché, když z ostrova odjedou všichni turisté a ukončí se letošní sezóna, z čeho budou místní žít? vždyť je tam turismus živí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
27.7.23 11:58
@stinga píše:
to není tak jednoduché, když z ostrova odjedou všichni turisté a ukončí se letošní sezóna, z čeho budou místní žít? vždyť je tam turismus živí

A ty nezasažené hotely nechtějí vracet peníze, co už dostaly. A ty zasažené teď mají jiné starosti. Všichni nadávají na CK, ale ono to není tak jednoduché, pokud nejsou vydána oficiální zákonná nařízení. A že se s nimi Řekové cukají lze také pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76909
27.7.23 12:01
@lucad77 píše:
A ty nezasažené hotely nechtějí vracet peníze, co už dostaly. A ty zasažené teď mají jiné starosti. Všichni nadávají na CK, ale ono to není tak jednoduché, pokud nejsou vydána zákonná nařízení.

přesně, vlastně se v tom všichni plácají sami za sebe a bez pomoci a samozřejmě každý ze zúčastnělých se snaží zachránit si aspoň část svých financí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
27.7.23 12:19

@AvajBr psala jsem, že nejsou hlavně letenky, ledadla nejsou nafukovací. V hotelech místo je..cestovky předem nakoupí rezervace pokojů, ale neví kolik a do kterých hotelu se to prodá. Proto tam vždycky rezerva je.
Hele já fakt věřím spíš lidem, co tam teď jsou, než senzacechtivym novinářům.
Na těch skupinách na fb píše plno lidí je tam spousta videí fotek.jsou tam i Češi, co tam trvale žijí, ti tam pravidelně podávají info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
27.7.23 13:58
@lucad77 píše:
A ty nezasažené hotely nechtějí vracet peníze, co už dostaly. A ty zasažené teď mají jiné starosti. Všichni nadávají na CK, ale ono to není tak jednoduché, pokud nejsou vydána oficiální zákonná nařízení. A že se s nimi Řekové cukají lze také pochopit.

Zrovna jsem o tom včera přemýšlela.. My cestovce zaplatíme, cestovka pak musí ty peníze zaplatit letecky společnosti, zaplatit přepravu v Řecku z letiště ns hotel, zaplatit Řekům to ubytování.. Tak jsem si rikala, kdy jim to asi tak platej.. Ze lidi by nejradši všichni dostali všechny peníze zpět, ale jaksi ta cestovka je pořád točí, ne? :nevim: a jsko větší prasarna mi přijde teď napsat do těch hotelu, co vyhoreli, pošlete nám prachy za zájezdy, co jsme zaplatili a neuskutecnily se a neuskuteční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76909
27.7.23 14:01
@a12 píše:
Zrovna jsem o tom včera přemýšlela.. My cestovce zaplatíme, cestovka pak musí ty peníze zaplatit letecky společnosti, zaplatit přepravu v Řecku z letiště ns hotel, zaplatit Řekům to ubytování.. Tak jsem si rikala, kdy jim to asi tak platej.. Ze lidi by nejradši všichni dostali všechny peníze zpět, ale jaksi ta cestovka je pořád točí, ne? :nevim: a jsko větší prasarna mi přijde teď napsat do těch hotelu, co vyhoreli, pošlete nám prachy za zájezdy, co jsme zaplatili a neuskutecnily se a neuskuteční.

a zas to není tak jednoduché - představ si, že jsi zaplatila 120 000 za dovču do hotelu, co vyhořel - a aby to nebyla prasárna, tak nebudeš chtít ty peníze zpět?
protože ti jich je líto, tak jim svých 120 000 necháš, aby mohli hotel zrekonstruovat? to asi ne, že?
ty jsi tam požár nezaložila, proč bys je měla dotovat svými velkými penězi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
27.7.23 14:06
@stinga píše:
a zas to není tak jednoduché - představ si, že jsi zaplatila 120 000 za dovču do hotelu, co vyhořel - a aby to nebyla prasárna, tak nebudeš chtít ty peníze zpět?
protože ti jich je líto, tak jim svých 120 000 necháš, aby mohli hotel zrekonstruovat? to asi ne, že?
ty jsi tam požár nezaložila, proč bys je měla dotovat svými velkými penězi

