Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucad77 píše:
No vypadá to, že matička Země už má lidí právě tak dost.
Tak to rozhodne. Když prihodime covid.. papirove na nej zemřelo 7 milionu, ale spis asi víc. Akorát Indie to zvládne nahradit za necelé 3 měsíce
Tady souhlasím s V. Klausem…Snadno proto zapomínáme na fakt, že na řecký ostrov nikdo nikoho cestovat nenutil. Bylo to svobodné rozhodnutí každého turisty. Mělo být na zvážení rodičů onoho malého dítěte z fotografie, zda dovolenou v takové destinaci absolvovat.
Neboť svobodná rozhodnutí mají i svá rizika. Cestovat na ostrovy ve Středomoří v době, kdy celá léta jsou tamní ostrovy vyprahlé a o místních požárech média čas od času referují, je přece nebezpečný podnik. Mělo by být proto odpovědností každého, aby všechna možná rizika zvážil.
Prožití dovolené v kterékoliv části světa je jistě možné, rozhodně však ne nárokové. Neměl by tak existovat ani nárok na pomoc státu, když se mi tam, kam jsem se rozhodnul cestovat svobodně, něco přihodí.
To, čeho jsme v reakcích na požár na Rhodosu svědky, není ničím jiným, než příkladem chování zhýčkané nárokové společnosti se samozřejmostí přenášející vlastní problémy zklamaných či nenaplněných nároků - na stát. On je povinen je vyřešit, on je povinen postarat se. A stát to, za peníze daňových poplatníků, kteří nikam nejeli, nebo jsou natolik zodpovědní, že rizika takové dovolené prostě nepodstoupí, rád udělá…
Celé zde: https://www.klaus.cz/clanky/5214
@samá práce tady v diskusi někdo psal o státu? Že má nějakou povinnost někoho zachraňovat?
@samá práce píše:
Tady souhlasím s V. Klausem…Snadno proto zapomínáme na fakt, že na řecký ostrov nikdo nikoho cestovat nenutil. Bylo to svobodné rozhodnutí každého turisty. Mělo být na zvážení rodičů onoho malého dítěte z fotografie, zda dovolenou v takové destinaci absolvovat.Neboť svobodná rozhodnutí mají i svá rizika. Cestovat na ostrovy ve Středomoří v době, kdy celá léta jsou tamní ostrovy vyprahlé a o místních požárech média čas od času referují, je přece nebezpečný podnik. Mělo by být proto odpovědností každého, aby všechna možná rizika zvážil.
Prožití dovolené v kterékoliv části světa je jistě možné, rozhodně však ne nárokové. Neměl by tak existovat ani nárok na pomoc státu, když se mi tam, kam jsem se rozhodnul cestovat svobodně, něco přihodí.
Celé zde: https://www.klaus.cz/clanky/5214
To, čeho jsme v reakcích na požár na Rhodosu svědky, není ničím jiným, než příkladem chování zhýčkané nárokové společnosti se samozřejmostí přenášející vlastní problémy zklamaných či nenaplněných nároků - na stát. On je povinen je vyřešit, on je povinen postarat se. A stát to, za peníze daňových poplatníků, kteří nikam nejeli, nebo jsou natolik zodpovědní, že rizika takové dovolené prostě nepodstoupí, rád udělá…
Je pravda, že dneska se ve zprávách paní rozcilovala, že se teda rozhodla neodletet, že teda nakonec cedok nebo kdo, její žádost přijal, ale musí zaplatit 10 000 storno poplatek. No jako určitě měla možnost pojištění storna, to nevyuzila, tak se asi není co divit ![]()
@renap píše:
@samá práce tady v diskusi někdo psal o státu? Že má nějakou povinnost někoho zachraňovat?
Tady ne… Ale komentáře na fcb nebo u zpráv jsou toho plne… "Nojo kdyby to byli UA tak tam letí vládní speciál ale na naše lidi se kašle,,
Prostě typické kecy no..
@hospodki píše:
Ahoj, nenašla jsem, ze by někdo nazkladal… jak vnimate postoj cestovek co posílají klienty na Rhodos v aktuální situaci kdy jsou tam rozsáhlé požáry? Letěli byste s tím, ze cestovka rekne, ze je vše pro vás Ok a můžete letět a nevrátí peníze? Me to prijde jako prasárna.
