Manžel doma přetápí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.11.22 06:05

Manžel doma přetápí

Zdravím, jsem už naprosto zoufalá ze svého muže. Vyrostl v době, kde se topilo v každé místnosti, na WC se chodilo ven. Nicméně, jejich zvykem bylo v každé místnosti přetápět a to nejlépe na noc a pak kamna nechat vyhasnout, tudíž se člověk ráno z nějakých cca 26 probudil do 17 stupňů :pocitac: V bytě to praktikuje stejně, topíme tedy plynem, ale v poslední době, ještě přitápíme krbovkami. Nejde to jimi úplně regulovat a tak je tu prostě občas fakt neskutečný vedro. On si tu lítá v trenkach a podle jeho slov je to pro něj prostě ideál. On v tom prostě vyrostl a tak je to dobře :pocitac: jenže k jádru všeho…Synek začal chodit do MŠ v září, od té doby je pořád nemocný…rýmy, kašle atd. Já pro změnu v noci strašné sucho v nose a v puse. On tohle prostě nevidí a vidí jen tu svou pravdu. Teplo je přeci důležité. Já už ale prostě nemůžu, hádám se s ním den co den, ale on si jede jen tu svou pravdu. Vím, že tohle akorát nám všem škodí. Ale co s tím? Jsou někde třeba nějaké odborné články, které bych mu mohla předložit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
188
27.11.22 06:38

Nejste kompatibilni, ja pod 25 stupnu umrzam, doma mame teplicko a jsme zdravi nako ripy, v chladnem vzduchu nemuzu vubec spat. Obavam se, ze ani tisic studii by mi nepomohlo, abych dobrovolne trpela…mozna to ma manzel stejne, asi musite spat kazdy jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
27.11.22 06:45
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem už naprosto zoufalá ze svého muže. Vyrostl v době, kde se topilo v každé místnosti, na WC se chodilo ven. Nicméně, jejich zvykem bylo v každé místnosti přetápět a to nejlépe na noc a pak kamna nechat vyhasnout, tudíž se člověk ráno z nějakých cca 26 probudil do 17 stupňů :pocitac: V bytě to praktikuje stejně, topíme tedy plynem, ale v poslední době, ještě přitápíme krbovkami. Nejde to jimi úplně regulovat a tak je tu prostě občas fakt neskutečný vedro. On si tu lítá v trenkach a podle jeho slov je to pro něj prostě ideál. On v tom prostě vyrostl a tak je to dobře :pocitac: jenže k jádru všeho…Synek začal chodit do MŠ v září, od té doby je pořád nemocný…rýmy, kašle atd. Já pro změnu v noci strašné sucho v nose a v puse. On tohle prostě nevidí a vidí jen tu svou pravdu. Teplo je přeci důležité. Já už ale prostě nemůžu, hádám se s ním den co den, ale on si jede jen tu svou pravdu. Vím, že tohle akorát nám všem škodí. Ale co s tím? Jsou někde třeba nějaké odborné články, které bych mu mohla předložit?

A on tebe nemá ještě dost? Vy si nemáte co vyčítat, ty mu neustále předhazujes svojí pravdu a fnukas, ze on vidí jen tu svojí. Přitom ty, děláš úplně to samé..
My sice máme rádi chladno, ale jezdíme ke známým, kteří vyloženě pretapi - fakt mají doma 26-27st i v noci.
Takže mu to přestaň bít o hlavu, protože to pocitově vnímá jinak než ty a otevři si okno, jak neumíte najit společný kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.22 06:55

@EvieK ale já prostě vidím, že to neprospiva ani mě ani dětem

• Citovat
  • Upravit
2581
27.11.22 06:55

Jestli tě to uklidní, dcera byla ve školce nemocná pár let tak, že jít do práce byla čistá iluze. Letos první rok topime dřevem, tedy jako tvůj manžel a je konečně zdravá. Taky to nechápu. Ale čistě logicky, se tak topilo tisíce let- večer přetopit, ráno vstát do zimy. Asi to otuzuje. A nebo jen vyrostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.11.22 06:58

Kvůli takové blbosti se hádáte? Tak otevři okno a vyvětrej nebo běž do jiné místnosti, kde je chladněji. To, že je syn nemocný po nástupu do MŠ je normální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
27.11.22 07:11

Já tě chápu, ale řešení neporadím. My máme doma chladněji, běžně kolem 19-20°C. Přes noc kolem 17. Když večer zapomenu stáhnout topení a děti jsou nastydlé, tak kašlou a dceři to vyvolává laryngitidu. Přes den bych větrala a chodila spát jinam. Jinak, manžel taky nutně nemusí běhat doma v trenkách, mohl by přistoupit na kompromis, snížit teplotu a obléknout se. Ale mně obecně to pobíhání ve spodním prádle doma vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15105
27.11.22 07:12

A v práci máte kolik stupňů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
27.11.22 07:15

My pretopeno nemame a syn byl od nastupu do skolky taky kazdou chvili nemocny. Aby ti pak nenasel odborné clanky manzel, jak dozrava detska imunita… :) Kazdopadne u syna v pokojiku muzes topeni stahnout, ne? Minimalne vecer treba dve hodky pred spanim? A pokud ty se v noci trapis, doporucuji oddelene spani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
27.11.22 07:15
@Anonymní píše:
@EvieK ale já prostě vidím, že to neprospiva ani mě ani dětem

Děti po nástupu do MŠ jsou nemocní prakticky nonstop, nikdy jsi neslyšela o kolektivní imunitě? Tak se u nich buduje, nemají ještě databázi protilátek a tak je skolí vsechny virózy, co kde litají. Syn byl prakticky spíše doma než ve školce, protože sotva nastoupil, už odpadl. A tak to prostě chodí. :mrgreen:
Mimochodem ke svému štěstí potřebují taky kopec tepla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.22 07:22

@jannina1 máme 2+1, není úplně kam odejít. Nejde jen o mě, ale hlavně o děti

• Citovat
  • Upravit
3032
27.11.22 07:29
@Anonymní píše:
@EvieK ale já prostě vidím, že to neprospiva ani mě ani dětem

No, my doma pretopeno nemáme a malá je často nemocna, tam bych to spíše viděla jako důvod ten nástup do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
27.11.22 07:31
@Anonymní píše:
@jannina1 máme 2+1, není úplně kam odejít. Nejde jen o mě, ale hlavně o děti

Tak v dětském pokojíčku vypni topení a častěji vetrej.
Já občas když jdu na ranní, tak vidím pár lidí co mají ventilačku - pokud tam máte tedy tak pretopeno, bude to ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
27.11.22 07:41

To jste na to přišli až teď?! Tchýně to takhle má a v zimě holt spí odděleně, ona v ložnici a otevřeným oknem, on v bývalém dětském pokoji, přetopeném. Zkuste nejaky kompromis, ale blbé je, že vám každému dělá dobře něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.22 07:45

@Nika079 no nepřišli, ale když jsem byla doma s dětmi, nějak jsem si to regulovala, takže jsem sice občas topila v krbu, ale prostě tak aby tu nebylo napadnutí. Teď se vrací já z práce déle a on to takhle roztopí…děti samozřejmě pak odcházejí do pokoje, protože jim to prostě vadí…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA