Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, ráda bych oživila tuhle diskuzi.
Dneska jsem se dozvěděla že nám 1.IVF nevyšlo a dumám nad tím co dál. Nevím jestli si probojovat imunologii, genetiku, nabo ještě nechat jeden pokus na DR.
HANI přemýšlela jsem jestli se přidat a jsem tu. my jsme se o tom s manžou bavili co dál. Jestli vyzkoušet KET nebo 2 IVF, ale rozhodli jsme se tak, že si první uděláme vyšetření imunologie a pak se do toho dáme. Pojištovna hradí 3 tak jsme si řekli, že uděláme veškerá vyšetření.
Taky jsem si objednala přes internet Femigard kapky kamarádka mi je doporučila a recenze jsou taky dobré. Zatím nedošli. Myslím, že tím nemužu nic pokazit. Tak se mrkni.
Ted mužu říct, že jsem v klidu a už se na to tak neupínám a neřeším co dál. Třeba nás něco osvítí a zadaří se i přirozenou cestou.
Tak snad se někdo ozve a poradí nám jaké třeba ještě vyšetření. ![]()
ahojte holky,všechny vás moc zdravím. Pročítám si vaši konverzaci a zaujalo mně Nel,jak jsi psala něco o nějakých kapkách femigard,na co ti byly doporučeny? Dívala jsem se na net,četla jsem si o tom a jeden z účinků je i problémy s otěhotněním,ale v jakém smyslu? Myslíš si,že i třeba u mně,když nemám bejcovody by to bylo k něčemu dobré?
Já jsem se doteď těšila,že si nadělím dáreček k Vánocům a bohužel ani KET nám nevyšel, test mám negativní. Nejhorší je,že skoro vše nasvědčovalo tomu,že by to mohlo vyjít,nešpiním stále,nedostala jsem menses,bolely mně prsa a prostě nic! Byla jsem a stále jsem z toho v šoku? Dokonce jsem se dočetla,že utrogestan potlačuje MS a po vysazení se MS dostaví? Už nevím čemu mám věřit,je to šílené!!! Poradíte mi prosím? Díky Lenka
Ahojky Leniku!!! ![]()
To je mi moc líto, že to nevyšlo a vždy je mi smutno z toho. A co vše už máte za sebou??? A kde je u vás problém??? My s manžou vše v pořádku akorát u manži menší pohyblivost spermijek. podstoupili jsme první IVF a bohužel. Taky jsem tomu nemohla věřit a říkala jsem si v čem byla chyba.
Tak snad už se nám příště všem zadaří!!!!
Ty Femigard kapky mi doporučila kamarádka ona je užívala po laparce a pak jak dostala prášky na ovulku tak je při tom užívala. Mně říkala, že bych je mohla vyzkoušet, že je právě doporučují před IVF. Ted je užívám asi týden a zatím nevím je to krátká doba. Právě je doporučují třeba při bolestivé MS, bolesti prsou atd.. Zkus si přečíst i nějaké diskusní fora o nich. Já jsem si o tom přečetla a zdá se mi, že i recenze na ně byla dobrá. Tak vyzkoušej tím nic nepokazíš. Mají se užívat 3 měsíce a DDD 3 krát denně 1 lžička. Dají se objednat přes internet.
S tím, že si nedostala MS nevím mě se rozjížděla MS už při braní utrouše a hned když jsem ho vy:,–(ila MS se rozjela. A na HCG si byla u dr.???? Nebo jen testík negativní??? A v CAR si byla nebo volala???
Přeji ti hodně uspěchu v dalších pokusech a hodně štěstí. A vím jak se ted cítíš tak se pěkně přitul k manželovi to pomuže.
Ahojky a do nového roku hodně zdraví a sil!!! ![]()
Leníku, děkuji za odpověď jak to vlastně je s tím rozmražením. Já sice půjdu na ET až někdy 02-03/09, ale jsem docela klidnější po tom co jsi napsala. Mám už teď docela strach jestli se nám to dobře rozmrazí ![]()
Jak se cítíš? Zkoušela sis další testíky?
Ahojte holky.
Nel děkuji za odpovědi! Asi si ty kapky taky objednám.Já jsem už dnes začala krvácet,mám šílené bolesti břicha a stále takovou tmavou krev,ten utrogestan asi dělá pěknou paseku! měla jsem dostat menses podle svého cyklu už minulé pondělí,tak to stále nemůžu pochopit,že to nevyšlo!!! Dělala jsem si testy celý víkend,dnes ještě poslední no a mensesem se všechny nejasnosti vyjasnily!Po prvním transferu jsem už 8.začla špinit a přesně podle mého cyklu i v neděli krvácet,tak se to dalo pochopit,ale teď jsem ani nešpinila, bolely mně hodně prsa a prostě to nevyšlo,nevím,kde může být problém.
Dnes jsme se taky s manžou domluvily,že zkusíme CAR v Olomouci - FERTIMED,protože v Ostravě,kde chodím do Gyncentra,jim už moc nevěřím. Chodím tam skoro 2 roky,neúspěšné IUI,IVF, jen jim cpu peníze a v ničem mu nepomohli a to mně už nebaví! Vím,že je to všude o penězích,ale třeba pro klid duše… uvidíme! všem vám moc držím palce,ať se i na nás šzěstí usměje a podaří se nám konečně ty naše miminka!!! PAPA LENKA
Leni určo je vyzkoušej za to nic nedáš. Já jak je ted beru tak musím říct, že jak mě vždy boleli před MS prsa tak ted v pohodě tak snad k něčemu budou. My chodíme do CARU FN Olomouc k doc. Oborná je hodná, ale jinak musím říct, že ani nic moc tedy přístup sester. Tak jsme si říkali, že když tak vyzkoušíme Fertimed a nebo Reprofit, ale to uvidíme. A někdy změna CARU i pomuže. Tak at se daří a jinak jsem v diskusi KETY a ty další ETY tak se když tak přidej je to na obsahu fora Stejná situace a tam to už najdeš ![]()
Leniku - tak to mě mrzí, že ti nevyšlo ani KET - ale v OVě opravdu ztrácíš čas, to je můj názor, byla jsem tam na dvou konzultacích a to mi stačilo
- přešla jsem raději do reprofitu v Brně, s pobočkou dr. Machače v Olomouci. Přístup o 150% lepší, nedá se to srovnat! Byť mám 1. IVF neúspěšné, svému dr. věřím a to je to nejdůležitější. Jo a jsem z OV a dojíždění mi nevadí, zas tak často tam člověk nejezdí ![]()
ta diskuse, o které píše Nel je na:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
To je mi líto Leni. Určitě to zkus jinde, pokud nevěříš dr, tak to tam asi nemá cenu.
Já chodím k dr. do FM (mudr.Čapligyn) a do car v ov chodím jen s odebranými vajíčky (vlastně manža) a na ET, tak nemůžu posoudit.........
ahojky všem,
Berusko,chtela jsem se zeptat,kdo ti v Gyncentru dělal OPU a ET? Nemuzu si pomoct,nevím jak je to jinde v jiných CAR,ale příjde mi to divné,když přímo po transferu zůstanu na lehátku asi jen 1min,hned mně přeloží na postel a ani ne celou hodinu ležení,podle toho kolik je za mnou dalších pacientek už jdu domů.Příjde mi to strašně málo a nemám pocit,že to stačí! Ptala jsem se na to sestry,ta mně hned uklidňovala,že to samozřejmě stačí,že důležitější jsou ty 3-4dny,kdy musím ležet,ale já si myslím opak! je to tak i v jiných CAR holky? mluvila jsem s paní,ta byla ve Fertimedu, chvíli byla na lehátku a pak ještě asi 4hod.musela ležet a dá se tam dokonce i přespat,pokud je pár z větší dálky.
NEL,tobě jsem ještě zapomněla odpovědět, mimo toho,že nemám oba vejcovody( po prodělaném skrytém zánětu jednoho a mimodělož.těhu druhého vejcovodu) jsme oba s manžou v pořádku,spermiogram v normě a já mám pry už taky vše ok?Takže teoreticky by nemněl být žádný další problém?!?!
Zatím papa a všechny vás moc zdravím
Jo a ještě NEL,do CAR půjdu až ted v pátek,ukončit nemocenskou,měli ted celé 2týdny přes svátky zavřeno,tak jsem se nemněla ani na koho obrátit.Nevím,jestli mi ještě budou brát krev,ale myslím si,že to už bude zbytečné! Tak papa
Ahoj Leni.
Odběr jsem podstoupila u mojeho dr. ve fm, Pak s nimi manža jede do ov a zavolám tam za 3 dny co a jak. No a ET je taková rychlovka, že ani nevím jak se dr. jmenoval.Ale taky jsem tam ležela hoďku. Jestli je to málo to nevím. Co vy ostatní holky, jak dlouho jste po ET ležely?
Ahojte holky!!!
Tak já po ET ležela na lužku 2 hodiny a pak šla domu.
ale jestli to stačí těžko říct každý CAR to ma asi jinak ![]()
A VSEM JINAK PREJI DO NOVEHO ROKU HODNE LASKY, STESTI A ZDRAVI A BRZY TEN VYTOUZENY UZLICEK!!!!!! To vám ze srdce přeje NEL08 ![]()
Ahojte, rada bych se k vam pridala. V Rijnu jsem byla na svem prvnim IVF, neuspesne a ted v Prosinci na KET- transfer embryjek. Ani tuk, vubec nic…Jsem z toho moc znicena..Pri prvni stimulaci na IVF jsem mela SYNAREL spray a pak si pichala ty injekce do bricha. Nevite jak obycejne probiha druhe IVF? Bude to to same? Muj problem je, ze ma silnou endometriozu a ziju v zahranici, takze tem zkratkam co tady pisete moc nerozumim..(iui, car, et, revize?)
Sade píše:
Ahojte, rada bych se k vam pridala. V Rijnu jsem byla na svem prvnim IVF, neuspesne a ted v Prosinci na KET- transfer embryjek. Ani tuk, vubec nic…Jsem z toho moc znicena..Pri prvni stimulaci na IVF jsem mela SYNAREL spray a pak si pichala ty injekce do bricha. Nevite jak obycejne probiha druhe IVF? Bude to to same? Muj problem je, ze ma silnou endometriozu a ziju v zahranici, takze tem zkratkam co tady pisete moc nerozumim..(iui, car, et, revize?)
ahoj Sade
že Ti sem lezu ![]()
Sem už nikdo nenapsal rok ![]()
IUI intrauterinní inseminace - vstříknutí spermatu do dělohy kanylkou
CAR centrum asistované reprodukce
ET embryotransfer - zavedení napěstovaného embrya do dělohy
Revize - kontrola a většinou i vyčištění dělohy