Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nejste kompatibilni, ja pod 25 stupnu umrzam, doma mame teplicko a jsme zdravi nako ripy, v chladnem vzduchu nemuzu vubec spat. Obavam se, ze ani tisic studii by mi nepomohlo, abych dobrovolne trpela…mozna to ma manzel stejne, asi musite spat kazdy jinde.
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem už naprosto zoufalá ze svého muže. Vyrostl v době, kde se topilo v každé místnosti, na WC se chodilo ven. Nicméně, jejich zvykem bylo v každé místnosti přetápět a to nejlépe na noc a pak kamna nechat vyhasnout, tudíž se člověk ráno z nějakých cca 26 probudil do 17 stupňůV bytě to praktikuje stejně, topíme tedy plynem, ale v poslední době, ještě přitápíme krbovkami. Nejde to jimi úplně regulovat a tak je tu prostě občas fakt neskutečný vedro. On si tu lítá v trenkach a podle jeho slov je to pro něj prostě ideál. On v tom prostě vyrostl a tak je to dobře
jenže k jádru všeho…Synek začal chodit do MŠ v září, od té doby je pořád nemocný…rýmy, kašle atd. Já pro změnu v noci strašné sucho v nose a v puse. On tohle prostě nevidí a vidí jen tu svou pravdu. Teplo je přeci důležité. Já už ale prostě nemůžu, hádám se s ním den co den, ale on si jede jen tu svou pravdu. Vím, že tohle akorát nám všem škodí. Ale co s tím? Jsou někde třeba nějaké odborné články, které bych mu mohla předložit?
A on tebe nemá ještě dost? Vy si nemáte co vyčítat, ty mu neustále předhazujes svojí pravdu a fnukas, ze on vidí jen tu svojí. Přitom ty, děláš úplně to samé..
My sice máme rádi chladno, ale jezdíme ke známým, kteří vyloženě pretapi - fakt mají doma 26-27st i v noci.
Takže mu to přestaň bít o hlavu, protože to pocitově vnímá jinak než ty a otevři si okno, jak neumíte najit společný kompromis.
Jestli tě to uklidní, dcera byla ve školce nemocná pár let tak, že jít do práce byla čistá iluze. Letos první rok topime dřevem, tedy jako tvůj manžel a je konečně zdravá. Taky to nechápu. Ale čistě logicky, se tak topilo tisíce let- večer přetopit, ráno vstát do zimy. Asi to otuzuje. A nebo jen vyrostla.
Kvůli takové blbosti se hádáte? Tak otevři okno a vyvětrej nebo běž do jiné místnosti, kde je chladněji. To, že je syn nemocný po nástupu do MŠ je normální..
Já tě chápu, ale řešení neporadím. My máme doma chladněji, běžně kolem 19-20°C. Přes noc kolem 17. Když večer zapomenu stáhnout topení a děti jsou nastydlé, tak kašlou a dceři to vyvolává laryngitidu. Přes den bych větrala a chodila spát jinam. Jinak, manžel taky nutně nemusí běhat doma v trenkách, mohl by přistoupit na kompromis, snížit teplotu a obléknout se. Ale mně obecně to pobíhání ve spodním prádle doma vadí
My pretopeno nemame a syn byl od nastupu do skolky taky kazdou chvili nemocny. Aby ti pak nenasel odborné clanky manzel, jak dozrava detska imunita…
Kazdopadne u syna v pokojiku muzes topeni stahnout, ne? Minimalne vecer treba dve hodky pred spanim? A pokud ty se v noci trapis, doporucuji oddelene spani.
@Anonymní píše:
@EvieK ale já prostě vidím, že to neprospiva ani mě ani dětem
Děti po nástupu do MŠ jsou nemocní prakticky nonstop, nikdy jsi neslyšela o kolektivní imunitě? Tak se u nich buduje, nemají ještě databázi protilátek a tak je skolí vsechny virózy, co kde litají. Syn byl prakticky spíše doma než ve školce, protože sotva nastoupil, už odpadl. A tak to prostě chodí. ![]()
Mimochodem ke svému štěstí potřebují taky kopec tepla ![]()
@jannina1 máme 2+1, není úplně kam odejít. Nejde jen o mě, ale hlavně o děti
@Anonymní píše:
@EvieK ale já prostě vidím, že to neprospiva ani mě ani dětem
No, my doma pretopeno nemáme a malá je často nemocna, tam bych to spíše viděla jako důvod ten nástup do školky.
@Anonymní píše:
@jannina1 máme 2+1, není úplně kam odejít. Nejde jen o mě, ale hlavně o děti
Tak v dětském pokojíčku vypni topení a častěji vetrej.
Já občas když jdu na ranní, tak vidím pár lidí co mají ventilačku - pokud tam máte tedy tak pretopeno, bude to ideální.
To jste na to přišli až teď?! Tchýně to takhle má a v zimě holt spí odděleně, ona v ložnici a otevřeným oknem, on v bývalém dětském pokoji, přetopeném. Zkuste nejaky kompromis, ale blbé je, že vám každému dělá dobře něco jiného.
@Nika079 no nepřišli, ale když jsem byla doma s dětmi, nějak jsem si to regulovala, takže jsem sice občas topila v krbu, ale prostě tak aby tu nebylo napadnutí. Teď se vrací já z práce déle a on to takhle roztopí…děti samozřejmě pak odcházejí do pokoje, protože jim to prostě vadí…
Zdravím, jsem už naprosto zoufalá ze svého muže. Vyrostl v době, kde se topilo v každé místnosti, na WC se chodilo ven. Nicméně, jejich zvykem bylo v každé místnosti přetápět a to nejlépe na noc a pak kamna nechat vyhasnout, tudíž se člověk ráno z nějakých cca 26 probudil do 17 stupňů
V bytě to praktikuje stejně, topíme tedy plynem, ale v poslední době, ještě přitápíme krbovkami. Nejde to jimi úplně regulovat a tak je tu prostě občas fakt neskutečný vedro. On si tu lítá v trenkach a podle jeho slov je to pro něj prostě ideál. On v tom prostě vyrostl a tak je to dobře
jenže k jádru všeho…Synek začal chodit do MŠ v září, od té doby je pořád nemocný…rýmy, kašle atd. Já pro změnu v noci strašné sucho v nose a v puse. On tohle prostě nevidí a vidí jen tu svou pravdu. Teplo je přeci důležité. Já už ale prostě nemůžu, hádám se s ním den co den, ale on si jede jen tu svou pravdu. Vím, že tohle akorát nám všem škodí. Ale co s tím? Jsou někde třeba nějaké odborné články, které bych mu mohla předložit?