Mě by spíš zajímalo, kolik těch lidí opravdu četlo VOP a rozumělo jim, než podepsali smlouvu. Od toho se to celé odráží.
Je to ale šílené, těch lidí je mi líto ![]()
@Jemako píše:
Tady ne… Ale komentáře na fcb nebo u zpráv jsou toho plne… "Nojo kdyby to byli UA tak tam letí vládní speciál ale na naše lidi se kašle,,
Prostě typické kecy no..
jo, tihle dementi, co nacpou Fialu a Ukrajincevšude jsou v diskusi o čemkoliv
To se snad nedá brát vážně, ne?
@Rachel_cz píše:
Mě by spíš zajímalo, kolik těch lidí opravdu četlo VOP a rozumělo jim, než podepsali smlouvu. Od toho se to celé odráží.
Je to ale šílené, těch lidí je mi líto
Já si třeba nedokážu představit takovou dovolenou. Bych byla v permanentním napětí jestli se ještě dostanu na pokoj alespoň pro doklady. To si ani neodpocines a od toho přece dovolena je. Když jsme premysleli na tímto ostrovem, tak samosebou si pujcit auto a projet ho. Takhle by to byl strach v resortu. Čert vem nějaký kufr když jde o zivot, ale nemít ani klíče od bytu když bych se vrátila, tak to by me slusne stvalo
@renap píše:
jo, tihle dementi, co nacpou Fialu a Ukrajincevšude jsou v diskusi o čemkolivTo se snad nedá brát vážně, ne?
Já je neberu vážně.. Akorat mě děsí co za lidi má volební právo ![]()
@hospodki píše:
Já si třeba nedokážu představit takovou dovolenou. Bych byla v permanentním napětí jestli se ještě dostanu na pokoj alespoň pro doklady. To si ani neodpocines a od toho přece dovolena je. Když jsme premysleli na tímto ostrovem, tak samosebou si pujcit auto a projet ho. Takhle by to byl strach v resortu. Čert vem nějaký kufr když jde o zivot, ale nemít ani klíče od bytu když bych se vrátila, tak to by me slusne stvalo
To jo, musí to být strašné. Ale věřit, že všichni dostanou (aspoň nějakou) kompenzaci, to by bylo bláhové.
@Rachel_cz píše:
To jo, musí to být strašné. Ale věřit, že všichni dostanou (aspoň nějakou) kompenzaci, to by bylo bláhové.
To nejsem dnešní. Dostanou info, ze věděli do čeho jdou. Já i chápu cestovku, kdy neposlat třeba 3000 lidi by bylo pro ne likvidační
@a12 píše:
Je pravda, že dneska se ve zprávách paní rozcilovala, že se teda rozhodla neodletet, že teda nakonec cedok nebo kdo, její žádost přijal, ale musí zaplatit 10 000 storno poplatek. No jako určitě měla možnost pojištění storna, to nevyuzila, tak se asi není co divit
Víš, na cose vztahuje pojištění storna? Prozradím ti, že na toto ne ![]()
@hospodki píše:
Zažila jsem to v roce 2017 v Chorvatsku. Požár byl už ve vesnici za kopcem, kde bylo ubytování. Viděli jsme kouř. Měli jsme jet ten den na výlet, takže jsem sbalila doklady svoje a syna a kartu a čekala co bude.
Naštěstí se požár povedlo zvládnout a bylo to na pevnině.
Co by dělala cestovka, to nevím.
Delegátka nereagovala, s ostatními hosty jsme sledovali internet.
Požár před 20 lety byl horší to hořel Hvar. Vatrogasči se tam dopravovali trajektem z Drveniku. Samozřejmě Kanadairy,…
Když vytáhli i retrovozy, věděli jsme, že jde do tuhého.
To, že tam cestovky doteď vozí lidi do toho chaosu, je šílené. Požáry jsou na více místech, šíří se, z některých nezasažených hotelů jsou evakuační centra. Jde o zisk, ale přijde mi to na hlavu.