Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@fera21 tak ale přece se nebudou tři lidi přizpůsobovat jednomu člověku, který tu běhá běžně v trenkach, ne? Tak pokud mi je zima, obleču se a ne že zatopím na 26 stupňů. Mně a dětem to neprospivá v tom směru, že neustále máme sucho v nose, malý už kašle tři týdny a to nebyl ani ve školce a malá ač pije dost, má neustále suché rty. Navíc v kuchyni je pro změnu 18 a přechod z horka do zimní, také nevidím jako optimální.
A to než jsi sis sním pořídila děti, to nedělal?
Tepelná nekompatibilita mi příjde stejně nepříjemná jako ta sexuální - těžko se hledá kompromis. Mi manžel říká, že tu máme horko, ale já se klidně ještě třepu pod teplou dekou a nejsem schopná se převléct v ložnici do pyžama
on je ze studeného/barákového odchovu a je z teplého v paneláku.
@KahlanAmnel dříve mi to tolik nevadilo nebo takhle, já mám teplo ráda. Takže do těch 24 je mi to i příjemné. Ale spíš mě omezují ty problémy s tím spojené. Suchý nos, občas krk atd..
Teplota s nemocností syna nijak nesouvisí, projektuješ si do toho své manipulace a používíš pak kde co proti němu tímhle způsobem se nedomluvíte…tyhle modní xxx, že ty děti, které nemají doma studený odchov jsou nemocnější je absolutní nesmysl…takže opusť tento argument jako bič na svého muže, protože nevychází z reality, ale jen z tvé snahy manžela donutit k tomu co chceš ty…Mám ráda teplo, 26-27 v paneláku už je moc…ale pokud je barák prázdný avychladlý, tak je to zase něco jiného, když se zatopí tak je sice v 2 metrech, kde je teploměr 26, ale u země a zdí mnohem méně…takže stačí být v místnosti, kde není manžel a tam otevřít okno…pokud manželovi nevadí vysoké náklady na provoz domu…asi se nezmění, kor tím přístupem…
Ja ti toho chlaa normalne zavidim
chlapp, ktery ma rad teplo a nesetri na topeni, to je muj sen
@Aglája75 píše:
Teplota s nemocností syna nijak nesouvisí, projektuješ si do toho své manipulace a používíš pak kde co proti němu tímhle způsobem se nedomluvíte…tyhle modní xxx, že ty děti, které nemají doma studený odchov jsou nemocnější je absolutní nesmysl…takže opusť tento argument jako bič na svého muže, protože nevychází z reality, ale jen z tvé snahy manžela donutit k tomu co chceš ty…Mám ráda teplo, 26-27 v paneláku už je moc…ale pokud je barák prázdný avychladlý, tak je to zase něco jiného, když se zatopí tak je sice v 2 metrech, kde je teploměr 26, ale u země a zdí mnohem méně…takže stačí být v místnosti, kde není manžel a tam otevřít okno…pokud manželovi nevadí vysoké náklady na provoz domu…asi se nezmění, kor tím přístupem…
Zakladatelka píše, že bydlí ve 2+1, takže předpokládám, že jedna místnost bude dětský pokoj a druhá ložnice s obývákem… Tam asi není moc kam odejít. Jedině sedět na židli v kuchyni u otevřeného okna ![]()
Chápu tě a lituju, já bych v těchhle teplotách umřela. Naštěstí to máme s mužem stejně…
A jako asi jedna z mála se tě zastanu – manžel je pěkný sobec. Chodit doma v přetopeném bytě v trenkách, když třem ostatním členům domácnosti je vedro a špatně se jim dýchá, to fakt není normální.
Zkus mu navrhnout kompromis, třeba že teplota se o pár stupňů sníží a on si obleče triko a tepláky. Taky bych zkusila vyladit vlhkost vzduchu, v přetopených místnostech bývá často suchý a to taky může být příčina kašle a suchých rtů. Neslyší ani na to, že dětem to vadí a mají z toho problémy? Otvírat okna, když se všude topí, mi moc rozumné (ani ekologické) nepřijde, zvlášť při dnešních cenách.
@Rimonsiley píše:
Chápu tě a lituju, já bych v těchhle teplotách umřela. Naštěstí to máme s mužem stejně…
A jako asi jedna z mála se tě zastanu – manžel je pěkný sobec. Chodit doma v přetopeném bytě v trenkách, když třem ostatním členům domácnosti je vedro a špatně se jim dýchá, to fakt není normální.Zkus mu navrhnout kompromis, třeba že teplota se o pár stupňů sníží a on si obleče triko a tepláky. Taky bych zkusila vyladit vlhkost vzduchu, v přetopených místnostech bývá často suchý a to taky může být příčina kašle a suchých rtů. Neslyší ani na to, že dětem to vadí a mají z toho problémy? Otvírat okna, když se všude topí, mi moc rozumné (ani ekologické) nepřijde, zvlášť při dnešních cenách.
Naprosto souhlasím.
@Rimonsiley píše:
Zakladatelka píše, že bydlí ve 2+1, takže předpokládám, že jedna místnost bude dětský pokoj a druhá ložnice s obývákem… Tam asi není moc kam odejít. Jedině sedět na židli v kuchyni u otevřeného okna
Ale pise, ze topi krvem, v 2+ 1 maji krb?
@Anonymní píše:
@jannina1 máme 2+1, není úplně kam odejít. Nejde jen o mě, ale hlavně o děti
tak nedávej děti do školky, pokud ti vadí jejich častá nemocnost
jinak jediné období, kdy jsme v našem bytě topili fakt fest, to bylo období, kdy byly děti malé. protože stačilo dostatečně nevyhřát a hned měly rýmičky a kašlíčky. a to byly děti, které jinak i v zimě lítaly po venku bez bundy, kdy já vedle nich drkotala zubama, takže vyloženě choulostiví fakt nebyly ![]()
Tak v tomhle jsem s mužem kompaktibilni.. oba milujeme teplo ![]()
@Aglája75 píše:
Ale pise, ze topi krvem, v 2+ 1 maji krb?
Tak v některých starších bytech se krby dělaly… Nebo je to třeba nějaká malá bytovka, kde krb není problém, těžko říct.
@EvieK píše:
A on tebe nemá ještě dost? Vy si nemáte co vyčítat, ty mu neustále předhazujes svojí pravdu a fnukas, ze on vidí jen tu svojí. Přitom ty, děláš úplně to samé..
My sice máme rádi chladno, ale jezdíme ke známým, kteří vyloženě pretapi - fakt mají doma 26-27st i v noci.
Takže mu to přestaň bít o hlavu, protože to pocitově vnímá jinak než ty a otevři si okno, jak neumíte najit společný kompromis.
Takze topit nadmiru a pak vetrat je presne to, co nase zivotni prostredi potrebuje ![]()
Ať se manžel pořádně obleče a bude mu teplo i při 20'C. My jsme teď kvůli cenám snížili na 18'C, ze začátku mi byla zima, jsem hodně zimomřivá, ale už jsem si zvykla, chce to teplou mikinu a teplé ponožky.
Když mu ukážeš účet za plyn, tak se obleče rád. ![]()
@cecetka píše:
Nemeli termostaty, plyn, elektrinu, a v noci spali. Po probuzeni znovu zatopili. O zadne otuzovani neslo
No nevím, nevim. Děda vyprávěl, jak topili jenom v kuchyni, a on si dával do postele ve vedlejší místnosti nahřáté cihly. Ráno když se probudil, měl prý na peřině jinovatkou. Otužilý byl, i zimě chodil jen v kraťasech.