Nic takovýho ani nepíšu. A proto posilaj na sever do nezasazeny oblasti lidi abx o ty peníze nikdo nepřišel :nevim:
Samozřejmě, že cestovka bude chtít peníze zpět, ale těžko teď hned.. Nejdřív to musí v Řecku řešit s pojišťovnou, budou řešit jak jim pomůže stát atd. Těžko teď vlezou na internetový bankovnictví a všem pošlou peníze :lol: jak tu někdo psal, fakt teď maj úplně jiný starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116238
27.7.23 14:08
@a12 píše:
Nic takovýho ani nepíšu. A proto posilaj na sever do nezasazeny oblasti lidi abx o ty peníze nikdo nepřišel :nevim:
Samozřejmě, že cestovka bude chtít peníze zpět, ale těžko teď hned.. Nejdřív to musí v Řecku řešit s pojišťovnou, budou řešit jak jim pomůže stát atd. Těžko teď vlezou na internetový bankovnictví a všem pošlou peníze :lol: jak tu někdo psal, fakt teď maj úplně jiný starosti.

Vždyť cestovky jsou pojištěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
27.7.23 14:08
@stinga píše:
ty jsi tam požár nezaložila, proč bys je měla dotovat svými velkými penězi

Snad jsou ty zničené hotely a domy pojištěné, prece v Recku nejsou pozary nic vyjimecneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
27.7.23 14:10
@a12 píše:

Nam kdyz krachlo Firo jsme cekali na 40tis za zajezd dva roky.Nez pojistovna vse prechroustala.To neni hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
27.7.23 14:16

Ja si myslim, ze 7-14 dni tam nemeli navazet nove turisty, aby mohli se ti postizeni z jihu se rozprostrit na sever…
Dale nutit tam odletet rodiny s detmi mi prijde moc, nevim jak bych u plenkoveho detete vse zajistila, kdybych musela nechat kufry na plazi…
Az by se to uklidnilo a pozar se dal pod kontrolu, tak pak bych otevrela lety na nezasezeny sever…
Za me toto by byl ten nejlepsi a nejbezpecnejsi postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
27.7.23 14:18
@Marcicek84 píše:
Ja si myslim, ze 7-14 dni tam nemeli navazet nove turisty, aby mohli se ti postizeni z jihu se rozprostrit na sever…
Dale nutit tam odletet rodiny s detmi mi prijde moc, nevim jak bych u plenkoveho detete vse zajistila, kdybych musela nechat kufry na plazi…
Az by se to uklidnilo a pozar se dal pod kontrolu, tak pak bych otevrela lety na nezasezeny sever…
Za me toto by byl ten nejlepsi a nejbezpecnejsi postup

Tak nutit.. Nikdo je nenutí, ale oni nechtěj přijít o peníze, tak i s detma letí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
27.7.23 14:21

@Marcicek84 ti postižení z jihu už buď odleteli-predcasne nebo jim to už končilo.
Nebo se do těch hotelů vrátili.
Opravdu neobyvatelnych moc není. Ta největší letoviska, kde je nejvíc hotelů fungují beze změny.
Aspoň podle lidí, co tam jsou.
A říkají sami domorodci, aby turisti přijeli, že je to jejich živobytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
27.7.23 14:29

@renap no ale tak otoci se vitr a bude to prohorivat na sever treba a nekde to citit bude, co ti lidi, co citili v hotelu smrad a padajici popilek? Dokud neni pozar pod kontrolou je to vzdy risk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
27.7.23 14:43
@Marcicek84 píše:
Za me toto by byl ten nejlepsi a nejbezpecnejsi postup

No ale některé cestovky by tenhle postup polozil, zlikvidoval, chapes to? Pojistovna by jim nic neuhradila.
Kdybych mela plenkové batole, jednak tam nejezdim v dobe nejvetsich veder, druhak v tomhle pripade bych penize oplakala, odepsala a nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí