Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
Dceru 3,5 čeká eeg kvůli vyvracení nebo potvrzení adhd. Vím ze vyšetření trvá min 20 minut a měla by být dcera v klidu.
Jdeme na logo kliniku na karlaku. Jelikož zabavit dceru na 20 min je u nas opravdu nemožné. Chci se zeptat zda u tohoto vyšetření muže koukat na mobil a pohádky?
To by totiž jediné mohlo fungovat 🤦♀️
Díky za případnou odpověď
Ano, není to prý ideální, ale naše dvouletá dcera koukala… Jinak by nevydržela. Výsledky ok.
@Lojzísek no to je mi jasný ze by bylo nejlepší kdyby byla naprosto v klidu ale to si teda úplně neumím v jejím případě představit 🤦♀️ moc díky ![]()
Všude mají jiné požadavky, takže si ideálně zavolejte a zeptejte se.Syn v roce a půl měl v neocnici ideálně jen ležet. Ležel, ale až ve chvíli, kdy usnul.Pak jsme chodili k doktorce, která měla na lehátku hračky a mohl sedět v klidu a hrát si. Nyní chodíme na EEG jinam a tam hračky nejsou, ale syn leží a čte se mu pohádka. Tam taky bylo možné syna uspat v kočáru a až pak se připojil. Přístup je všude trochu jiný. Pokud třeba potřebují natočit i spánek, tak u nás objednávaljí malé děti okolo poledne, aby byla větší šance, že dítě usne. A ani se neřeší moc čas, někdy to trvá, ale jsme spokojení. První zkušenost synovo s EEG byla hrozná.
Syn musel ležet a doktorka mu četla pohádku. Musel mít zavřený oči skoro celou dobu. Takže u nás by koukat na pohádky nešlo. Ale nebyl problém jednotlivé sekvence opakovat, když se u nich pohnul, otevřel oči, něco řekl atp. Akorát to pak trvalo dyl, no. Sama jsem byla překvapená, jak to zvládl, protože to už pak nebavilo ani mě…
Moje kamarádka, dětská neuroložka, říkala, že jí tam pořád psychologové posílají děti na EEG a že vůbec neví proč a na co to chtějí, co by tam měla hledat. Žádný korelát ADHD na EEG není.
@Pudloslava bohužel chtějí to aby měli všechny potřebná kolečka tak holt to musíme podstoupit. Uvidíme co se případně dozvíme
Tak jen info bylo jsme na tom vyšetření v logo klinice na karlaku a dcera to zvládla na jedničku. Mohla mít telefon a sestricka byla moc ochotna
vřele doporučuji